Drvič do záchodu - skúsenosti a rady

Ahojte, chcem vas poprosit o rady ohladom drvica/mlynceka s cerpadlom (alebo aj bez) do zachodu. Jedna sa o to, ze riesime v byte odpad zo zachodu. Hned vedla zachoda mame odpadovu ruru pre vodu s priemerom 7,5cm. Do tejto rury nie je idealne napojit priamo odpad zo zachodu vzhladom na jej hrubku. Uvazujeme nad riesenim, dokupit k zachodu drvic a tym padom pojde do odpadu uz len vkvazi voda. Mate nejake skusenosti? rady? odporucania? dakujem moc !
Odpovedať
Inak sa to neda vyriesit 500eur za drvic je dost hladak by som lacnejsiu moznost
Odpovedať
@fugas20 snazim sa najst vsetky moznosti. Vodar nam povedal, ze odpad ako taky zo zachodu by do 7,5cm rury nedal ani nepriatelovi. ono by to mozno fungovalo keby to napojim napriamo, no nechcem sposobit starosti sebe a ani svojim susedom ked sa raz nieco stane. radsej dam teraz 500 Euro za drvic a mal ciste svedomie s tym, ze odvadzam len vodu. ak vidite ine moznosti sem s nimi prosim. zadanie je jednoduche: 50cm vedla zachoda je tato 7,5 cm rura. 12 (alebo 15) cm originar rura pre toaletu je cca 6 metrov od tejto. tych 6 metrov prechadza cez buducu chodbu a hostovsku izbu. Cize spadom to neodvediem. keby to chcem odvadzat do tej povodnej rury, aj tak musim riesit cerpadlo a odcerpanie krizom cez byt. neviem co je lepsie. Ak mate skusenosti, potesim sa kazdej rade.
Odpovedať
A zmenou dispozície by to nešlo vyriešiť?
Odpovedať
@sneko ak by sme zmenili dispoziciu ktoru planujeme tak samozrejme ano. No hladam riesenie pre dispoziciu ktoru sme si vybrali. Vela inych moznosti tam nie je. Ak by mal zachod ostat tam kde je dnes, tak by bol v obyvacke oproti telke :) prerabame stary byt, kde je 80 metrov a bol to dvojizbak. to asi hovori za vsetko co sa tyka jeho povodnej dispozicie..
Odpovedať
@dalll odporučím návštevu nejakého už prerobeného identického bytu, alebo nechať spraviť návrh šikovnému dizajnérovi. No ak sa ti dá skús dať nejakú dispozíciu tu alebo do správy. Riešiť odpad z toalety do 75mm rúry je návod ako si zbytočne vyrobiť problémy v budúcnosti.
Odpovedať
Podorys?
Odpovedať
@dalll susenost mam aj z A aj B A. "drtic" derieme uz 2. kus WILO , zivotnost cca 5 rokov, odidu gufera, zodere sa vrtula co mi najviac vadi je hlucnost, noz ked drti je to pocut B. znamy ma nejake atyp WC co malo cca 80mm vyvod (nejaky dovoz) problem stym nebol, ale za WC uz bola 110mm Ak by nebola ta 75mm dlha a mala dobry spad isiel by som do toho
Odpovedať
@sneko identicky byt je pod nami a sused sa napojil ,,na pankaca" tak ako zachod je na tu 7,5 cm.. zatial funguje, len do kedy.. preto sa to snazim aj vyriesit, lebo nechcem v buducnosti riesit probelmy. zachod č. 1 je povodny a vedla neho je normalna velka odpadova rura zachod č. 2 je novy a poznacil som aj odpadovu ruru s priemerom 7,5cm @smotek7 a ake su naklady na opravu toho drztica? ja som nasiel Sanibroy Silence za 375 Eur. malo by byt tichsie - hlucnost ma 50db. Idealne by vsa bolo to nejako vymysliet bez drtica. este velmi rozmyslam, ci nekupit len cerpadielko a napojit zachod na povodnu ruru. Kedze prerabame kompletny byt, tak pod podlahu by sa mozno vosla normalna 110mm rura. su tam stare dosky a skvara (stary byt) Spad je podla mojho nazoru dobry, nakolko byvame na 3 poschodi a ide rovno dolu.
Odpovedať
@dalll opravy: vrtula tusim 45€ , hladinovy spinac 20-30€, gufera uz nepamatam, ale neviem kolko je praca, opravovali sme sami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, ako to dopadlo s tými drvičom prosím? Máte ho a ste spokojní? Mám podobný problém, odpadpvú rúru v kúpeľni, ktorá ma 8 cm, kúpeľna tam vždy bola, len záchod nikdy, rúra slúžila len na odpad z vane. Vodár mi odporúčal dať tam drvičku. Dopracovala som sa k typu pod omietku Grundfos Sololift CWC - 3 (346,00 €), neviem však nájsť veľmi recenzie, ako funguje, ani na zahraničných stránkach.
Odpovedať
este prerabame a nezavesili sme zachod takze tazko povedat ako to funguje. je to uz zalozene a dufam ze do dvoch tyzdnov to uz bude uplne spojazdnene. Kupovali sme saniwall Pro. Je to cela konstrukcia aj s mlyncekom. stalo to ale strasne vela. Malo by to byt ale nieco lepsie/kvalitnejsie, tichsie neviem no. dufam ze sa to nebude kazit a robit velky hluk. Napisem ked to spojazdnime. to co som kupil stalo po vsetkych moznych zlavach 960 Eur (komplet konstrukcia, splachovanie, mlyncek...)
Odpovedať
@dalll Ďakujem pekne za rýchlu odpoveď. Držím palce, aby všetko fungovalo, ako má.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?