Dá sa posunúť táto "rúra"

Ahojte, dá sa posunúť niekde táto rúra? Je to plynová rúra (plyn odpájame).
Odpovedať
NIe je vidno,či je to priechodná rúra cez Váš byt,alebo u Vás len končí. Všetko sa dá,ale určite bude treba povolenie a po skončení revíznú správu.
Odpovedať
@abula1 je to plynová rúra, ktorá pokračuje hore do bytu...sme stredový byt...ale čítala som nejaké recenzie, že by bolo nutné potom tieto zmeniť spraviť aj minimálne v byte nad/pod nami...
Odpovedať
Určite stačí zmena len u Vás,ale najlepšie niekoho osloviť kto to bude robiť/určite pozná aj revízneho technika/. Ale lacný špás to nebude. Projekt plynu,vyjadrenie spp k projektu.realizácia+revízná správa. Ja som robil niečo podobné,ale na rodinnom dome./neobmedzoval som ostatných nájomníkov v odbere plynu/.
Odpovedať
@domcicipatcici Všetko sa dá..Je to len otázka ceny realizácie..Totiž dá sa to tak urobiť že by to šlo pod stropom/ ak chceš znížiť strop/ a dať to pod SDK..Potom dole v stene a v podlahe.. Ale bez odstavenia plynu to nepôjde...Na to si ale zavolaj plynárov a oni Ti budú vedieť poradiť..Nerob to ale svojpomocne!!!! ;-)
Odpovedať
@technik007 svojpomocne určite nie :))) Lebo máme dosť mikro kúpelňu a myslím, že toto posunutie by nám pomohlo, aspoň čo sa týka umiestnenia dverí...
Odpovedať
@domcicipatcici Ja by som s tou rúrou nehýbala, lebo lacný špás to nebude, ako to tu už niekto uviedol. Možno by bolo riešením obstavať ju nejakou vysokou plytkou skrinkou (s malou hĺbkou!) na celú šírku medzi oboma dverami. Skrinka by mohla byť rôzne členená = striedať zatvorené a otvorené časti. Uzatvorené by mohli slúžiť napr. na botník a rôzne drobnosti (rukavice, šály, čiapky), v otvorených by bol napr. ten bytový telefón, vypinač a pod.
Odpovedať
@elka48 nám nejde o to či tú rúru vidno, skrinka na nej bude určite :) aby ju nebolo vidno, nám ide skôr o vyriešenie vstupu do kúpelne...
Odpovedať
@domcicipatcici dá sa len to treba dať navrhnúť a schváliť.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici Všetko sa dá - aj posunúť tie kúpeľňové dvere... Otázka stojí, či to stojí za tie prachy... 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici podla mna sa ti to nebude dat, kamoska mala takto ruru plynovu a nechceli jej to posunut
Odpovedať
zbytočne budeme hovoriť či sa to dá alebo nie.Nájsť plynára a ukázať mu čo potrebuje.On bude vedieť či ano alebo nie.Potom projekt a počkať na vyjadrenie SPP a samozrejme keď je to bytovka tak aj vyjadrenie správcu spoločenstva bytov alebo bytové družstvo. Čo sa týka plynu je to stašná byrokracia ale je to plyn.Pod sadrokarton skovať určite nepovolia.
Odpovedať
nezabudni ,že siahate na plynarensky majetok taze to nejde len tak plynar a revizna sprava
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@domcicipatcici urcite ti to nepovolia ale za skusenie nic nedas. Zavolaj plynara a uvidis co ti on povie
Odpovedať
urcite sa da posunut, ale po prve by okolo toho bolo nenormalne prace a to nie len u vas ale aj v ostatnych bytoch tympadom a po druhe naozaj som si neni isty ci to za tie peniaze vsetko stoji.;)
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici je za tym vela prace vela vybavovaciek urcite aj papierovaciek, premysli si ci sa ti to chce a oplati a tiez financie s tym spojene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?