Čo hovoríte na cenu za prácu pri rekonštrukcii dvojizbového bytu?

zdravim, pred nedavnom som dokoncil rekonstrukciu dvojizboveho bytu v BA - dubravka. Celu rekonstrukciu spravil Majster Peter popri svojom zamestnani. vykonana praca: - komplet vymena elektroinstalacie (vysekanie drazok, osadenie novych kablov, zapojenie) - posunutie dverneho otvoru v nosnej priecke o 250 mm - vyburanie nenosnych priecok v kuchyni a v obyvacke - stierky v celom byte (zrnita 100m2 i hladka 80m2 ) - komplet prerabka kupelne a wc (vysekanie stareho obkladu, priprava, novy obklad) - vysekanie zarubni, pokladna novych proste kompletka. jedine co som robil ja bola pokladka plavajucej podlahy v byte Kedze prerabku robil Peter popri zamestnani trvalo to trochu dlhsie cca 3 mesiace A moja otazka je ako sa vam pozdava cena za pracu 3800 eur vela ? malo ? alebo tak akurat ?
Odpovedať
1
2
Na začiatok ti poviem, že je velmi tazko povedat, podla tvojho popisu. Podla tvojho popisu netusim ani len rozlohu bytu, a milion detailov, ktore tvoria cenu ... Ci si byval v panelaku, ci v murovanom dome, nemas ani len kolko metrov pokladal dlazby, kolko metrov obkladu. Ci daval nove vodne a odpadove rozvody, ci si nedaval napr geberit a mohol by som pokracovat na 2 A4 ky ... V podstate je jedno koľko to robil, podstatné je, že to robil. Teda, pokial ste si dopredu nedohodli nejaku zlavu, za to, ze to bude robit po praci ... Co som pozeral napr obkladač, bezne berie cca 13 Eur m2 (beru viac, beru menej, to je tak stred, co som videl) Netusim, kolko si tej dlazby mal. Takze 400 - 500 Eur ? Za montaz vane, bezne beru 50- 70 Eur. Za osadenie geberitu, bez vymurovania, zase bezne 50-70 Eur ... Osadenie 1 dveri so zarubnou, bezne 40 Eur za dvere ... A takto by som mohol pokracovat. Z mojho pohladu, by som asi i tak, dopredu, ocakaval nizsiu cenu, zato, ze to bolo natiahnute, na 3 mesiace. Osobne by som ale tutu "zlavu" vyjednaval dopredu, ak si si ju nevyjednal, je to irelevantne ... Vo finale sa mi zda, že je cena trocha vyššia. Pred nedávnom som v Trnave (kde su ceny dost podobne za majsterske remesla) zariadoval 2 izbovy holobyt, a zhruba som sa hybal v cenach majstrov, toto sa mi zda, troska nad ...
Odpovedať
Profilova fotka
nám prerábala firma 3 izbový byt,komplet sterky,sekanie elektriky v dvoch miestnostiach,len sa posúvali lustre,inak sa elektrika nemenila,komplet plavajúca podlaha v celom byte,a paltili sme 4200 eur.Na to,že ste prerábali aj kúpelňu,a sekali elektriku v celom byte,ešte aj búrali priečky,tak je to až za lacáka,bych povedala.
Odpovedať
Profilova fotka
ta firma vas pekne oje...klamala!
Odpovedať
Polozte si otazku ci ste s jeho pracou spokojny a druha otazka ci by ste zohnali v BA niekoho lacnejsieho...ja som v rodine mal obkladaca tak za 10 dni spravil novu kupelnu (murovanie sprch. kutu, obmurovanie vane, obkladacky, sparovanie) a zinkasoval 1000 Eur, vtedy v 2008 zohnat niekoho bol zazrak.
Odpovedať
priklonil by som sa k odpovedi pána vyššie že nie je správna otázka že či je ot primeraná cena, ale či je možné zohnať niekoho za lepšiu cenu ako je toto. Inak niektoré firmy majú na internete aj cenník rekonštrukcie jadier, tak keď si tam podľa ich cenníka vypočítate celkovú cenu budete môcť porovnať ako by to vyšlo firmou.
Odpovedať
tak nam robili tehlovy byt 60m, elektrina - nie uplne všade, v dvoch izbach a trošku v tretej, komplet kupelka wc bola murovana,vyburanie zarubni starych/osadenie novych sami/, posunutie dver. otvoru v nosnej stene o meter,osadenie puzdra na posuvne dvere, zburanie a posun a postavenie novej steny na izbe cca meter tiež, pretiahnutei kuchyne do inej izby - elektrina, odpad, voda, plyn, vyspravenie stien, vyrovananie jednej steny, dlažba velka v predsieni kupelni cca 15m, a vypytali si 7tis., trvalo to dosť asi 2mes, tak mne sa to zda lacak.
Odpovedať
vykachlickovanie nasej kupelne a wc trvalo jeden den, robil to majster Pavol a platili sme bednickou piva :-D
Odpovedať
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz. prave rekonstrujeme 3izbak a robi sa vsetko okrem okien a laminatky... buranie nosnej priecky, zmena dispozicie v kupelni a WC + komplet rekonstrukcia sanity... elektrika nanovo, sadrokartonove stropy, stierky, malovka, vymena radiatorov... Cenove ponuky len za pracu boli od 3000 do 7000 euro. Najlacnejsieho a najdrahsieho som hned vyradila a zistila som ze ak chcem porovnat cenove ponuky, musim si stanovit cennik ukonov, napr. cena za odstranenie obkladu M2, stierky M2 cena, sadros.... Iba takto som si bola schopna vybrat vhodnu ponuku a myslim ze som neprerobila.
Odpovedať
Podla mna, ak je to cena vratane elektroinstalacneho a murarskeho materialu (stierky, omietky, lepidlo na obklad...), tak priblizne tolko ma tiez stala podobna prerabka. Jasne, ze zarubne, dvere a obklad do toho nepocitam...
Odpovedať
My práve prerábame dvojizbový byt v dome,takže som trochu v obraze a musím ťa upokojiť,že cena je podľa mna primeraná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
To je užasná cena, my sondujeme kol'ko by nás stála takáto kompletka jednoizbového bytu a vraj takých 5000e ... taký peter by sa nám hodil :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@majkazustiakova ..ahoj 🙂 už ste prerobili ten jedno izbak?? Tiež sa chystám....tak by ma to zaujimalo...🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katy_seresova Vybrala si si zlú dobu na rekonštrukciu. Ceny materiálov a prác výrazne stúpli oproti roku 2016, kedy chcel majka rekonštruovať. Takže ak by to ju vyšlo aj na 5000 €, ty už za túto cenu nezrekonštruuješ.
Odpovedať
@chrobak7 Myslím si, že neexistuje že "zlá doba na rekonštrukciu" ... Keď potrebuješ rekonštruovať, tak proste potrebuješ. A čím viac to bude Katy odkladať, tym horsie a drahšie to bude. 😉 Ale chrobák má pravdu v tom, že to bude oveľa drahšie ako v roku 2016. Záleží aj od rozsahu rekonštrukcie, lokality, rozlohy bytu a tiež materiálov, ktoré si tam dáte. 🙂
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak kamarat to mu kup este flasu za 100€ a podakuj lebo ja by som zobral 10.000
Odpovedať
@mellie111 ale trebalo by aj povedať, že čo všetko sa tam prerábalo, vieš ako. Lebo u niekoho je prerábka aj to, keď sa len vymení podlaha a premaľuje, iný zase berie prerábku tak, že sa ide úplne od začiatkov všetko prerobiť.
Odpovedať
@patuscha osekanie omietok, nove omietky, vymurovane nove jadro, nove rozvody voda odpad elektrika, vymena okien, vymena podlahy, malovanie, sdk, vymena dveri
Odpovedať
majstri ti napisu, ze cena bola nizka, vsak oni vzdy skusaju, co to da. Ich zakaznici ti napisu, ze to je vela. Dneska majstri buchaju ceny z brucha, hore-dole tisicka, oni ani nemaju sajnu preco take ceny buchaju. Proste Jožo k krcme povie, ze dorobil jednemu smerakovi kupelnu za 20 000 a uz kazdy od nasledujuceho dna drbe cenu 20 000
Odpovedať
@pitt2701 a aj mas nejake referencie k svojej praci? Ci len mokre sny?
Odpovedať
@mellie111 ...to je super....cena tak som aj počitala Ja ...no dnes bol pozrieť robotník a cena 20 tisíc to sme sa nebavili o materiáli...🙂))
Odpovedať
@terry25 hrdinov na internete je vela… bol by si taky hrdina aj zoci voci ludom ? 🙂
Odpovedať
@pitt2701 a co si mas pomysliet ked za tebou pride vodar vekovo tak max 35 na obhliadku na nacenenie na 5-kovom novucickom bavoraku vo fullke? A ked ti buchne cenu az sa ti hlava zatoci? Nie zeby som sudil a nedoprial mu ale nic v zlom ten asi nizku marzu mat nebude.
Odpovedať
Vsetci tu pisete o zdrazeni materialu,,,,..kolkoze uz len taky material na prerabku stoji?zopar vrecirk klebru,omietky ,ceny smiesnych cca 5 eur vrece...co je na tej stavarine take drahe?Primitivne prace,natiahnut stiefku,nieco vyburat ,nieco vymurat....a akazdy sa tvari dolezito...Inak remeselnikov fakt niet ....takze ak nechces a nevies sam ,ci nevladzes ,tak zaplat...
Odpovedať
@sousedekovci89 no tak profesisti su vzdy drahi....murarcinu zvladne kazdy....
Odpovedať
@pitt2701nemam problém. Som jeden z mála, ktorý hovorí všetko tak, ako cíti a to do očí. Problém majú skôr ti ostatní 🤷‍♀️ A čo také zlé som napísal, že má voláš von?
Odpovedať
@daralbajda ja nespochybujem ze su drahi ved treba zaplatit vedomosti, ale nic v zlom vsetko ma svoje hranice. Zas az raketova veda to nie je.
Odpovedať
@terry25 nefetuj
Odpovedať
@sousedekovci89 Mne nacenil jeden vodu ze prídu dvaja a ze dva dni roboty samozrejme stále presviedča ako najlepšie aby to bolo pre nich, príde ponúka 1000eur materiál 2200eur robota, to je sila 😬dva dni Roboty dvaja ľudia tak to už kde sme.
Odpovedať
@rudy5 no tak to je riadny výstrel. Čiže zárobok vyše 500e ta deň na jedného. Nádhera... Si asi pomýlil krajinu. Ale vidíš ľudia sú hlúpi, niektorí by to zaplatili. Však to co tu som čítal vyššie tie komenty za prerábky bytov koľko dali to nie je normálne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?