Cena kompletnej rekonštrukcie trojizbového bytu

Ahojte, zaujimal by ma vas odhad ceny rekonštrukcie bytu, ktorého nákres je priložený. Rekonštrukcia by mala byť kompletná. Cenu elektroinštalácie som si už pozrela v iných diskusiách. Hlavne čo ma zajíma je cena búrania a stavania priečok. Byt je tehlový, okná vymenené. Podlahy a cele zariadenie netreba zaratávať. Čo sa týka kvality materiálu, volila by som takú strednú cestu, prípadne najlepši pomer cena/kvalita. K obrázkom: 1. pôvodný stav 2. želaný stav Nie sú úplne presné ako v skutočnosti, ale dosť podobné čo sa týka rozmerov. Kvalitu a podobné si moc nevšímajte, lebo som to robila v amatérskom programe a ja sama s tým nemám skúsenosti. Toto sú len také prvé nápady. To je zatiaľ všetko, čo ma k tomu napadá. Vopred ďakujem pekne za vašu pomoc :).
Odpovedať
Odhadnut sa neda, vsetko zalezi od pouzitych materialov + svojpomoc ci firma. Tu moze akurat kazdy napisat mna to vyslo XY €. Treba mat pripravenych rozhodne viac €. Plus pozor na nosnu priecku.
Odpovedať
No mňa práve zaujíma úplne orientačná cena +- 3000 Euro. Najviac by ma zaujímala cena prác práve na tých priečkach. Posunúť kúpelnu, otvoriť kuchyňu a obývačku a posunúť priečku medzi spálňou a obývačkou. To mi najviac vŕta v hlave.
Odpovedať
Nakolko som prave dokoncil kompletnu rekonstrukciu 4- izboveho bytu a som navyse stavbar, tak skusim odhadnut . Mas tam vela buracich praci: okolo 2000 eur Vymurovanie novych priecok 1000 eur Komplet nova elektrika : 1500 eur Nova voda je ibav kupelni (bez sanity) tak okolo 500 eur Obklady dlazby 1500 eur Stierky: 1500 eur Malovky: 500 eur nove interierove dvere: 1000 eur... A neviem kopu dalsich, dalsich poloziek celkovo rataj na takuto narocnu rekonstrukciu okolo 15000-20000 eur. Ak to urobis za 10 tisic, tak respekt
Odpovedať
@andreja12 vies ktora je nosna stena? Len aby ti to dovolili vyburat. Treba staticky posudok a stavebne povolenie. Potom uz tehlu rozoberete aj sami. Menite aj elektriku? Podla mna si len na stavebne prace priprav cca 5-6000€. Nas vysla kompletka nieco cez 20000. Vsetko zalezi od vas co a kde kupujete, ake mate naroky...
Odpovedať
Neviem, ktorá je nosná, to musim zistiť. A bez povolení a posudkov určite nebudeme s ničim začínať. A plánujeme meniť aj elektriku, to som písala v prvom príspevku, že to už mam preštudované :). Veci sa majú tak, že ja som v tomto úplny nováčik. Bude to môj prvý vlastný byt. Byt má vynikajúcu lokalitu, susedov atď, len nevyhovuje svojim rozložením, preto je podmienkou takáto rekonštrukcia. Snažím sa to všetko naštudovať, len je to dosť zložité, ale s tým som rátala :).
Odpovedať
@polakd ďakujem za rozpis. Presne takéto niečo som potrebovala :). Ja by som bola rada keby to vyšlo všetko do cca 16-17000 euro. S búraním by snaď problém nemal byť ani svojpomocne, kedže je to tehla. Pomocou známych aspoň to hlavné. Tam by sa dalo dosť ušetriť možno :).
Odpovedať
@andreja12 No buranie je dost narocne, to sa nezda( treba tam ratat aj vynasanie bordelu do vhodneho kontajnera). Takisto nad nove otvory bude musiet ist aj preklad, ked je to tehla atd. Ale aj tak neverim,ze to v takejto forme urobis, lebo je tam velmi vela burania co kukam. V podstate skoro cela zmenena dispozicia bytu (neni vidiet, ktora stena je nosna). A pokial je napr. nosna stena ta medzi obyvackou a spalnou, tak neverim ze ju statik dovoli vyburat v takom rozsahu. Uvidis, tie burania este budes redukovat. Ono prvotne napady byvaju take megalomanske a nakoniec ludia urobia polovicu z toho co najprv chceli :-) Ale ako som hovoril aspon 15000 eur si priprav, bez toho ani nezacni. A na povolenia si priprav nervy. Budes musiet zaplatit za statika, na mestky urad a este sa pytat susedov v celom dome !! (nie vchode, v celom dome,taky je zakon) na to ci to mozes urobit. A ked viac ako polovica povie nie, tak nemozes. Ale potom iba na cierno ako to robi vacsina.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreja12 mne sa tu prave toho burania ani nejako nezda vela.... podla toho co sme burali my :-D :-D :-D nam ostalo z povodnych priecok z jednej 1,4 metra dlzky a z druhej 2,3 metra... inak vsetko islo prec.... a sekali sme do tehly, obijali omietky... ak by sm vedela, ako je problematicke dat obraz na tehlovu stenu, trvala by som na tom aby sli aj tieto torza starych priecok prec.... nas to na vyslo 22 tisic - sice sme mali vyborne ceny na sanitu a radiatory, ziadna cena vodarenskych prac - ale museli sme vyberat podlahu, bolo v nej asi 450kg heraklitu, skvary, do celeho bytu siel polysttyren a poter.... podla mna je realne tych 17-18 tisic - zvlast ak pises ze okna menit nebudete a ani nie je potrebne robit podlahy.... ale dolezite je v akej cene budes mat sanitu - a aj obklady - a potoom aj kuchyna - ja som sla radsej do najlacnejsiej ikea (plnovysuvy a komplet vnutorne vybavenie, a vonkajsok mam tie najlacnejsie dvierka kvoli kresliacemu talentu mojich deti - nebudem predsa este po nich striehnut aby davali pozor na drahu dyhovanu ci masivnu kuchynu... .takze u mna aj preto ikea, aby som ked deti vyrastu a tieto dvierka ked znicia nabehla do obchodu a kupila si nejake ine :-D :-D :-D ale ked sa budes drzat v takom tom standarde, a nerozsupnes sa, ale doprajes si kvalitnejsie veci - ako pekne obklady, ale nie predrazene, kvalitna elektroinstalacia aj s kablami pre internet, ved to nerobis na 5 rokov - a kvalitne kuchynske vysuvy, ale opat nie uplne predrazene - tak je tych 17 naozaj realnych, podla mna a mojej skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
@andreja12 ak ti mozem doporucit z vlastnej skusenosti, prave na buracich pracach nesetri --- ked si najmes firmu, su zodpovedni oni za vynosenie odpadu, za danie na skladku -- ano, ty to zaplatis, avsak ver mi ze chodit s kyblami dole von do kontajnera - ako dakujem, neprosim -- znicis si zdravie a za to to nestoji.... skor setri v murovani priecok - to zvladnes aj sama :) a este jedna vec ma napadla -- je dost dolezite, ci mas v byte nosnu stenu a ktora to je - minimalne poplatok za stavebne povolenie je teraz tych cca 700eur, co je brutal.... my sme mali vsetko priecky, takze sme si mohli dovolit kompletne menit dispoziciu, ale u teba by to mohol byt problem.... ak by aj statik povolil - tak otvor v nosnej priecke musi byt minimalne 60 cm od kraja obvodovej steny a maximalny otvor je 1,2 metra - na to vsetko su predpisy a doporucenia, a je to inak aj k dispozcii na webe... ked pohladas, vygooglis...
Odpovedať
Profilova fotka
@polakd vidis... a ja som spravila rekonstrukciu na komplet ako som chcela.... aj anpriek rozsiahlym buracim pracam ;-)
Odpovedať
odmeraj hrúbkupriecok a budes vediet aspon orientacne ktora je nosná ;-) s tou cenou by si sa mohla zmestit, ale vela zálezi od tych búracich prác. ja robím tiez v podobnej cene elektroinstalacie do takych bytov ako tu bolo spomenute, za vodu beriem cca 200-300€ stierkovanie cca 5€ aj so sietkou a omietkou za m2 bez materialu.
Odpovedať
@kaktusik007 Tak super, o to lepsie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
a odkial si mozno by sa dala spravit aj celkom slusna cena ale odhad by musel byt na mieste realizacie
Odpovedať
cena dohoda a prosim kde to je
Odpovedať
@andreja12 odpovedam na tvoju otazku pretoze sme prave dnes ukoncili kompletnu rekonstrukciu tehloveho bytu, vsetko robila firma - traja chlapici. V byte sa 30 rokov nic nerobilo okrem plastovych okien. Robili sme zasahy do nosnych priecok a musel sa aj vkladat ocelovy preklad. Aby som zosumarizovala naklady: PRACA CELKOM: E3300,- - buranie a vynasanie sutiny - murovanie novych priecok a dvernych otvorov - sadrokartony 60m2 - komplet elektrika, vratanie stropnych vyvodov, netu... - stierky a malovky v celom byte - odpad, voda v kupelni a wc - obkladanie a sanita komplet - vymena radiatorov MATERIAL CELKOM: E4000,- v materialy je aj vyvoz sutiny na smetisko spolu poplatkami ale aj radiatory, sanita, obklady, kratka vsetko... laminatky material E500 a praca E150 kuchyna Ikea Abstrakt E3700 vr. spotrebicov a montaz kuchyne E150 Rekonstrukcia CELKOM E12000,- nepohli sme ani prstom - lebo nevieme tie veci robit a mame dve male deti x-) este tam pridu dvere a to odhadujem na 1500e. Tiez som volila zlatu strednu cestu a kedze navrhujem nabytok a interiery tak viem najst dobry pomer medzi cenou a kvalitou.
Odpovedať
@rapidko ahoj mozem sa opytat a ked si zmeram tu tehlovu stenu kolko cm ma asi nenosna priecka? ci proste nenosna je ta co ma menej? dakuejm
Odpovedať
nenosne zvyknu mat od 5cm do 15cm ak to bude nosna urcite bude mat viac cm, ale to je len velmi laicke a narychlo urcené, vsetko zalezi od toho o aku stavbu ide. No nespoliehaj sa iba na moje vysvetlenie. to je skor otazka pre statika. u nas v dome je mi to jasne, lebo nosne priecky máme nejakych 30cm a priecky ktore maju 10 cm bez omietky su iba deliace.
Odpovedať
@meamak to mate dobru cenu za to vsetko... by som brala :-) keby nam dali takuto kalkulaciu, tak tancujem pol dna od radosti. ale v BA musim ratat asi s BA cenami...
Odpovedať
@anairda ja tiez tancujem - zjednavala som ako na tureckom trhu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?