Búranie steny v byte

Dobry den, velmi by som potrebovala pomoc, neviem ci sa tu riesila podobna tema,pri babätku nemam velmi cas citat. S manzelom chceme kompletne zrekonstruovat byt na jazere, vo veziaku, kde su vlastne vsetky steny "nosne", betonove. Viem, ze sa nedaju burat cele, ale radi by sme zistili, ci je vobec mozne zväcsovat otvory, pre lepsie prepojenie kuchyne s obyvackou a zamurovat dvere a posunut ich inde. Ak je to mozne a niekto si tym uz presiel, zaujima ma aspon priblizna suma, ktora je za buranie do takejto steny. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
@mg25 to ci sa to da, a kolko sa da, vypocita statik. cena pre vyrezy do panelu su od m2 a hrubky panelu. my sme len posuvali dvere. platili sme pri 15cm sirokej nosnej stene a rozmer otvoru 80x200 360€ bez papiera. + zelezna vystuz a kotvy.
Odpovedať
My byvame takisto na jazere vo veziaku na 6posch. a nam to statik nepovolil a to sme chceli iba presunut vchod z obyvacky do kuchyne s tym, ze by sme zamurovali povodny vchod a nechali cca 40 cm stlp a vyrezali nove(poradila nam to externa staticka), ale statik z druzstva nam este len pri vstupe do bytu povedal, ze v ziadnom pripade nam to nepovoli! v tychto veziakoch sa to da az od (myslim) osmeho al. deviateho poschodia. Ale mam jedneho suseda na desiatom poschodi a tomu to povolil az treti statik. Vela stastia
Odpovedať
@vikisilvia na Amurskej? Ci niekde inde? Inak nas byt je na 11 z 12, tak to by mohlo ist.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?