Aký kotol do nezatepleného tehlového bytu?

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu, aký kotol vybrať do bytu. Potrebujem turbo, aby sme komín "ušetrili" na krbové kachle, ktoré chceme kúpiť v budúcnosti. Lebo predpokladám, že kachle a kotol by asi do jedného komína ísť nemohli. Byt je 40 ročný, z plnej tehly, nezateplený( 2/3 stien sú vonkajšie-je to rožný byt) a v najbližších rokoch sa určite zatepľovať nebude. Má 70m2, ale 3 vykurované miestnosti majú do 60m2. Radiátory budú 3. (momentálne sú tam gamatky) Sme hodne teplomilní, cez deň 24 °C, v spálni min. 21. Zatiaľ dvaja, o pár mesiacov už budeme traja. Na ohrev vody by myslím stačilo 50-70l zásobník, lebo sa len sprchujeme. Koľko watový kotol by bol treba? Prípadne aká značka ? Kvalitatívne aj cenovo nejaký stred. Pozdáva sa mi Vaillant ecoTEC plus + zásobník 75 l, ale radšej by som niečo lacnejšie. Ďakujem veľmi pekne za ochotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mery217 byt a kachle? máte kde skladovať 10 plm dreva? Do komína dajte Protherm za 700€ stačí do 10kW
Odpovedať
@jan45 v byte sú dva komíny a patrí k nemu aj vlastná záhradka, takže bolo by kde uskladniť. Ale kúrenie drevom by bolo len doplnkové
Odpovedať
@mery217 Nie som si isty ale v ponimani turbokotol ako sa to robilo ( iba tak vyvod cez stenu bez nutnosti komina) sa uz neda realizovat. Urcite by som sa pre istotu poradil na predajni alebo u kurenara. Takze asi komin neusetrite. Inak ako napisal Jan. Do komina kondenzacny a je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?