Ako začať s prestavbou a rekonštrukciou bytu?

konecne sa nam podarilo kupit si vlastny bytik a caka nas to co vsetkych...prestavba,prestavba,rekonstrukcia.....chcela by som sa spytat,ako ste postupovali...nakreslili ste si navrh,dali ho niekomu spravit,alebo je na to nejaky specialny program?kde alebo kto to robi?par takych obrazkov som uz videla ale neviem nic podobne nikdeč najst...pomoze niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
to simonko: my sme si dali urobiť projekt architektke-kamarátke, ale veľa vecí sme riešili za pochodu- a so štúdiami (napr. kúpeľňové skrinky na miesru), niečo v kuchynskom štúdiu, ale to základné posúdenie priečok (čo môžme búrať a čo nie) a rovrhnutie priestoru sme mali od architektky.... :-)
Odpovedať
My sme si to tiez dali urobit architektke. V podstate sme vsetko riesili s architektkou, aj dizajn (farbu) kuchynskej linky a podobne. Dnes by som to ale asi robil inaksie. Nechal by som si architektovi urobit vizualizaciu jeho predstavy a to by som potom upravoval, teda pripadne menil dizajn farby a pod. Vsetko ostatne vratane statickych posudkov a podobene by som si vybavoval sam. Hlavne by som sa snazil vyriesit vsetky detaily pred zacatim, dal by som si na to dostatok casu. A zrejme by som sa na nikoho nespoliehal. Napr. teraz som sa spolahol na to, ze architektka a stavbyveduci vyriesia detaili a pripadne problemy. Opak bol pravdou. V skutocnosti som mal viac starosti ako keby som si to organizoval sam. A asi najdolezitejsia vec - rozpocet. Urobit apsolutne podrobny rozpocet. A potom by som k tej sume priratal minimalne 20%, pretoze vzdy sa vyskytnu nejake nepredvidatelne veci alebo nieco na co sa zabudlo.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak my sme sa rozhodli opravovat rodinny domcek, byvame u mojich rodichov a jedno poschodie bude nase, kupelku som si navrhla sama a potom nejak podobne mi ju manzel spravil aj na PC. Svoje predstavy mam aj o kuchyni a obyvacke, no na to mame este trosku casu. budem rada ked sa nam tento rok podari aspon garaz, kupelka a podlaha v kuchyni s obyvackou. Tu sme museli celu vysekat, bol tam zly polystyren a slaby poter, ktory uz pukal a robili sa priehlbinky.
Odpovedať
My sme sa pri rekonstrukcii spolahli sami na seba. :-) Mali sme nejaku predstavu, takze kuchynu a kupelnu som si navrhla sama podla svojich predstav a potrieb, aj ostatne veci, ako boli stavebne upravy a pod. Hladala som inspiracie v casopisoch a na internete, no nie vsetko co som si vysnivala sa dalo aj zrealizovat... Hlavne vyber v obchodoch co sa tyka materialov, farieb, nabytku je dost obmedzeny, takze niektore veci su ake su...
Odpovedať
Profilova fotka
katarinkad, napodobne... byt sme kupovali v Prahe, rozhodli sme sa pren asi za 15 minut, lebo tu sa byty predavaju ako na beziacom pase. Za dverami uz cakali dalsi zaujemci, takze to bola celkom haluz :D. V roomarangeri som si navrhla nove rozlozenie stien - ziadna nebola nosna, co bolo super. Uplne vsetko sme zburali a zostal jeden obrovsky "zachod" o rozlohe 66 m2 :D. Celu prerabku sme dali urobit firme. Na zaciatok sme si urobili "vyberove rizeni" na firmu a KLOP KLOP bola to najlepsia volba, aku sme mohli urobit. A to som pocula o uplnych hororoch co sa tyka firiem v Prahe. Vsetok nabytok sme si davali robit na Slovensku, vlasy mi dupkom stavali, ked nam pocitali cenu kuchyne v kuch. studiach za 130+...no dakujem pekne!!! No, teraz sme v stadiu dozariadovania, ale presne - s takou obmedzenostou vo vybere som tiez neratala...nic moc v obchodoch...
Odpovedať
my sme si návrh prestavby bytu robili sami - lepšie povedané môj manžel to robil, lebo ja som na také technické veci antitalent :-D teraz sme si dali urobiť vizualizáciu kuchyne podľa nášho návrhu. pomohla nám jedna známa z kuchynského štúdia, bola si všetko premerať, my sme jej povedali našu predstavu a podľa toho to urobila a vyzerá to super.
Odpovedať
Profilova fotka
Závisí čo od toho čakáš a čo konkrétne budeš robiť. Mne stačili pohľady zhora. Tak sme to kreslili v AutoCade no existuje kopec iných programov. Kuchyňu sme kreslili taktiež v Cade a v pohode sme si to vedeli predstaviť. No taktiež je možné použiť štvorčekový papier. Ak si si však neni istá a nevieš si to predstaviť skús nejaké štúdio (to niečo stojí) alebo nejaký 3D program Floorplan decor ... Inak je možné používať rôzne programy. Farebnú mozajku s obkladačiek som robil cez obednú prestávku v Exceli :-D Inak na inšpiráciu pri prerábkach je dobre pozerať fotky inzerátov v konkrétnom meste kde je pravdepodobnosť, že nájdeš byt rovnakej dispozície akú máš.
Odpovedať
pokial si chcete riesit navrh prestavby sami zadarmo sa da stiahnut program Room Arranger na 30 dni http://www.roomarranger.com/...... je to jednoduche a ma to aj 3D nahlad..... alebo na 2D je dobre Visio, je sucastou balika Microsoft Office.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, neviete mi niekto poradit nejakeho architekta alebo nejaku firmu ktora robi navrhy kupene, obyvacky, kuchyne atd.Prestavbu si chceme robit sami, ale potrebovali by sme odobrne poradit s farebnymi kombinaciami, kde co vyburat a podobne...samozrejme nie zadarmo.Zatial co som hladala na nete , vsade to bolo viac menej o tom, ze sa jednalo o navrh aj realizaciu, my by sme chceli iba ten navrh. Prosim porade.moj mail je marttina33@azet.sk. DAKUJEM!!!!!! :-)
Odpovedať
skuste studia - kupelnove, kuchynske, ved za narvh zaplatite, ale konecne rozhodnutie nemusi byt pre danu firmu ;-) (si myslim)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme použili google sketchup program, veľmi pekne sa tam dá všetko vytvoriť, len treba trosku zrucnosti, ale zvladnu to aj zaciatocnici...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
je to v pohodicke program
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?