Ako využiť podkrovie starého domu?

Ahojte prosim vas, robíme prerábku starého domu, co by ste tu urobili v t tomto podkrovi ?? a ako prosim vas ??
Odpovedať
Profilova fotka
@domik2111 Tak s týmto asi nič je to malý priestor aby sa dal nejak zobytniť, vypratal by som bordel zateplil strop a tento vrch používal ako úložný priestor. A ešte vidím že kus strechy je z azbestu a ten odstrániť nebýva lacné.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Samé "lacné" návody.... 8-( @domik2111 Normálne tam máš skvelý bordel-kabinet. Na rárohy... ;-) Spravil by som pochôdzny záklop z dosiek (nie OSB!) a ten azbestový bordel by som "odtienil" nejakou fóliou, aby sa to neprášilo na povalu... Môžeš si tam porobiť regále na staré topánky, krabice od vysávačov.... sezónne (napr. vianočné) dekorácie.... lyže, čerpadlá.... Zateplenie nie je vonkoncom potrebné...
Odpovedať
@domik2111 Ja som si povalu zateplil penou, dal som SDK a na zem som položil medzi drevený rošt 7 cm EPS, OSB a na to laminát. Povala síce nie je obytná, ale bude to pekný úložný priestor. Nepýtaj sa, koľko to stálo. Ale chcel som to.
Odpovedať
@chrobak7 a kolko to stalo? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko To je aká blbosť zateplovať odkladací priestor? To si myslíš, že má niekto peniaze na vyhadzovanie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Ja som hovoril o zateplení stropu z vrchnej strany nie strechy
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko No tak to ešte áno, ale strechu určite nie. :-)
Odpovedať
@domik2111 záleží čo a ako idete robiť ide strecha dole nejde ? možností je veľa ak strecha ostáva alebo sa mení a krov ostáva aký je tak urobiť ako napísal @leonardom ... ak ide strecha nakomplet dá sa vyčarovať aj niečo ako má @chrobak7 aj keď nie tak priestorovo štedré... @chrobak7 to už je "povala" mať takú doma tak nieje na "neporiadok" ale decká by sa tam nasačkovali a už by som ich odtiaľ nevypratala :-N :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko ale to (podlahu = odspodu strop) by musel zatepliť v každom prípade, ak to už náhodou aj nezateplil... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 S tou OSB si to trochu pohnojil... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
@leonardom A možno nie. Vlhkosť sa pod OSB dosku nemá ako dostať. Uvidí sa v budúcnosti. Ale diery tam vŕtať nebudem.
Odpovedať
@magic08 Presne ani neviem, lebo práce sa robili súčasne s prácami na prízemí. Napr. SDK strop je niekde aj v obytnej časti a ten ma stál 6000 EUR. Ale na povali je najväčšia plocha, takže dajme tomu 3,5 tis. EUR. Podlaha s izoláciou ma vyšla na 2300 EUR. Celá strecha je izolovaná PUR penou, časť nad povalou stála 3000 EUR. Maľovanie je už len relatívne malá položka z naľovania celého domu, neviem to vyčísliť, lebo mi maľovanie ešte nevyfaktúrovali. V podlahe idú rozvody rekuperácie.Tá zvislá stena je tiež zateplená 10cm EPS, lebo za tým je vysoký strop obývačky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@chrobak7 http://www.modrastrecha.sk/forum/stro...
Odpovedať
@leonardom Ja pod OSB doskou nemám min. vlnu, ale EPS.
Odpovedať
@leonardom Celkové zloženie podlahy je (zospodu): - ŽB doska - parotesná fólia - drevený rošt, medzi tým EPS - OSB dosky - laminátová podlaha Je to podľa projektu. NEmá sa tam ako dostať vlhkosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Beriem späť... Sa mi marilo, že si tam dal vatu - nebol by si prvý... Nejde ani tak o to, či sa dostane - alebo nedostane - nejaká para, lebo EPS na rozdiel od vaty nenasáva vlhko a nestráca izolačné vlastnosti. Sorrrrrry za moju nepozornosť. ;-)
Odpovedať
@leonardom V pohode, ja som to hneď nenapísal presne.
Odpovedať
Profilova fotka
Svokrovci tak spravili byvanie pre syna. Maju velky barak a potrebovali vvyuzit ten priestor, tak sa syn rozhodol, ze si tam spravi kuchynu, obyvacku a dve izby a celkom to fajn vyzera ale neviem ako to bude chciet riesit ked bude mat viacclennu rodinu
Odpovedať
strecha sa bude menit lebo je stara ....
Odpovedať
Profilova fotka
@domik2111 syn si takto v podkrovi urobil izbu,pozri album
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?