Ako vyriešiť zlomenú skrutku v hmoždine?

Profilova fotka
V panelovej stene som osádzal vešiak na kabáty na 4 skrutky. Montáž prebehla ok, do navŕtaných otvorov to šlo ok. Avšak je to dosť nešťastne vyriešené, príliš dlhé skrutky (pretože vešiak je hrubý 3cm) a pri odťahovaní (z dôvodu maľovania) dve skrutky som urval. neviem síce ako to je možné, skrutky fischer ale stalo sa. Utrhnutá skrutka aj s hmoždinkou sú v stene, utopené asi 1cm pod povrchom steny. Ako ich vybrať? Odvŕtať? Máte na to nejaký grif?
Odpovedať
@snuro nuz, neviem co je na tom nestastne vyriesene, ale ak su prilis dlhe skrutky, tak vrtaj na hmozdiny hlbsiu dieru... ani fischer samorezky sa nezavrtaju do betonu a ked si valibuk, tak ich odtrhnes. Skus tenkym vrtakom rozvrtat hmozdinu okolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@snuro ak je skrutka hrubsia, skus pouzit specialny "vrtak" na vytahovanie skrutiek , nieco taketo http://www.conrad.sk/vytahovace-zalom...
Odpovedať
@snuro aký priemer skrutky /zbytok/ máš v stene?? Ja som takúto skrutku /8mm/ vyvŕtal Ľavotočivým vrtákom alebo ako píše @majkoj použi vyťahovače...ale to závisí aká je hrúbka zalomenej skrutky.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snuro ak ten vesiak budes davat spat, tak sa netrap, stenu vymaluj, a navrtaj nove diery o par cm hore-dole-doprava-dolava....kde to bude mozne ak ten vesiak spat davat nebudes, zober osty noz, hmozdinku obrez a otvot zatmel, to, co ti niekto radi nadomnou, ten specialny vrtak. v tvojom pripade ti asi nepomoze, pretoze, ako uvadzas, tvoja skrutka je zlomena, nie zalomena (inym slovom povedane pretiahnuta) cize v tvojom pripade skrutka nema ''hlavu''. cize ti ten vytahovac nepomoze. ale aby som bol objektivny, podarit sa ti to moze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?