Ako upraviť 4 izbový byt na 3 izbový?

:-p Všetkých srdečne pozdravujem, kúpili sme 4. izbový byt zrekonštruovaný ale nie úplne, pôvodný stav bol asi taký, že väčšia kuchyňa momentálne neviem pôvodné rozmery(bola zmenšená o priestor v kúpelni kde okrem vane jej aj masážný sprchový kút) - teraz od lniky po okno je 1,69x3,5, obývačka 6,5 na 3,50 a tri izby ,2,90x3,5,2,30x3,5,2,34x3,5,. V prvom momente sme sa veľmi potešili pretože byt sa nachádza v lokalite hneď veďla rodičov. Zatiaľ sme bezdetní a tie izby sa mi zdajú veľmi malé uvažujem na prerobení 3 izieb na 2, prosím keď máte neaké skúsenosti, názory, nápady, linky a pod. budaem veľmi povďačná.
Odpovedať
Ahoj, no ja neviem, ale ja by som určite neprerábala tie 3 izby na 2. Viem to podla seba, teda svojich rodičov, ktorí maju 2-izb. byt o rozlohe 64m2 a kedže bola velmi velká chodba tam sme kuchynu dali na chodbu a s kuchyne sme urobili miestost. tak sme dosiahli o izbu viac. Táto bývala kuchyna ma rozmery 2,20m x 4m, a kedže sme boli 2deti tak si oni v tejto malej izbe/bývalej kuchyni/ urobili spálnu, pretože ako deti sme potrebovali velku izbu, trávili sme tam určite o polovicu viac času, nakolko sa oni v tej spálni len vyspali. Chcem tým povedat, že určite by som to nezmenšovala, pretože deti určite prídu, a ten 3-izbák mi príde uplne dokonaly, než by mali deti spávat s vami v spálni a nemali by sukromie ani jedny ani druhý až pokial vás to samozrejme neomrzí a nezačnete z 2 izbáku robit zase 3 izbák. :-D A nakoniec to dopadlo tak, že sa mi už sestra odstahovala, tak ma prehodili do tej malej izbičky a oni maju zase velku spálnu. A poviem, že mi uplne stačí, lebo je útulná a všetko mám po ruke. Ale už tu dlho nebudem pretože si prerábame bytík 80m2 takže to už bude riadne letisko :-D :-D A naši tu budú mat oddychovú miestnost ;-)
Odpovedať
Ďakujem za názor vlastne rodičia majú taký istý byt t.j.76 m2 ale z troch izieb sú dve jedna väčšia druhá menšia, a veľká obývačka, ]-( tiež nám s bratom strašne vadilo žiť v jednej izbe a vyštudovať VŠ to sme sa delili o obývačku a túžili sme mať byt oproti t.j. taký aký sme si kúpili a mať hoci maličkú izbu so stolíkom a jednu válendu, ale aj tak pokiaľ sme neboli ešte puberťáci tak až tak veľmi to nevadilo a to je ešte ďaleko pokiaľ nie sú deti tie tri izby mi pripadajú ako kumbalky.
Odpovedať
a tie 3 izby to majú byt ako obývačka, spálna a detská? dobre tomu rozumiem? :-| x-)
Odpovedať
:-) a nemáš náhodou nejaké foto?
Odpovedať
Nie nie :-) to sú štyri izby jedna veľká a tri tie malé
Odpovedať
aha, tak v tom prípade by som určite nechala velku izbu, a dalšiu izbu s tých troch ktorá je najvačšia a s tých dvojch malých by som urobila jednu. :-D a je to vyriešené. ;-) ale to je len můj názor :-D :-D :-D
Odpovedať
alebo ešte ak su nejak pri sebe a je to možné, kůli priečkam vybúrat a urobit dve rovnaké izby, lebo pozerám tie rozmery a su naozaj maličké tie izbyčky. :-( :-)
Odpovedať
ˇJ :-D ja tiež tak uvažujem foto ešte nemám lebo kúpa prebehla len minulý týždeň a ešte nemáme list vlastníctva takže ani kľúče od majiteľa až do konca mesiaca
Odpovedať
ja by som tiez urcite 2 tie malicke spojila... ved to sa neda zit v takom malilinkom priestore... 76m2 mi pride malo aj na 3-izbovy byt, nieto na 4-izbovy... detom az do nejakeho veku nevadi ze su spolu v izbe, skor to vitaju... ja som to pocitovala ako problem len v puberte - kedze mam 2 bratov a byvali sme vsetci 3 v jednej izbe... ale prezili sme to a mam krasne spomienky na detstvo ... takze radsej jednu normalnu miestnost ako 2 krtince malicke...
Odpovedať
čím ďalej sa zamýšľam tak určite dve izby spojím a asi oslovím bytového architekta aj keď si určite zapýta nemalý balík
Odpovedať
Profilova fotka
daniela tak ich spojte tak, aby sa potom v pripade dali nejak velmi jednoducho zase predelit - trebars len posuvnymi dverami
Odpovedať
presne tak uvažujeme - no možno by pomohol aj názor architekta - keď som náhodne prišla na túto stránku tak som si čítala fórum a Vy ste mali pomerne dosť rád čo kladne hodnotím, je veľká pomoc vypočuť si názor nezaiteresovaných
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahojte ďakujem za odpovede - už som zistila, že panel medzi malými izbami nie je nosný tak to nebude asi až taký veľký problém vybúrať a bude krásna izba. Veľmi by so prijala odpovede od tých ktorí majú skúsenosti s takou " x-) prerábkou"
Odpovedať
Profilova fotka
danieli, podla rozmerov, co si uviedla na zaciatku, sa asi jedna o moj predchadzajuci byt :)))) aj ked ja som mala 4izbovy kde tie najmensie izby boli siroke len 2,1m... a mala som presne poriesenu rekonstrukciu, aby somspravila 3 izby, pricom aby aj bola moznost to potom niekedy neskor uzavriet a mat opat dve malicke, ze ak by bolo potreba.... sprav nacrt, aj v jednoduchom grafickom editore, a hod to sem.... architekti su fine, ale... naco platit za nieco za co nemusis a vedia ti poradit aj ludia tu z netu ) len bez toho podorysu to ide veeeeelmo tazko :)
Odpovedať
kaktusik007 alebo ak niekto poznáte, prosím poradíte mi či si můžeš urobit náčrt bytu aj doma, chcela by som poprosit ak teda niekto pozná nejaku stranku,program alebo niečo čo je na to, aby som si mohla aj doma sama navrhnut napríklad kuchynu alebo tak... existuje niečo také... ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
www.roomarranger.com (alebo tak nejako, je to cech, a na par dni - myslim ze 30 sa ti to da pouzivat, potom sa ti stopne tlac produktu... inak, dobra stranka na vyhladavanie softverov je www.slunecnice.cz - je tam hodne softu a da sa vybrat, a su tam obcas aj recenzie na programy, najma na volnosiritelne..... co sa tyka kuchyne, tak skus ikea - oni maju planovacie pomocky pre kuchyne, a da sa aj s tym celkom pohrat... alebo proste hod do googla ze hladas planovac kuchyne a je to :)
Odpovedať
katusik007, si veľmi milá skúsim ten náčrt a prepošlem , a vlastne zrealizovala si ten projekt 4 na 3?
Odpovedať
Profilova fotka
danieli, nezrealizovala, ten byt som predala :-D a teraz zijem 100 km odtial, v 2izbovom, ale je tu daleko viac kludu a pohody a myslim, ze mi to prospelo x-)
Odpovedať
kaktusik007, klud a pohoda je nadovšetko držím palce - všetko dobré x-)
Odpovedať
Babuľky. ďakujem krásne za odpoved. stiahla som si ten program a dobre som sa tam zabavila a vybúrila (O: ďakujem :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?