Ako prestavať jadro 2 izbového bytu?

Ahojte.Chcem sa s vami poradit ohladom prestavby jadra v dvojizbovom byte.Ide o rozmiestnenie kuchyne,wc a kupelne.pretoze povodny stav mi absolutne nevyhovuje,wc a kupelna su strasne male.Spravil som nacrt,nieje to najlepsia praca,ale na orientaciu staci :-D CO sa tyka tej komori na obrazku tak tu planujem zburat.Mozno ste uz niekto prestavovali podobny byt,tych komunistickych rieseni nebolo az tak vela,vsetko je to na jedno kopyto.Rozmyslal som,ze ten tunel by som zamuroval a o to zvacsil priestor kupelne a kuchynu presunul na pravu stranu a bola by v tvare L.Ten vstup do tunelu by bol po novom vlastne vstup do kupelne.Co vy na to? Ak mate lepsie napady sem s nimi,dakujem :-)
Odpovedať
original nakres celeho bytu je tu,cervenou oznacene casti su dvere.
Odpovedať
Vacsi format.neviem preco si neviem editovat vlastne prispevky.Nikde som to nenasiel
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím si, že tvůj nápad není vůbec špatný, vznikne ti tak normální kulturní a prostorná koupelna, kuchyň máš tvarově stejně takovou nijakou, takže s přesunutím té linky by to bylo v pohodě a to, že by jsi musel přes pokoj do kuchyňe obsolutně ničemu nevadí, naopak, někdy bych ocenila mít zašitější kuchyň:-) Maximálně by jsi mohl mít problém s umístěním jídelního stolu...asi bych na tvém míste snažila vyčlenit nějaké místo v pokoji před kuchyní:-) a tu komoru chceš skutečně bourat? Není to docela užitečné místo v menším bytě? Je pravda, že by jsi si zbouráním vytvořil vzdušnější, hezčí vstup, ale na druhou stranu zničíš ulozné prostory...mimochodem kamarádka má stejný byt a stejný problém:-)
Odpovedať
ten byt je dost velky,myslim tie 2 izby.Ta chodba je teraz taka utla a nameisto tej komori tam mozem dat predsa pekne drevene skryne,ktore by nemuseli byt take velke.A zase nieje co velmi ukladat,daky vesiak a jedna skryna na bezne veci,vysavac a podobne.Na ostatne veci je pivnica :-) Ta komora zabera podstatnu cast tej chodby,na nakrese to tak nieje vidno,ale rozmerovo to ukaze inac.
Odpovedať
Profilova fotka
Jj asi máš pravdu, je to dost individuální, záleží kolik toho člověk "skladuje" :-) Každopádně když máš sklep (už vím co znamená pivnica:-) ) tak asi není co řešit. Určitě to bude hezčí bez té komory to je bez debat!
Odpovedať
Neviete cim zburat panelovu priecku,8 cm hrubu,nenosnu,bude na to stacit pneumaticke kladivo?Alebo nieco ine?
Odpovedať
No len kladivo nie,bude treba aj veľkú karbobrúsku a z toho je teda riadny bordel :-(
Odpovedať
no presne v tomto byte som vyrastala :-) podľa mňa je to slušne veľký 2izbák videla som plno 3izbakov s rovnakou plochou obytnou....ten kumbál je pravda že bez neho je to pekná malá hala /videla som to/ ale zasa s odstupom času by som ho tiež nechala....je to zas super úložné miesto. ale každý má inú potrebu.. videla som byt kde ten tunel presne takto posunuli a vznikla kupelna s wc ale spolu - dosť veľká...zmestí sa všetko čo treba aj neičo navyše. my sme mali v tej jedálni aj také niečo ako izbu detskú...no byt je to dobrý, možností je viacej ;-) tak prajem vydarenú prestavbu
Odpovedať
presne ako vravis pralinkaa,ten byt ma dispoziciu rovnaku ako 3 izbovy byt,ktory je novsi o 10 rokov.Momentalne v nom zatial byvam.Je to okolo 70-75 metrov.Ta satna ci co to je mi tam zavadia a ako ulozny priestor je to mozno dobre,ale ja nemam co tolko ukladat,co tam budem davat :D to je dost velke.Ked to odstranim vznikne pekna priestranna vstupna chodba.
Odpovedať
rezal som raz karbobruskou do steny drazky na kable pre repraky a ten bordel co bol v byte to ako na stavbe,ale tam mi to nevadi,lebo to tam momentalne vyzera ako na stavbe,je tam len naradie a hole panelove steny,rozobrate jadro a bordel :D a co ma zaujalo je,ze ked som rozobral tie stare parkety tak pod nimi je asi taka 5 cm vrstva strku,stavbari tak zarovnali podlahu v obyvacke s ostatnymi,asi im dosiel beton alebo co :D:D:D .Ale necham to tam.Na to chcem polozit osb dosky,2,5cm hrube a na ne potom podlahu.Keby som ten strk dal prec neviem ako by som navysil podlahu o 8 cm,urcite je to lepsie riesenie ako to vykladat ytongom,ak ma niekto lepsi napad tak sem s nim.
Odpovedať
na to búranie sú aj špecializované firmy,teraz jeden známy si to dáva robiť,posudok od statika,vybúranie,respektíve vyrezanie za mokra,odvoz odpadu,povrchová úprava 1 000 Eur.Otvor o veľkosti dverí,iná firma mu dávala ponuku 2 000 Eur a klasika mechanické odstraňovanie,takže aj riadneho bordelu v byte. :-(
Odpovedať
ski555 uz som to spravil sam,jedna uhlova bruska 2000 watt, jeden 230mm diamantovy kotuc,ochranne okuliare a je to.Za hodinu som to mal hotove.Ale slo len o 8 cm panelovu priecku,ale zato riadne tvrdu.Nepotrebujem ziadne predrazene firmi,tie su pre mantakov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
rozsirenie vchodu do kuchyne -15cm panel.Islo o odburanie 30cm casti po dlzke.Navrtal som dieri na durch cez panel po dlzke ako chcem odstranit panel.Medzeri medzi nimi asi 2-3 cm.Zo zadnej strany povyrazalo kusy takze panel mal hned 10 cm,potom som to este trochu prebehol pneumatickym kladivom,tu cast kde som vrtal po dlzke.A nakoniec 10 kg puckou som tam par krat buchol a bolo to hotove.Trvalo to cele asi 45 min a hlavne to bolo zadarmo.Dal som tam potom vystuz (kolajnice)a šichta.Ale islo o posledne poschodie,pre poschodia dole na prizemi odporucam profesionalnejsie riesenia,co sa tyka vystuze.Burat sa da takto vsade.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@server3 Dobry den, prispevok starsi, ale skusim sa spytat ... ako ste to nakoniec poriesili? Chystame sa na prerabku bytu s presne rovnakym tvarom kuchyne+WC+kupelne, a tiez planujeme ten tunel zrusit a zvacsit kupelnu a aj kuchynu a par cm. Nevznikla Vam kupelna v tvare L? Prip. ak aj foto sa budu dat pridat, budem uuuuplne super vdacna :) dakujeeeeeem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@server3 zdravim mohli by ste mi zaslat fotografie ako ste si to nakoniec prerobili ..ako to po prerabke vyzera...riesim nieco podobne ...dakujem
Odpovedať
tiež by ma to celkom zauímalo, ako sa dá poriešiť prerábka v takomto byte, keďže brat má záujem kúpiť presne takto dispozične riešený byt. nemáte niekto fotoblog s takouto prerábkou?
Odpovedať
máme podobně řešený 3+kk a super, kuchyně propojená s obývákem, jídelní stůl v obýváku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nejaké svoje riešenie, ktoré máte na takýto byt mi viete zaslať? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?