Ako prerobiť vstavanú skriňu na peknú?

Ahojte, chcela by som vas poprosit o vase rady a skusenosti. Kupili sme byt, cely ho rekonstruujeme. Povodny majitelia mali v byte # vstavane skrine, v celkom dobrom stave. Akurat sa nam nepaci ich dizajn, taky old-fashioned :(. Nemame ale zbytocne peniaze, aby sme ich uplne vyhodili a kupili si nove, to mi pride ako mrhanie. Neviete poradit, ci sa daju existujuce posuvne dvere nejakou vhodnou farbou natriet / prestriekat na inu farbu, pripadne na to nalepit celoplosnu nalepku/tapetu a pod? Sucasna skrina je stredne hneda drevotrieska (drevo-idny material) + zrkadlo. Zrkadlo by sme asi ponechali, ten zvysok by sme radi dali na bielo pripadne s nejakou fanou tapetou/ potlacou. Nechcela by som zase ale aby to vyzeralo ako z "A je to". Myslite, ze sa to nejak da prerobit, aby to vyzeralo v pohode? Vnutro by sme ponechali povodne. Budem moc vdacna za vase rady a inspiracie a pripadne aj fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
Aké u tam použité rámy? Hliníkové alebo oceľové? Ak by ste tam chceli bielu drevotriesku, jednoducho sa to da vymenit rozobratim dveri a naslednym vyplnenim novou vyplnou. Biela drevotrieska nie je draha :-)
Odpovedať
daju sa zohnat uz celkom pekne tapety,ja by som to otapetoval
Odpovedať
@fonzerelli vyzistim ake su ramy :), pojdem ich pozriet. Uz teraz je cela skrina rozobrata kvoli rekonstrukcii, tak ma to napadlo este takto riesit, aby sme nemuseli vsetko vyhodit. Daju sa pripadne tie dvere aj "prefoliovat", ci to je blbost?
Odpovedať
Profilova fotka
Prefoliovat dvere urcite nie, teda to by ste si vedeli spravit sami nejakou samolepiacou tapetou, ale tapeta nie je taka odolna ako drevotrieska.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja tiež riešim problém so skriňou, ja ju mám nahodenú len potrebujem zmeniť farbu, lebo nám moc nepasuje. Skrinu máme kupenu od kamošky, tak preto potreujem zmeniť farbu. Rozmýšlala som nad samolepiacou foliou, alebo novým náterom, len neviem aký náter alebo sprej, či tam nebudú stekance alebo niečo podobné. Poradte.dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tapety by som nepoužíval. Človek sa narobí a výsledok nemusí byť najlepší. Možno iba keď, tak nejaké kvalitné fólie. @simimimi na oživenie skrinky by stačilo vymeniť dvierka alebo predné dosky šuflíkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie možno by to vedel nastriekať nejaký autolakýrnik.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, tiez by ma zaujimalo ,ako sa da zmenit farba. Teda mame cca rok vstavanu skrinu, teraz chceme menit podlahu a skrina nesedi skoro k ziadnej podlahe aka sa nam paci. poradte, co robit 8-) ? ??
Odpovedať
Profilova fotka
No veru, riesenie toho problemu by aj nam bodlo...
Odpovedať
Ja mam v rodicovskom, v detskej, na byvalej obyvackovej zostave, na klasickych otvaravych dviekovych skrinkach (dvojkridlove, dvierka 45 + 45 cm) samolepiace tapety, lepili sme si to sami, najskor sme sa to ucili na "testovacich" dvierkach - asi 2 ks a uz to slo :) ani bublinky nezostali :) robili sme to asi pred 6 rokmi, zhora dole, vysledok aj po rokoch celkom fajn, akurat pozor na oskretie pri premiestnocani nabytkov... :) Inac potom pozor, aby ste nemali tie kridla moc velkych rozmerov - cim vacsi rozmer bude, tym sa vam to bude horsie lepit a z mensich kusov by som to asi nenadpajala, bol by zrejme vidiet spoj... A este pozor aby vas tapeta nevysla viac ako novy predok, poriadna tapeta tiez nie je lacny spas :) Ja hovorim tapete ano, ako docasne riesenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja hovorim, sup ho do nejakej blizkej a dobrej reklamky a vyzistit ceny (aj s robotou to nebude nic horibilne - nie je to na rok dva, prip. robotu dohodnut ako fusku), zacali to uz robit aj profesionali, skuste si pozriet http://www.hilkovic.sk/materialy/foto.... A v reklamke vam tam daju aj vas :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, ci je este aktualna tato tema, ale az teraz som si vsimla :-) my sme mali ten isty problem...predchadzajuci majitelia mali "krasnu" modru roldorku...tak sme kupili nejaku specialnu farbu na drevo, ale bolo to onicom...z dialky ok, z blizka otras....a este sme ich predtym neodmastili nicim, a ostali tam flaky...chceli sme teda kupit nejake tapetove folie, ale ked som videla ceny, tak nam nakoniec znamy zohnal nove dvere, biele, take sme aj chceli, a jedny vysli 20 e.samozrejme, za robotu sme neplatili, ale vysla nas prerabka roldorku, teda 4 dvere 80 e...co je paraaada...a efekt neskutocny....tak, hadam som pomohla, ak uz nieje neskoro :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj.Momentalne ficia fototapety.motiv aky chces.aj vlastne foto.Chlapik k nam prisiel,pomeral a za 5 dni sme mali nove dvere.parada.
Odpovedať
Ja som doma menila tapetu na dverach asi 3x v predchadzajucom byte. Dala som si biele dvere, aby som mohla lepsie variovat. Je to uplne jednoduche. Odporucam vliesove tapety alebo hrubsie vynilove, s tymi sa robi este lepsie. Obycajne lepidlo na tapety, 2 hodinky roboty a je to. Kazde dva roky si mozes zmenit tapetu podla nalady. Mala som raz aj fototapetu, ale s tou sa zle robilo, bolo to papierove.
Odpovedať
Ja som za samolepiace tapety, nemusis sa toho bat, vydrzi totiez dost. Ale ide o to kupit rozmer vacsi ako to co tapetujes nech to nemas nadpajane. Striekat je blbost, aj auta sa uz ponovom prefolijuju cele do inej farby ako by sa mali cele prestriekat. Ja mam doma na jednom poschodi prelepene vsetky dvere do ineho odtienu a nikto si ani len nevsimne ze to nieje original, ale prelepene samolepiacou tapetou-foliou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@rapidko aký druh tapety si použil?
Odpovedať
@silvinka85 mozem sa spytat kde ste zohnali tie biele rolldor dvere? dakujem!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Nam to kamarat zohnal, cez dalsieho kamarata. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@compra Ahoj, potrebujem sa poradit, ci ste tapetovali aj bocnu stenu rolldorky, pretoze ja okrem prednych posuvnych dveri potrebujem vymenit aj viditelnu bocnu stenu, ktora nam ostala po povodnych majiteloch a vobec sa nam nehodi. Dakujem za kazdu radu a inspiraciu :)
Odpovedať
@lulu_bobo Ahoj, ja som robila vzdy len dvere. Korpus som mala vo vyhovujucej farbe. Na tapetovanie korpusov by som asi pouzila take tie lepiace tapety, ake napriklad predavaju v Hornbachu alebo Baumaxe. S tymi som robila jednu postel a islo to dobre. Nastriekat trosku vopred povrch jarovou vodu a potom uhladzat a davat prec bublinky. Na prednu stranu roll dooru mozete dat akukolvek tapetu, aj vliesove.
Odpovedať
@compra Dakujem velmi pekne za radu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, prosím o radu ako opraviť takto poškodenú staršiu skriňu. Sú na nej vodorovné ryhy, ktoré by som chcel nejak odstrániť. Dá sa to? Ako?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj, chcela by som sa opýtať, či si dostal nejaké rady. Aj ja mám podobný nábytok, síce bez rýh, ale rada by som ho oživila inou farbou, no neviem ako na to.Ďakujem, Majka
Odpovedať
@2611majka obrusit, odprasit, natriet. Zavisi ci to ma byt nejaka krycia farba alebo ma byt vidiet strukturu dreva. Na kryciu farbu staci povoidny nater len zdrsnit a natriet nejakou akralovou farbou v niekolkych vrstvach. Balakryl, HET akryl, Solvaj´kryl... je ich vela na trhu. Ak ma ostat strukrura dreva viditelna, treba zbrusit nater az na drevo, ale opatrne, lebo to byva len tenucka dyha a potom natriet bud priehladnym lakom alebo lazurou ak sa ma zmenit odtien
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?