Ako prebieha výmena elektrických zásuviek v byte?

Ahojte,prerabame byt a chceme vymenit zasuvky (plus aj skrinky pod zasuvkou).Ako postupovat?Kde zozeniem tie skrinky a ako ich menit? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
ja by som siel do zahradnictva
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda :-D :-D :-D :-D ďakujem ti, si ma dobre pobavil. Dnes som to potrebovala, hneď mám lepšiu náladu :-D :-D
Odpovedať
@marekjahoda dakujem za radu 👌
Odpovedať
@baja90 ..nie sú to skrinky ale inšt. krabice štvorcové bez svorkovnice...No a kúpiš to v "cukrárni" v oddelení elektro.. :-D No a keď budete meniť nové zásuvky tak VÁM praje veľa pevného zdravia a trpezlivosti, nakoľko vodiče Al SÚ už po hranici životnosti a keď ich budete zapájať tak véééééééééééľmi opatrne...Ja som v byte všetko povytrhal Al vodiče a vymenil komplet el.inštaláciu a mám pokoj...Teraz vymeníte nové zásuvky a po čase zistíte že z niekade uniká dym a šíri sa zápach, pretože nikdy nebudeš vedieť kde sú ešte svorkované a NIKDY neboli doťahované spoje...Ja som ich mal zašité pod tapetami a objavil som ich po ich odstránení..A nehovorím a skrytých kábloch ktoré vedú v dlážke krížom krážom...A nedajbože potom ako to urobíte, tak ak nastane nejaký skrat a ODPÁLI Ti nulák v podlahe tak máš vymalované...Al vodič sa Ti postupne stráca-oxiduje a zmenšuje sa prierez..Ešte raz veľa zdaru :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@baja90 keď o tom fakt nič nevieš, zavolaj si elektrikára ktorý to bude robiť nech ti spíše potrebný materiál. Tu podľa mňa bude pravdepodobne dobre vymeniť komplet, i káble v stene. A inak slušný živnostník toto vie zohnať za lepšiu cenu ako ty.
Odpovedať
@kliepa ale vsak ved srandovala nie? tak som odpisal srandou... toto nikto predsa nemoze mysliet vazne takuto otazku, ci?
Odpovedať
@baja90 ...pridávam foto čo som mal ja... svorkovnica na zásuvky v strede steny tam kde je tapeta... ;-) Škoda že nepoznám toho majstra čo to tam umiestnil takú Vychytávku Láďy Hrušky.. :-D
Odpovedať
Keď už prerábate byt, tak využite túto príležitosť na výmenu rozvodov, je to už po životnosti. Pri hliníkových kábloch vždy budete máte riziko, že sa zásuvka môže samovoľne vznietiť(a nemusí byť do nej nič zapojené)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda aj mne sa niekedy rozum pozastavuje, že niektoré veci ľudia myslia vážne!!
Odpovedať
@baja90 chcete meniť "tie skrinky" pod zásuvkou =-) :-N ani nevieš čo to je a idete to meniť? akože nikto si sám nevymení srdce, tak prečo ľudia riskujú život s elektrikou? a elektrikár predsa vie, aj čo to, aj kde to kúpiť... úprimne by som nechcela mať za suseda niekoho podobného, však vyhorí celý barák ]-( to nejdeš kuchtiť koláčik, že ak sa nepodarí, tak vyhodím...
Odpovedať
@baja90 zavolaj si elektrikara, ktory ti to spravi a mas to najistejsie a aj najbezpecnejsie!!
Odpovedať
Samozrejme ze som si to nechcela menit sama..Na piatok mam elektrikara ktory sa pride na to pozriet. Len som chcela vediet aky je postup .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@baja90 ..aký je postup??? Elektrikár Ti povie všetko čo chceš okolo toho vedieť a je len na Tebe ako sa rozhodneš... Daj zadanie viac ľuďom /elektrikárom/ a budeš múdrejšia.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@baja90 mna by zaujimalo preco vymienate zasuvky... tie byvaju najmensi problem pri rekonstrukcii starych rozvodov
Odpovedať
@zuzanka.zuzu @kliepa @marekjahoda @jankazb Vôbec nechápem, prečo sa do nej navážate. Koľko z vás je kuchárov? ... a varite si sami doma. A možno ohrozujete svojou nedbalou činnosťou aj ostatných spolubyvajucich ( rodinu :-o ) .
Odpovedať
Profilova fotka
@ronnan78 ja som sa nenavazala, seriózne som poradila. Skus čítať s porozumením. Ty si ako poradil? Ci len hejtujes? S kľudným svedomím napíšeš ze kúp to a to a bez smelo do toho????
Odpovedať
@ronnan78 .."keď o tom fakt nič nevieš, zavolaj si elektrikára ktorý to bude robiť nech ti spíše potrebný materiál. Tu podľa mňa bude pravdepodobne dobre vymeniť komplet, i káble v stene. A inak slušný živnostník toto vie zohnať za lepšiu cenu ako ty." Ukáž mi kde sa navážala @jankazb do @baja90...Ja tu vidím slušnú radu :-) ...Ty niečo iné??? Ak máš problém so zrakom tak zájdi k očnému... ;-) Vieš aký je rozdiel kuchára a elektrikára??? Keď nevieš tak nepíš...To ale ja kuchárov neodcudzujem, skôr naopak...Prečo MUSÍ /A/ chodiť elektrikár /i/ na preškolenie každé dva roky??? Skús porozmýšlať... ;-)
Odpovedať
@jankazb Máš pravdu, neporadil som nijako, rad tu padlo zopár užitočných aj neuzitočných. Verím v šikovnosť ľudí, preto moje príspevky niesu : použi Google, zavolaj si odborníka a sám/sama to radšej ani neskúšaj. A prosím neber to osobne, bolo to myslené všeobecne.
Odpovedať
@technik007 musel som pracovať a premýšľal som. 7 rokov elektromechanik u ŽSR, potom 5 rokov v ele projekčnej firme. Zlákal ma svet a nové možnosti a skúsenosti. Rôzne skúšky, oprávnenia... ale na elektrotechniku som nezanevrel. A čo som s tým chcel povedať??? Vlastne nič, len som sa zamyslel. ;-)
Odpovedať
:D ved ja som neradil - len som vtipkoval ale je to mile ze si sa strapnil
Odpovedať
daj prerobiť celu elektriku drôty sa isto hlinikove -s nimi nehýbať a tá zasuvka je velmi nízko , to takéto huncutstva neprejdu rt ani po tme a nekritizujte to či ono niekedy sa stavalo a našpekulovalo a tak ludia robili čo sa dalo a z čoho a robili aj to čo nevedeli
Odpovedať
@marekjahoda Som rad, že som ta pobavil. Ja si rad robím zo seba srandu, aj za cenu strapnenia sa. Pobavím seba aj ostatných. A moje motto je : z úsmevom naserieš podstatne viac ľudí 🤟
Odpovedať
@ronnan78 ..no a niekedy naserieš aj seba :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?