Ako odhlučniť stenu bytu od ulice?

Dobry den,dufam ze sa najde niekto kto poradi. Prerabame byt tehlovy,problem je ale ze izba ktora mala byt urcena ako.detska je orientovana na.stranu ulice,teda je tam okno a je dost hlucna,nakolko je pod oknami cesta a chodnik pre chodcov. Byt je na vyvysenom prizemi,teda ak v.noci ide pod oknami partia z diskoteky,je to dost pocut a teda sa chcem opytat ci je moznost nejako odhlucnit problematicku stenu. Ja viem ze zvuk sa prenasa aj stropom a bocnymi stenami a tak isto aj tym.oknom, ktore je na tej stene. Poradi niekto? Pri najhorsom rozmyslam prehodit izby,nasu spalnu,ktora je ticha dat do tej hlucnejsej izby a dcerkinu do nasej spalne, horsie je ze izby su uz zariadene nabytkom na mieru,a ta hlucnejsia izba je ovela mensia,preto hladam odpovede ci sa to neda nejako odhlucnit. Dakujem
Odpovedať
@amedeofelisa aké okno je v tej izbe? Plastové, či drevené? Je tam trojsklo?
Odpovedať
Profilova fotka
Pôvodne sa používalo trojsklo proti hluku .Tie sklá ,ale mali v strede 6mm sklo.Pýtajte sa u výrobcu okien ,od ktorého máte okná.Môžete použiť aj vonkajšie rolety. Pomôžu aj fólie na sklá.
Odpovedať
Je tam.okno plastove, muz vravi ze dvojsklo. Tak fakt neviem. Aj to som.rozmyslala ze dst vymenit okno v tej.izbe za lepsie,ci by to pomohlo. Alebo dacim oblozit stenu napr.?
Odpovedať
@amedeofelisa ako prvé vymeňte to okno za trojsklo. Keď to bude málo, napíš sem znova
Odpovedať
Profilova fotka
@amedeofelisa Skúšali ste veľké ťažké závesy až po zem, čo by sa na noc zatiahli či by to nepomohlo.
Odpovedať
Este sme zavesy neskusalo,zatial.to mame ako pracovnu a momentalne spi mala.s nami.v.spalni,ale na jar by som jej chcela urobit vlastnu izbu a preto riesim.tu izbu a hluk az teraz. Tak.ze.vravite ze vymenit okno za trojsklo a potom sa uvidi co.dalej?
Odpovedať
@jakino a teda ak by nepomohlo to okno aky je dalsi postup?
Odpovedať
Tak neodhluční len trojsklo ale aj celý rám. Existujú okná vhodné na odhlučnenie a ak zájdete k spoločnosti čo okná vyrába, určite Vám poradia. Po namontovaní okna Vám hluk určite klesne, o to by som sa nebál, keďže okno určite prepúšťa viac hluku ako stena.. Ak by to nepomohlo, tak potom jedine stenu odhlučniť, najlepšie by bolo samozrejme z vonkajšej strany ako zateplenie použiť minerálnu vlnu, ale ja osobne by som sa v tomto prípade určite zameral na to okno a investoval do neho.
Odpovedať
@amedeofelisa okno pomôže a žiadny ďalší postup nebude treba ;-) Ešte by pomohlo zateplenie steny 15-20 cm hrubou tvrdou minerálnou vlnou
Odpovedať
Vymeniť okná, dať závesy, vonkajšie žalúzie, zatepliť - ale to by sa musela asi celá bytovka. S hlukom od cesty si ale nepomôžete, ten sa šíri konštrukciami, tam jedine vymeniť asfalt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@expeeert Veď práve pre to ma napadli závesy, lebo to sa dá vyskúšať aj bez stavebných úprav, tiež si myslím že len tak vymeniť jedno okno na bytovom dome môže byť problém ( či to vôbec povolia ) a to zateplenie jednej izby z vonka je jasné že nereálne.
Odpovedať
Ale izby urcite nemente, deti maju hlbsi spanok ako dospeli 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?