Ako na steny a strop v 50ročnom byte - prosím o radu !

Profilova fotka
Dobrý deň,prerábame svojpomocne cca 50ročný byt a nevieme ako postupovať správne pri stenách a strope.Na stenách bola asi 6x maľba, ktorú sa snažíme oškrábať a teraz nevieme,ako postupovať ďalej.Steny sú z tehly. Strop je dosť popraskaný, premýšlame o sieťke,m ale nevieme správny postup a hlavne aký materiál použiť. Prikladám foto. Ďakujem za akúkoľvek radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
ja by som na strop dala sadrokarton,popod schovala elektriku,a ak treba ešte zateplila
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 A aké vrstvy by si tam k zatepleniu stropu dala.....? Vďaka za odpoveď...
Odpovedať
najskor oskrabat potom penetrak sietka lepidlo a sadrova sterka
Odpovedať
@leonardom aha pardon netreba to je vlastne byt a ja že dom,beriem späť,takže len sadrokarton.
Odpovedať
ajsadrokarton moze sa pouzit ale znizi to svetlu vysku miestnosti a je to nakladnejsie riesenie dvihat hore tabule sadrokartonu je super pracicka jedna tabula ma asi 25 kil
Odpovedať
@katynka23 to je mozno pravda ze tabula sadrokartonu tazsia a viac dvihania ale myslim si ze je to asik najlepsie a najrychlejsie riesenie ako davat sietku a sterku.
Odpovedať
sakje to jedna z moznosti my sme to robily aj tak ze na strop sme nalepili 3 cm polystyren na to sietka lepidlo a suchanina a vyzera to pekne
Odpovedať
@konteska vidim ze podlahu mate rovnako robenu ako sme mali my. to budete mat este vesele. ale stoji za to tie parkety zachovat :-)
Odpovedať
obúchať kladivom na základ, základná vrstva Kleber - na to možno ešte za mokra dať sieťku a zahladiť, po vyschnutí buď hladká stierka a vybrúsiť alebo hrubozrnná omietka a vyhladiť. My sme to robili takto a vyzerá to dobre :) hladkú stierku odporúčam len ak máte vibračnú brúsku, so šmirgľami je to piplačka ako šľak a teda nepríjemná robota je to v každom prípade.
Odpovedať
Profilova fotka
Ludia, len chcem pripomenut, ze slovo kleber znamena lepidlo a na tehlovom murive ako zakladna a vyrovnavacia omietka nema co robit. Na to su uplne ine materialy...
Odpovedať
Prepáčte,trochu sa do toho zamotám, tiež ma to zaujíma, ale hlavne: Čo sa sieťkuje najprv steny alebo strop??? Teda zaujíma ma či sieťka zo stropu má isť pod sieťku na stene , alebo nad, alebo je to jedno???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anairda áno,vieme už, že sa namakáme,ale keď sme tie parkety dávali dole a zistili sme, že sú úplne v poriadku a bez poškodenia po toľkých rokoch,tak sme sa rozhodli ich zachovať :-)
Odpovedať
@konteska presne tak, urcite sa to oplati! :-) tiez sme ich chceli zachovat, ale nakoniec len 20m2 bolo v poriadku, zvysok bol prehnity a tak sme nakoniec dali do celeho bytu nove. keby boli v poriadku, tak polozime naspat tie stare. drevo pod nohami - to je vec na nezaplatenie!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Montáž predsadených sadrokartónových stien: http://youtu.be/oSB2mdbnomg
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?