Ako mám zapucovať drážky s káblami?

Ahojte. Potrebujem radu. Menil som elektriku v starom tehlovom byte, pôvodné omietky ( cca 2 cm). Akým postupom mám zapucovať drážky s káblami? Grobputz + Feinputz? Ďakujem za rady.
Odpovedať
tak tak ale plus stietka kleber na grobutz aby to nepraskalo
Odpovedať
Profilova fotka
@exipo3 Napr. sadrova omietka Knauf Rotband (lebo rychlo schne, dobre sa s nou pracuje, nedrazdi dychacie cesty ako klasicka omietka, ...) + sklotextilna sietka.
Odpovedať
Profilova fotka
Povysávať ,poriadne navlhčiť ,Grobputz,po zaschnutí 24 hod, feinputz.
Odpovedať
@exipo3 Dobrý den. Hrubá ( jádrová ) omítka a potom štuk. Sádrová se na to moc nehodí, protože je skoro hladká ( bez zrn písku ) a všechno by bylo vidět ( změna struktury ). Drážka se musí nejdříve vymést, nebo vysát, prostě zbavit prachu a pořádně navlhčit. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Asi podla toho ake mas povodne omietky... Aby to vyzeralo. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tie staré omietky sú práveže väčšinou hladké(hlavne kôli vrstvám farby) a feinputz so svojím zrnom je tam hrozne vidno. Diery treba zahádzať najlepšie maltou alebo tu vyššie spomínaným grobpuzom..potom pnetrák sadrová omietka páska na sadrokartón, sadrová omietka a prebrúsiť
Odpovedať
presne toho sa bojím, že budú vidieť zrná. Pôvodná omietka je hladká.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@antonmesaros to by zaujímalo aj mňa, že čo s drážkami po elektrikároch. Je nutné robiť celú stenu alebo sa to dá spraviť tak lokálne, že nebude to vidno, že sa tam robila elektrika? Jeden majster povedal že treba urobiť celú stenu, druhý že dá sa to spraviť tak sádrou že to nebude vidno a keď sa vymaluje... Totiž káble budeme dávať do podláh, takže nebude sa sekať do všetkých stien (v každej izbe len do jednej izby jedna zvisla drážka, a možno strop ak sa nebude dať využiť pôvodná trasa a ešte sa budú niekde vysekávať otvory na zásuvky + krátke vysekania od podlahy po zásuvku). Ostatne steny sú pomerne v dobrom stave (je na nich asi pôvodna omietka z čias keď bol panelák postavený, také hladké trochu so zrnom). ďakujem za radu.
Odpovedať
@philos takže dá sa to urobiť lokálne tak, že nebude to vidno a netreba celú stenu robiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Hladké omietky brúsené a gletované sa dajú opraviť tak že to nebude poznať.Štukové s jemným zrnom dokáže urobiť profesionál.Hrubozrnné takmer nemožné.
Odpovedať
Profilova fotka
zrazit/zaskrabat hrany spachtlou na povodnej omietke (bez tohto zrazenia sa to nepodari), naniest feinputz, trochu viac, nesnazit sa to hned uplne zarovnat, nechat prisknut, nie uplne, ale dost (moze trvat aj viac, ako hodinu), potom dobre filcom odmocit/zapucovat do stratena, treba dat na cas
Odpovedať
Profilova fotka
@romco3 tak tak ale postup ako som popísal vyššie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@philos no majsterko to vyplnil nejakou hmotou od Rigipsu a prebrusil. Ale je to vidno, su tam pupaky alebo jamy a ked elektrikar osadzal zasuvky a vypinace, tak nesedia, lebo je to na pupaku. A to mi tvrdil ze to nebude vidno.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Caute, sice stara tema ale skusim sa spytat tu na vas nazor... myslite ze treba presietkovat drazky v panelovom byte? ... ked je panel a na nom nie je ziadna omietka len farba?.. nerad by som to tak robil, kedze steny su pekne hladke a zbytocne tam sietkou urobim hrb a ak by som ho chcel vytratit tak by som musel stierkovat pol steny.. samozrejme v starych bytoch kde je 2 cm omietka by som sa to nepytal ale nie som si isty ako to je pri panelaku, pretoze tam si myslim ze to moze praskat len koli tomu ze su tam dva rozdielne materialy a teda beton a vypln cim zahadzem drazku... co myslite?
Odpovedať
@michal472 Keď som robil prerábku bytu / teda aj el.inštalácie/ klasicky som robil drážky a vodiče som normálne zasádroval samozrejme nie zároveň /cca3-4mm/ od steny...Po zaschnutí prišli robiť majstri poter /hrubozrnný/ a pekne krásne to vyrovnali...Ja som ale trval na tom že chcem dať pre istotu sieťku kde boli drážky..Inde nie. ;-) Ale si myslím že keď nedáš sieťku ale poriadne to zarovnáš ako radil kubo56 treba sa stým pohrať...Čiže kľudne môžeš stenu nakomplet zasádrovať alebo dať poter..Poter sa Ti pomaly suší a Ty máš čas s ním robiť-pri sádre nie... :-) 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dá sa použiť Finiš tmel od firmy SIGA pre vyplnenie drážky po elektroinštalácii? Tá drážka je zhruba 60cm dlhá a 1cm široká.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?