Aby nepreriekla nivelacka k susedom

Dobry den. Rada by som sa poradila ake su priciny toho ked nivelacka pretecie k susedom. Postup mi nepride tazky a premyslam ze to skusim sama. Hlavne z dovodu ze je to iba jedna izba a teda ceny prace su dost vysoke a aj preto ze byvali majstri mi tu prvu nivelacku nespravili moc dobre. Sama som aj sietkovala a pomahala som rodicom so stierkou tak najhorsie to so mnou nie je. Len sa velmi bojim ze to pretecie k susedom. Ide o to aka hustota sa namiesa? Alebo je problem v tom ze nie je dobre naneseny penetrak? Dakujem za rady na co si dat pozor
Odpovedať
Diery pri stupackach, praskliny v betone.... ale ak uz jednu nivelacku mas uz by nemalo
Odpovedať
@eeffka stupacky v tejto izbe nemam a beton samotny popraskany nie je. Ak by bol tak sa to myslim vytmeli vsak? Nivelacku mam vo vedlajsej miestnosti (1-izbovy byt). V tejto mam nalepene linoleum 😒 ktore teraz davam dole. Este mam na niektorych miestach taketo medzery ktore asi treba vyspravit pred nivelackou?
Odpovedať
@lienocka_a to su presne tie diery kade moze stiect
Odpovedať
@eeffka dakujem. A cim to vyspravit? Mam doma kleber bude to stacit? Alebo nieco ine?
Odpovedať
@lienocka_a kleber stačí. A to, akú hustú nivelačku namiešaš nie je otázka, musíš ju namiešať presne tak ako píšu na vreci. Ale inak sama to podľa mňa nedáš. My keď sme robili, tak minimálne dvaja. Jeden mieša, druhý rozťahuje. Pomerne rýchlo schne a treba to vedieť roztiahnuť. Nie je to také zázračné, že vyleješ a "šicko v poradku".
Odpovedať
@lienocka_a kamos tie diery okolo panelu vyplnil nizkoexpanznou penou a potom orezal. A aj tak mu uslo cez spoj panelov v strede izby. To si tiez pozri ci nemas panely popraskane aby ti to neuslo do odlahcovacich dutin v stropnych paneloch
Odpovedať
@igor256 dakujem to mi nenapadlo ze to nebudem stihat sama miesat aj roztierat. Zozeniem partaka 🙂
Odpovedať
@lienocka_a aka veľká je ta miestnosť? To sama fakt nedáš. O.i. pri nivelacke je dosť dôležité, aby si dodržala množstvo vody, ktoré je v návode. To nie je ako s lepidlom, ci omietkou, ze dosypes, ked sa netrafis. Ten sacok nivelacky je ideálne spracovat naraz. Teraz nedávno sme robili 4m2 plochy, išlo tam 6 vriec nivelacky, to len aby si mala predstavu, my sme to robili v miesacke a mali sme čo robiť.
Odpovedať
@akvi je to 18 m2. Tie nerovnosti su 2-4mm zatial (este nemam dole vsetko linoleum). Moji byvali majstri to robili od oka a nerobili cele vrece naraz. Ale viem si prepocitat pomer
Odpovedať
@lienocka_a no my sme davali väčšiu vrstvu, ale zase ty to máš riadnu plochu. V tenkej vrstve ti to bude rýchlo schnúť a tym pádom ten zmysel nivelacky sa stráca, lebo rovinu neurobíš, ked uz budu dakde obschnute kraje. A k tomu miesaniu od oka sa radšej ani nevyjadrujem. Ako my bezne lepidlo omietku a pod miesame od oka, ale toto ak to má splniť účel by som veru od oka nerobila.
Odpovedať
@lienocka_a moja milá, nivelačka je hotová alchýmia. a keď pozerám na ten bordel, čo máš teraz na podlahe, tak úprimnú sústrasť. brúsiť to ideš čím?
Odpovedať
@worker_falcon nemala som v plane brusit. Lepidlo z linolea som dala dole spachtlou takze toto je uz len "farba" nie je to vrstva. No prave to aj ja zistujem ze je to viac komplikovane ako som myslela
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lienocka_a co tam chces dat ked to chces nivelovat?
Odpovedať
@sonau laminatovu podlahu budem davat a 3mm podlozku pod nu
Odpovedať
@lienocka_a hlavne ten penetrak daj aj 2x aby to tak rýchlo neschlo. Ja som to robil tak že som si každého pol metra navrtal a zásoboval tuším srob do sadrokartónu do takej výšky ako som potreboval a potom sa ti bude lepšie orientovať keď budeš liať nivelak. Robil som to sám. Len je to makacka.
Odpovedať
@lienocka_a potom je to skoda penazi a prace.take male nerovnosti absorbuje podlozka.zapucuj diery klebrom,spachtlou prebehni celu plochu,poriadne povysavaj.ak mas viac penazi co chces minut kup radsej kvalitnejsiu podlozku.
Odpovedať
@sonau toto nie je pravda. nic nenahradi kvalitne vyrovnanu podlahu. Ziadna podlozka. Je velky rozdiel dat plavacku na podlahu ktora "je dobra" a ktora je naozaj dobre urobena. Ked je podlaha dobre znivelovana, pouzije sa tazka hutna podlozka, tak chodit po takej podlahe je uplne iny pocit. Je to ako keby bola nalepena.
Odpovedať
@igor256 tak potom asi klamem
Odpovedať
Podložka vyrovná prd makový, keď to má byť rovné tak treba nivelovat.
Odpovedať
Ja len že klobúk dole pred tebou, aká si žena činu. Ja by som si na to sama netrúfla.
Odpovedať
@betka8880 dakujem ale po tejto diskusii som sa rozhodla ze do toho sama nejdem lebo robit to sama (aj s partakom) je naozaj velke riziko. Dakujem aj vsetkym za komentare a ze ma tu nikto nevysmial a ze ste mi to vsetko pekne vysvetlili 🙂
Odpovedať
@lienocka_a inak to si mala popravde aj kúsok šťastia, lebo niekedy tu vedia byť taký rýpaci a mudrlanti. Už si si to dávala aj robiť?
Odpovedať
zdravim tak nivelacku sme liali v PO asi pred 2 tyzdnami.Mali sme 2 rovnake izby 4,5x4m a potrebovali sme vyrovnat cca 1 cm . Spotreba na 1 izbu bola cca 15 vriec co pri cene 8€ je dost . Robili sme to 2ja a 1 izba asi za hodinku. Cena prace bola 30 € na izbu-namiesanie ,vylievanie,roznasanie nivelacky. Vynaska materialu bola hodinovka 12€ /osoba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?