Zrušenie vecného bremena

Ahojte, chceme postaviť dom na pozemku priateľových rodičov, časť pozemku nám chcú darovať, ale na tomto pozemku majú zriadené vecné bremeno, doživotné právo užívania priateľovi starý rodičia. Ako postupovať pri zrušení? Treba naraz vypracovať aj darovaciu zmluvu, ktorú podpíšeme so svokrovcami a zmluvu o zrušení vecného bremena podpísanú so starými rodičmi priateľa? Alebo to môže byť zakotvené v darovacej zmluve? Ten pozemok sme rozdelili na polovicu, s tým že polovica nám bude darovaná a bude na nej zrušené bremeno, kvôli hypotéke a druhá polovica zostáva vo vlastníctve svokrovcov s bremenom starých rodičov. Máte niekto s niečim podobným skúsenosť? Ako ste to riešili? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Vecne bremeno sa da zrusit sudne,alebo tak, ze vam to "vecne bremeno" podpise zmluvu, ze sa zrieka VB. To nasledne zavkladovat na kataster.
Odpovedať
@denuska13 Ich prehlasenie pred notarom, to nasledne zavkladovat do katastra.
Odpovedať
Profilova fotka
Bude najlepšie ak si to prejdete s právnikom, s ktorým riešite darovaciu zmluvu. Aspoň ja by som to teda riešil tak, no podľa mňa bude stačiť overenie pred notárom a mohlo by to byť o.k. Potom by sa to len vložilo a zapísalo do katastra a tak by bol pokoj a nemali by ste žiadne starosti, no radšej si to ešte pozisťujte
Odpovedať
@denuska13 Ahoj, ako ste vyriesili to zrusenie vecneho bremena? Chceme teraz zrusit kvoli hypoteke tak ma zaujima ako mam postupovat. Dakujem za info
Odpovedať
Este sme to nevyriešili ale dá sa zmluva spísať... vygoogli zmluvu na zrušenie vecného bremena... daj potom pls vediet ako ste to vyriešili my mame problém s pozmekom... vlečie sa nám to ☹️ Držím palce
Odpovedať
@denuska13 najdem si tu zmluvu a s nou pojdem za notarom a potom na kataster? Ci notar mi spravi zmluvu? My len zaciname tak zbieram info. Mamina ma vecne bremeno dozitia. Ale kvoli hypoteke ho chceme zrusit a len nejaku zmluvu napisat,ze bude tu mat pravo dozit.
Odpovedať
Profilova fotka
Samostatna zmluva o zruseni vecneho bremena s overenym podpisom (obecny urad) + darovacia zmluva. Da sa to podat naraz, akurat su to dve konania a preto sa poplatok plati 2x. Nezabudnut na geometricky plan kedze sa pozemok bude rozdelovat. (Este pred podanim)
Odpovedať
Profilova fotka
Ach az teraz som si to precital cele, @rena107 Najdes si zmluvu na nete a zajdes s mamou na OU overit podpis na zmluve a to podas na kataster. Ano, zmluvu ti za korunky napise aj notar.
Odpovedať
@kaspy cize nemusim vyhladat notara vobec? A s tou zmluvou na kataster mozem zajst uz sama? Nepotrebuje ist somnou uz mama?
Odpovedať
Profilova fotka
@rena107 mama s tebou musi ist podpisat zmluvu na obecny urad, aby pri podpise zmluvy overili jej podpis. Na kataster to uz moze odniest aj holub ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?