ZP - terasa

Zdravim, chcel by som sa spytat, rata sa takto riesena terasa ako zastavana plocha domu? Ak to mate niekto takto, ako ste riesili tu terasu? Robili ste zaklady spolu s domom alebo ste to robili inak ? Ta terasa by mala mat v mojom nacrte cca 22 m2. ( to len tak pre info ) Dakujem za info S pozdravom Milan
Odpovedať
Profilova fotka
@borgesko ja by som takto terasu neriesil, zatemnuje to vnutorny priestor, rata sa to do zastavanej plochy,myslim ze kazda plocha kvoli ktorej sa nemoze do podlozia vsakovat voda sa rata za zastavanu. riesil by som urcite drevenu terasu na petkach, nie betonovu a uz vobec nie tepelne spojenu s domom. a co myslite zaklad pod terasu? strkovy nasyp? naco ma mat terasa zaklad?
Odpovedať
@jblaze dakujem za nazor. To ze to zatemnuje priestor mne nevadi, kadzy sme iny. S tym zakladom vlastne ani neviem ako by to malo byt. Myslel som ze pri takto riesenom dome sa to vylieva spolu zo zakladmi. Ale teraz mi trklo ze to je asi hlupost. Osobne sa mi nejako nepozdava terasa na petkach, ale radsej s betonovym zakladom na ktorom bude polozena dlazba. Je to iba moj nazor a asi preto je taky lebo nemam skusenosti s inou terasou. Ale keby clovek po x rokoch chcel spravit z toho izbu, zaklad sa hodi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@borgesko tak ten zaklad jedine ak planujete aj izbu,inac je zbytocny. a robi sa to spolu s doskou ztoho dovodu ze je na mieste material ,beton a hlavne pracovnici
Odpovedať
@borgesko JA mám niečo podobné, akurát je to menšie a pod tou strechou nie je terasa, ale podesta a vchod do domu. Ten stĺp má vlastný základ, nie je spojený so základmi domu. Tá podesta má vlastné základy (4 rady DT vyliatych betónom) a je to samostatná betónová doska. Pozri fotky, bude to jasnejšie. Podobne by si mohol aj tú terasu spraviť.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem pekne hlavne za fotky :) takto nejako by to mohlo byt a aspon si to clovek vie predstavit :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?