Zmenili by ste niečo na pôdoryse?

Ahojte, zmenili by ste niečo na tomto pôdoryse?
Všetko, celé zle
@zahrajzlato :-D :-D :-D Ďakujem:D
Profilova fotka
Určite by som zjednodušil členitost domu - napr izba č.11...výstupok z domu kvôli šatníku?
mo vzhľadom k tomu že máme radi priestor, a väčšie miestnosti, tak sme si povedali prečo nie, aj keď je pravda, že keby sme veľmi chceli tak to vpraceme do 10. na úkor veľkosti spálne aj šatníka, :) ale aj tak Ďakujem určite nad tým pouvažujem:)
@mey8 Ak teda chceš konštruktívnu kritiku, tak tu je pár mojich postrehov: - je to veľmi členité, samé výklenky a neukončené steny. Treba si tiež premyslieť, aká bude strecha a tomu prispôsobiť nosné steny. - pri tomto pôdoryse bude strecha komplikovaná. Nie je to nedostatok, ale potom s tým musíš počítať. - vstupná hala je strašne malá. Tam sa zmestí iba jeden max. dvaja ľudia, aj to len postojačky. Bude problém, keď príde alebo bude odchádzať návšteva, taktiež keď niekam pôjdete celá rodina naraz. Budete sa musieť po jednom obúvať a obliekať a po jednom vychádzať z domu. - miestnosť č. 2 - WC je fajn. Treba tam dať ale aj malé umývadlo a z toho vyplýva potreba tú miestnosť trochu zväčšiť. Šírka by mala byť aspoň 100 cm, viac by bolo lepšie. A vstup radšej zo vstupnej haly, nie aby niekto z WC vychádzal rovno do obývačky. To so sebou prinesie aj "arómu" rovno do obývačky. - miestnosť č. 4 - to je práčovňa? (nie je to čitateľné) Prečo nespojíš technickú s práčovňou? Takto máš veľa drobných miestností (technická, práčovňa, sklad, špajza). Každá stena ti uberá z podlahovej plochy. - Vstup do miestnosti č. 8 je príliš úzky. Nemáš tam okótované rozmery, ale príde mi to menej ako 1 meter. Rozšír to. Alebo odstráň to, čo je pred tou miestnosťou (asi nejaká vstavaná skriňa). - tá miestnosť č. 11 . šatník, je dosť nešťastná. To je ako nejaká prístavba či výklenok. Bude tam zima a skomplikuje ti to zastrešenie. - Prečo je technická to L? Ten kút s technickou a špajzou by som trochu inak vyriešil, aby to nebolo tak členité. - na to, že je to iba dvojizbový dom (plus veľká obývačka) je tam veľa zbytočného priestoru na úkor tých izieb. Skúste nad tým ešte raz posedieť a nejako to zjednodušiť. V podstate si prečítaj diskusiu, ktorá práve prebieha tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... je tam veľa informácií aj pre teba.
Moc clenity obrys, milion sedem kumbalkov, kotolna!!! vedla spalne (ak dobre citam legendu), kuchynska linka s prechodom do spajze, cize s minimum prac plochy, kupelna na opacnom konci ako spalna, chodba ako v bludisku na Petrine... Je toho dost co nema logiku. To je robota amatera alebo si za toto niekto vypytal aj peniaze?
@chrobak7 v prvom rade veľmi pekne ďakujem:) -zabudla som však priložiť informáciu, že tento pôdorys ma 186,3 m2 (bez šatníka keďže som si ho tam svojhlavo dokreslila:D -tiež ešte jedna informácia (je to pôdorys prvého z 2 podlaží) takže časť pri 8.sú schody (sorry že je to zle viditeľné, lepšie sa mi to odfotiť nedalo...:D ale je to tam napísané ;-) ) -strecha bude rovná, a presne tá časť šatníková- tú sme chceli ako zelenú strechu..... - vstupná hala bez toho X (čo bude vstavaná skriňa/botník) má cca. 5,2m2 (vzhľadom k tomu, že v byte máme takúto veľkú kúpelku (a máme v nej záchod, sprchu aj vaňu a samozrejme umývadlo-vôbec mi to nepríde malé,ani pre 1. človeka:D) -tá 2. to ma ani nenapadlo, ale je to dobrý postreh (takže to prekreslím...) -technickú myslíš kotolňu? ak áno, tak nepríde mi rozumné, mať vyvesené prádlo, pri splynovacích peletách.. - vstup do miestnosti 8. sa ti môže zdať úzky, ale schválne som to merala, a na výkrese ma 1cm. tak ako aj vstup do 9. 10. 12....ale áno môže sa to zdať,že je menší...:) a to čo je pred miestnosťou odstrániť nemôžem, lebo to sú schody...:) -ten šatník si budem musieť tiež premyslieť.... ale ešte raz ďakujem, keďže som kreslila niečo takéto prvý krát, potrebovala som poradiť :) Ď. Ď.:)
Nerozumiem, načo sa niektorí trápite, keď na projektovanie stavieb sú vyštudovaní architekti / projektanti. Keď idem ku krajčírke, tak tiež si predtým doma nerobím strih :-)
@yasna to je mi jasné:D ale nie jeden projektant/ architekt chcel odo mňa pôdorys, a vzhľadom k tomu, že som nemala čo robiť tak som kreslila:D je to len návrh (niekoho kto nemá vyštudovanú architektúru ani nič podobné.....:))
@mey8 Ani tieto doplňujúce informácie tomu projektu nijako nepomohli, prepáč :-)
ani ty si mi tvojími postrehmi v projekte nijako nepomohla:D ako prepáč :-)
@mey8 Architekt chcel pôdorys? Nájdite si radšej iného :-)
Článok sa načítava...
@mey8 podla mna to je na zaciatok dost dobre, v podstate to uz ovelahorsie nemoze byt a to je dobra sprava. S tymto chodte za projektantom a poproste ho, nech vam urobi aj jednu vlastnu studiu.
@mey8 A ja som dúfala, že pomohla :-) a že si predsa len nájdete šikovného architekta / projektanta.
Bez urazky..zahodit a kreslit nanovo...tu mi nepride dobre absolutne nic,nastudovat ine projekty a skusit sa inspirovat,pripadne upravit kat.projekt...
čistá Slovač:D sorry ľudkovia, že nie každý je taký dokonalý ako vy..... prosím ak idete urážať a písať takéto bludy tak prosím nekomentujte, nepotrebujem to, bez toho budem žiť, verte mi, :-) A fakt je stupídne, že takto reagujú dospelý ľudia......(ale aj tu sa krásne ukazuje, že vek nemá nič spoločné s inteligenciou človeka.....)
@pepese Ďakujem budem musieť to skúsiť evidentne opäť:) ;-)
@mey8 by ma zaujimali mena tych architektov, co chceli od teba nakresleny podorys. Nech sa im vsetci mozeme vyhnut oblukom. Preco je pri spalni kotolna a nie kupelna? Bude to drahy ak nie clekom stavebne jednoduchy dom tak, nelutuj peniaze za dobreho architekta.
Profilova fotka
@mey8 vstupuje Ti do toho vela faktorov, mne sa najlepsie osvedcila nasledujuca postupnost : 1) mat pozemok, lokalita, infrastruktura, orientacia na svetove strany, regulativy (zastavanost, stavebna ciara, ulicna ciara, odstupy) a pod.. 2) mat predstavu - supis poziadaviek co od domu cakas 3) mat zabezpecene financovanie a stanoveny max. rozpocet ktory utiahnem S tymito klucovymi bodmi som oslovil architektov, hodinu sme sa len rozpravali, ziadny podorys ani nic som im nepredkresloval, oni kladli otazky co sa mi paci a co nie. do tyzdna som mal 4-5 typovo a podorysne roznych navrhov ako prizemnych, tak poschodovych, ktore postupne vypadavali a ladil sa finalny podorys, stavebny material tak aby som dodrzal rozpocet a aj nasledne odhadovanu energeticku narocnost, aby ma dom na prevadzke nezozral..
Profilova fotka
@mey8 Ak môžem poradiť architekt ktorý chce od vás aby ste niečo kreslili je zlý a rýchlo hľadať druhého. Ak by ste chceli nájsť nejakého architekta každý má stránku treba hľadať a pozerať portfólia či robia niečo vo vašom štýle ale sami za tebou určite neprídu ak ja môžem spomenúť ateliery s ktorými mám osobné skúsenosť v BA je to MEBarchitects a vychodil architects, skús sa pozrieť na ich stránky. Čo sa týka komentárov projekt teda nieje z najlepších ale väčšina to nevie povedať slušne, a hlavne aj keby bol projekt neviem ako prepracovaný všetko čo sa vymyká z nejakej klasiky tu bežne akceptovanej ( obdĺžnik, bungalov, izby na jednej strane obývačka jedáleň kuchyňa ne druhej spojená chodbou do ktorej ústi ešte nejaká kúpeľňa alebo dve, WC, zádverie prípadne technická miestnosť ) nebude pochválené. Ešte kaká malá rada na záver ak sa budeš pokúšať zasa kresliť niečo sama pametaj že pri výstavbe firmou je taká priemerná cena cca 1000 eur/m2 čiže dom čo si spomenula o 186 m2 plochy je cenovo niekde na 190-tisíc eur plus veci ako zelená strecha túto sumu ešte zvýšia.
@mey8 mozes sa urazat ako chces. Dokonca mozes urazat aj tych co ti napislali koment ako sa len tebe raci. Ale: To co si nakreslila jednoznacne dokazuje, ze nemas ani saj o tom co a ako. Keby si si nastudovala nejake podorysy hotovych projektov, keby si si nieco precitala aj na tomto fore, tak by sis sa aj v ramci snivania o niecom vyvarovala takych lapsusov ako je kotolna pri spalni a kuchynsla linka mensia ako v panelaku zo 70 rokov minuleho storocia. Samozrejme nie kazdy musi vediet, ze to co si nakresli bude problem napriklad zastresit, Isla si s kozou na trh, takze mala si ratat s kazdou reakciou.
@bosmi ďakujem za tvoje dotazy:) akurát sme v konečnom štádiu pozemku, riešime cestu,...:) a práve preto sme začali uvažovať o projekte...:) Inak ma tak napadlo, udával si aj veľkosť úžitkovej plochy?? alebo to sa vyriešilo až pri konkrétnych projektoch??
@martosko Ďakujem, ešte, že tu ostalo pár takých ako si ty:) fakt si mi pomohol...:) mám nad čím premýšľať......:) ďakujem tiež za tipy na architektov:) áno uvedomila som si, že pôdorys čo som nakreslila, má muchy, avšak ako si sám napísal, niektorý to nevedia napísať slušne, čo už, vďačím však za takých ako si ty....:) a o tej cene 1000e/m2 som už počula:D rátame nad 200 k
Jasne, je to dost zle. Co ma ale zaujalo je poznamka @chrobak7: " vstupná hala je strašne malá. Tam sa zmestí iba jeden max. dvaja ľudia, aj to len postojačky." No vstupna chodba je mala, ale teraz mi pracuje fantazia, ze ake vsetky vyuzitia ta miestnost moze mat :)
@mey8 Neutesuj sa. Ten navrh nema muchy, ale je to cista blbost. Ale si v dobrej spolocnosti, poniektori sme tie blbosti aj nechali postavit
@zita19 Je pravda, že nemám šajn o arch., práve na to je fórum nie??? (avšak zaobyšlo by sa to bez podobných tebe:D) a navyše ja som nikde nenapísala, že som s tým spokojná, alebo, že je to dokonalé, chcela som oprávnenú kritiku, rady a nápady ako to zlepšiť (nič z toho si však neurobila, len si prišla stupídne komentovať o ničom....) A skutočne nechápem prečo si reagovala práve ty, bývaš v byte, nikdy si nestavala, a architekta pravdepodobne tiež nie si...:D (takže fakt nechápem, prečo tu majú potrebu reagovať aj tý, čo k tomu nemajú čo povedať, len potrebu urážať:D) a o tej kuchyni zo 70 rokov je zaujímavé, že to spomínaš práve ty, tvoja kuchyňa je masaker nevkusu, a tiež ti dám jednu dobrú radu, tiež by si venovala viac času uprataniu tvojej modrej ,,krásy" a menej času písaniu na fórach o veciach tak povediac o ničom ;-)
@mey8 ked uz piseme o mojej kuchyni. Moja panelakova ma viac pracovnej plocha ako si si ty namalovala. skus si namalovat aspon taku velku ako je ta moja
@mey8 nechapem, prečo to tak prežívaš. Akokoľvek zle ti prídu komentáre diskutujúcich, majú pravdu v tom, ze tvoj návrh je zlý a bol odsúdený na zle komentáre. Ale najviac si sa tu aj tak zhodila ty sama a to osobnými urážkami na adresu @zita19
@monca658 osobnými urážkami na adresu @zita19 ? (vieš vôbec čo znamená ,,osobná urážka na adresu"? :) Ona sama mi napísala: ,,Isla si s kozou na trh, takze mala si ratat s kazdou reakciou." Ona išla s kožou na trh tiež s tou kuchyňou ....tiež musela rátať s každou reakciou....:) a to nie je urážka na jej adresu, ja som jej len napísala svoj úprimný názor na jej kuchyňu,.............ale čo to tu vôbec vysvetľujem, som v spoločnosti kde niektoré veci nevysvetlíš:D
@monca658 a vidíš tvoj komentár tiež bol k ,,veci" Ďakujem zaň:)

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?