Zmena WC a odpady

Ahojte, potrebujem surne poradit.Viem,ze je uz neskoro,ale.... Uvazujeme,ze zrusime WC pre navstevy a tak rozsirime kuchynu/spajzu. V kupelni je vsak Wc v strede a chceli by sme ho nejako osamostatnit,ak by malo zostat jedine,tak nech ma zvlast dvere. Problem je vsak ten ,ze odpady,deka,nosne priecky su hotove. Co s tym???? Da sa to nejako zachranit??
Odpovedať
Profilova fotka
zmenami nezvýšite kvalitu, po čase zistíte prečo, ale to už zmeny nebudú možné, alebo by boli veľmi náročné. Je to jeden z mále projektov, ktorému neviem nič vytknúť. Ale predsa, dvojité umyvydlo je nefunkčná vec,
Odpovedať
Profilova fotka
podla ma ked chcete aj vanu aj sprchac tak asi nie,iba ze by ste vyhodili vanu miesto neho dali sprchu, a miesto sprchy co je teraz dali wc,alebo do techniky sa nezmesti co tam budete mat?
Odpovedať
@iizzaa123 mám na 90 % podobný projekt domu ako ty, len zrkadlovo obrátený a jediná zmena je v umiestnení technickej miestnosti. Som neskutočne rada tomu druhému WC pre návštevy, tiež som si po skúsenostiach s 20 ročným bývaním v trojizbovom byte myslela, že veď čo, stačilo nám 1 WC a prežili sme, ale len teraz si viem porovnať, aké je to super mať ich 2. Nerušila by som a najmä nie z dôvodu, že chcete väčšiu kuchyňu - prínos minimálny. A to by ste ešte museli zrušiť aj tú špajzu a to už bude celkom prúser, že kde umiestnite množstvo vecí, ktoré podľa mňa rozhodne nepatria do potravinových skríň.
Odpovedať
v technickej planujeme len kotol,pracka.Zmenstit by sa hadam aj tam zmestilo wc,len tie odpady sa daju dorobit?som v tom nevyznam :-S :-|
Odpovedať
Ono je to vlastne takto: Ja som s projektom spokojna,len manzel zacal vymyslat,ze zrusit wc a natiahnut tam z jednej strany vstavanu skrinu,z druhej spajzu/kuchynu. Ak to vsak nepojde /oddelit wc/,co asi nepojde,tak to ponechame tak ako to je. 1WC a este iba v kupelni urcite nie.Este ak by sa dalo vsunut to druhe do technickej,by bolo fajn.
Odpovedať
@iizzaa123 neruš to, prínos v podobe miesta v kuchyni minimálny, ak nezrušíš aj špajzu, tak získaš len nejaký výklenok s pofidérnym využitím. Ty si rozhodni, či v kuchyni potrebuješ viac miesta, najmä či máš dostatok pracovnej plochy. 2WC určite oceníte.
Odpovedať
@iizzaa123 Da sa zit aj s jednym WC, no v dnesnej dobe a v rodinnom dome urcite 2. Neblazni, kvoli o cosi vacsej kuchyni zrusit WC nie je dobry napad.
Odpovedať
Ak je odpad pre WC v stene medzi kúpelňou a chodbou, tak treba vymeniť sprchu a WC. Len by bolo treba posunúť priečku medzi terajším druhým WC a obývačkou smerom do obývačky, aby vyšli dvere z WC do chodby a nie do obývačky... Alebo potom do druhej chodby, ak nechcete porušiť nosnú priečku.
Odpovedať
Jedna z mála rozumných dispozícií a ty chceš, aby ti návštevy behali po izbách. Nechaj to tak. Aj v rannom zhone je 2. WC na nezaplatenie.
Odpovedať
Urcite je super mat 2wcka v dome. My mame ovela mensi podorys a budu 2. Jedno pri vchode a druhe v kupelke lebo tam mi bude jednoduchsie dostat sa s imobilnou dcerou. Teraz mame len 1wcko u nasich a vecne sa vyhadzujeme a surime. Inak tvoj podorys je velmi dobry a hlavne ucelny. Nemenila by som nic. Ale zas je to na vas. Robite to pre seba a aj uvazovane zmeny musia sediet predovsetkym vam...
Odpovedať
pripajam sa, a radim, nechat 2wc.. dovod? velmi jednoduchy.. dnes sme ludia komfortni a komplikovanejsi, nez za sociku, ked manzelom nevadilo hlasne prdenie cez dvere prakticky bez prahu. 2 wc je zvysene sukromie, okrem ineho, ked pojde spinavy clovek na wc (zo zahrady, nemusi ist do hlavnej kupelne) plus - nie kazda navsteva je vitana, aby mala titul zavitat do primarnej kupelne, uz len z dovodu, ze primarna kupelna je pomerne sukromna vec. ja by som nechcel, aby mi niekto behal do kupelne a videl, co tam mam. aj ten ranny zhon je pravda, ale aj to, ak niekto vyuzva 1 hodiovu kupel, kam pojde iny clen na wc? :D inak pekny podorys, len skoda, ze do izieb sa musi cez obyvacku.. cize deti budu stale na odstrel, ale to je len detail, ine vytknut neviem :D asi by sa to tazko oddelovalo (aj pomyslene) vyzera jednoducho, a utulne.. hlavne aby sa vam pacilo a nestresujte sa, keby nieco po zabyvani vadi - clovek je tvor kriticky, VZDY najde chybu :D fakt to vzyera velmi dobre..
Odpovedať
Ja by som tomuto projektu vytkla dva nedostatky. A síce, že v obývčke nemám súkromie, že návštevy detí ma môžu obdivovať, ako s maskou na tvári driemem pri televízore, lebo sa nedajú zatvoriť dvere, ktoré chýbajú. A ešte, že všetky zásoby, nákupy potravín sa musia prenášať do špajzy cez obývačku a kuchyňu. Dalo by sa to poriešiť, keby sa vstupná chodba predĺžila smerom do obývačky za otvor do bočnej chodby. Na úrovni priečky detskej izby by boli dvere do obývačky. Posunutím priečky medzi špajzou a WC by sa zväčila špajza aj kuchyňa. V obývačke by vznikol jedálenský výklenok pod oknom, kde by stôl bol po dĺžke. Pri vstupe do chodby by som dala lavičku na vyzutie a na ňou vešiak. Potom by bola skriňa s posuvnými dverami, pričom za prvými dverami by bol skrytý vchod do špajzy, ktorá by bola priechodzia. Samozrejme samostatné WC by som ponechala, odpad by zostal zachovaný, keby bola misa na opačnej strane, a tým pádom by nebol za stenou, ktorá susedí s obývačkou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 7 rokoch

Odpoveď na príspevok od edita56:

Ja by som tomuto projektu vytkla dva nedostatky. …
@edita56 Niekomu to vyhovuje mať možnosť špehovať všetko z gauča. :D Ja by som mal iný nedostatok, ale to asi poriešiť nepôjde. Z kuchyne na terasu je to cez obývačku. Keď niekto bude vynášať veci na gril alebo kávičku, pôjde cez celú obývačku, bude všetkých rušiť a ešte tam môže zavláčiť bordel. Ale inak dobrá dispozícia, to sa nevidí často.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@edita56 Niekomu to vyhovuje mať možnosť špehovať…
@roman_ Podľa mňa to už vyriešili pred 7 rokmi!!!!! Načo zbytočne vyťahuješ staré témy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@edita56 Niekomu to vyhovuje mať možnosť špehovať…
@roman_ To vážne? Už tu si reagoval na 6 rokov staré... https://www.modrastrecha.sk/forum/pri...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?