Zmena v projekte Lucia 25 od ekonomickych stavieb

Rad by som si pozrel napady roznych ludi na to, ako zvacsit obyvacku s kuchynou... jasne, potrebujem to zvacsit tak na aspon 25m2 obyvacka a 9m2 kuchyna. Dom ma mat rozmery do 13x13m. Tiez by som chcel mat okrem vane aj sprchovy kut... napr v tej miestnosti, kde je toaleta...? A kde mat tenchicku miestnost? Vopred vdaka za konstruktivne napady :-p :-p :-p :-p
Odpovedať
@ivantausk Dom sa navrhuje na konkrétny pozemok, podľa konkrétnych požiadaviek, predstáv a možností majiteľa. Daj sem linku alebo obrázok z katastrálnej mapy (Google -> katastrálna mapa), a napíš niečo.
Odpovedať
@ivantausk Napríklad takto:
Odpovedať
Profilova fotka
@dom2 To nie je dobre. Na terasu si ponesiete kávu z kuchyne cez detskú izbu alebo spálňu? A tá chodba 21m2 je škoda .... nevyužitý priestor
Odpovedať
@kuratko22222 O tom som už písal, dom sa stavia podľa požiadaviek majiteľa. Ja napríklad jem a pijem v dome, a chcem mať na terasu prístup priamo z izby, v ktorej sedím pri počítači. Ty ak chceš, sprav si z haly chodbu, cez ktorú bude chodiť každý na terasu. Zmenšenie chodby by bolo na úkor zmenšenia skladu.
Odpovedať
@kuratko22222 Na chodbe môžu byť schody.
Odpovedať
@ivantausk keď to bude mať rozmery 13*13 tak obývačka bude mať 25 metrov a kuchyna viac ako 9... nič netreba zmeniť.
Odpovedať
@roboza no treba, lebo zatial to ma 10x11 ;) Otazka je, kde spravit to natiahnutie a teda ktore miestnosti natiahnut.... A kde dat tu technicku miestnost?
Odpovedať
@dom2 vdaka za info. Uz som jeden dom staval, tak nieco malicko o tom tusim. Ak tak, skusis sa vyjadrit k tym bodom, co su temou?
Odpovedať
@ivantausk Ešte raz si rečítaj môj prvý príspevok zo včera 5.7.2019 o 19:01. Dobrý návrh dispozície zaberie veľa času, nevyriešiš to posunom pár stien. Správne sa dom navrhuje tak, že ukážeš nákres pozemku, napíšeš požiadavky, predstavy a možnosti. Potom sa kreslia varianty, posudzujú sa a vyberajú najlepšie, ktoré sa Ďalej vylepšujú.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som pridala 1m detskej izbe a 1m kupelni. A do šírky by som celé tie 3m pridala len tej spoločenskej časti. Výrazné by sa to zväčšil životný priestor a zároveň aj tá terasa by sú bola pekná veľká prestresena
Odpovedať
@roboza Takto som to myslel. Potom tam bude priestor aj na technickú aj sprcháč. Šatník v chodbe nebude :-D Inak, pekný pôdorys...
Odpovedať
@ivantausk Nie som žiadny umelec
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dom2 myslim, ze nieje treba co pises... naco fotku z katastralnej mapy? Akoze, tie veci co si popisal su zbytocne a nema zmysel to s tebou riesit. Kazdopadne ti dakujem za ucast v diskusii. To, co som potreboval tu najlepsie vystihli @robza a @carolinka .
Odpovedať
@ivantausk Obrázok pozemku je napríklad na určenie zákonných odstupov od iných stavieb, umiestnenie okien spální do tichej zóny záhrady, výhľad z obývačky na cestu, parkovacíe miesta, dobrý vstup do domu, prirodzené osvetlenie miestností... Je zbytočné kresliť dom bez informácií. Druhý dom ti už kresliť nebudem, je to veľa práce. Návrh dispozície stojí niekoľko tisíc eur, kreslí sa viac verzií domu a komunikuje sa s architektom. Dom je príliš drahá vec, aby sa vyriešila v diskusia pár radami.
Odpovedať
Profilova fotka
@dom2 nehnevaj sa, ale mám pocit že si tu samozvaný projektant. Nikto ťa o kreslenie projektu nežiadal, zadávateľ témy sa len pýtal ako rozšíriť pôdorys domu aby bol zachovaný jeho vzhľad i rozmiestnenie izieb. Ty si mu "vytvoril" projekt o ktory tá nik neziadal a ešte si aj múdry, že ti nedal všetky údaje a katastrálnu mapu atď.... On toto od teba nechcel ani nik iný.... A mimochodom, to čo si mu "vytvoril" ani zďaleka nechodili okolo jeho predstavy .... On chcel mať terasu z obývačky, ty si ju navrhol zo spální (???) , on nemal záujem o veľkú dielňu a ty si mu vytvoril miesto pre kútilov ... Ak si fakt projektant, začni viac počúvať svojich zákazníkov - isto by to tvojmu biznisu pomohlo ...
Odpovedať
@dom2 niekolko tisic eur?to si prehnal ..projekt stoji cca 800-1200 eur bez profesii...
Odpovedať
@carolinka Nie som projektant, požiadavky ktoré spomínaš som nevidel. Určite nebudem kresliť v ArchiCADe zadarmo do diskusie, bolo to len naplácané vo Worde ako ukážka umiestnenia veľkej kúpelne. @daralbajda Dispozícia a projekt môžu byť rôzne veci. Dispozícia je rozmiestnenie miestností, projekt je technická vec. Cena závisí od veľkosti domu, množstva variant a komunikácie. Za 800 eur ti tvoj návrh prekreslia v CADe a dajú pečiatku, nič viac. :-)
Odpovedať
@dom2 pozri si moj fotoblog.... uz som si tym presiel...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?