Zmena projektu po vydaní stavebného povolenia

Ahojte, Chcem sa spytat je tu niekto taky co na poslednu chvilu este menili projekt a vybavovali vsetko odznova ? Na jar chceme stavat dom, uz mame projekt aj stavebne povolenie. Mame uzky pozemok takze moc vymyslat sme si tam nemohli. S odstupom casu by sme vsak mozno par veci pozmenili, v kupelni by sa mozno zislo wc, ktore predtym nebolo v plane. Co si o tomto projekte myslite vy, menili by ste tam nieco ? , isli by ste do prerabania projektu alebo zostali pri povodnej verzii ? Vopred dakujem za vsetky rady a komentare.
Odpovedať
@katuskaaa7 záleží od rozsahu zmien a či sa zmenou stavby bude zasahovať do statiky.. stavbu možno meniť aj počas jej uskutočňovania.. Treba podať na SÚ žiadosť o zmenu stavby pred jej dokončením a predložiť projekt s vyznačenými zmenami.. Nepodstatné zmeny, ku ktorým došlo počas uskutočňovania stavby môže SÚ v súlade so stav. zákonom prerokovať aj v kolaudačnom konaní. Posun priečky, ktorá nie je nosná, aby sa vmestilo WC do kúpelne je nepodstatná zmena.
Odpovedať
@janetbla dakujem za nazor, v nasom pripade zial neni sa moc kde posunut, v povodnom projekte sme mali velku kupelnu ale posunuli sme priecky aby sme vytvorili technicku miestnost.
Odpovedať
@katuskaaa7 je to perfektný projekt na úzky pozemok... + 1 WC a bude dokonalý.
Odpovedať
Profilova fotka
To ze pridas jedno vecko vedu nerobi a ani by som sa stym teraz nezatazoval skratka urob a pri konci oznamis zmenu pocas vystavby. Ale ked sa ozaj jedna len o pridanie toho vecka ani to neries to si nikto nevsimne.
Odpovedať
Profilova fotka
keď iba pridáš wc tak to si možno nikto ani nevšimne...aj keby poposúvaš o nejaké centimetre nenosné priečky vnútorné tak to tiež podľa mňa až tak nikto nerieši...
Odpovedať
@katuskaaa7 pri kolaudáciu kontrolujú iba vonkajšie rozmery, či sa nezmenili okna, či ste nepridali ďalšie okna smerom k susedom a vôbec sa nekontrolujú rozmiestnenie veci v kúpeľní a podobné detaily. To naozaj nikoho na stavebnom úrade nezaujíma.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani také drobnosti vopred nerieš. Stačí ak natrafis na aktívneho dôležitého úradníka a máš zbytočne komplikácie.
Odpovedať
Do tak veľkého domu potrebujete 2 WC. O tom netreba viesť dlhú diskusiu. Priestor získate tak, že do kúpeľne umiestnite vaňu za dvere, pozdĺž priečky s detskou izbou. Vaňa nech má rozmery 1800x800mm. To potom chce, aby ste predsieň zúžili o 3cm. Vedľa umývadla získate komfortné WC. Potom technická miestnosť, komora a kúpeľňa a samostatné WC radené za sebou budú mať teda hĺbku 1800mm miesto 1770mm a chodba 1200mm miesto 1230mm. A teraz rozmery opačným smerom. Komora nech má šírku 1200mm ( z jednej strany dajte jednoducho police užšie ako 400mm, stačilo by kľudne 200mm ), tech.miestnosť 1500mm (verte mi, je to dostatočná šírka, nedávno som presne tak širokú kotoľňu projektovala a už som to videla aj na vlastné oči postavené, je to dobré ), na WC aj s malým umývadlom stačí 950mm a dosiahnete dostatočný komfort. Vznikne tak kúpeľňa, ktorá bude mať 2800x1800mm a tam už v pohode zmestíte všetko. Čo však vidím ako chybu je, že sa dvere z týchto miestností otvárajú von do chodby. Mali by ste to zmeniť, ak nechcete mať kolíznu chodbu. Ak chcete, nechajte teda iba dvere z kotolne otočené do chodby, no všetky ostatné, nech sa otvárajú dovnútra miestnosti. Miesta je tam dosť ( aj vo WC, ak máte tieto obavy ). Predpokladám, že buď máte železobetónový alebo keramický strop s keramickými nosníkmi z jedného obv. múru na druhý. V každom prípade sú všetky priestory pod stropom oddelené iba nenosnými priečkami, takže tam sa posuny dajú prevádzať priamo na stavbe bez zmeny v projekte statiky či architektonickostavebnej časti. Že pribudne jedno WC v kúpeľni nie je nič neobyčajné a nie je treba to riešiť v projekte zdravotechniky. A samozrejme, že otočíte krídlo dverí tam alebo tam, nikoho nezaujíma. Počkajte na stavebné povolenie. Pri stavbe si dajte vyhotoviť zmeny príslušným dvom profesiám ( 1. projektant/architekt a zdravotechnik ) ktoré potom doložíte ku kolaudácii, ale väčšina ľudí by to vôbec neriešila. A ste vybavení. Pozdravujem
Odpovedať
@a247 pardón, opravujem mnou uvedený rozmer, v ktorom som sa pomýlila. Mnou navrhované rozmery kúpelne po novom by boli 2480x1800mm a nie 2800x1800, čo som uviedla v predošlom príspevku. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vobec neries - daj si len vyhotovit projekt pre seba (staci podorys, nemusis kompletne pare) podla kt. budete stavat - aby nedoslo k nedorozumeniam pri posune priecok, umiestneni odpadu pre nove wc a pod. Ostatne doriesis pri kolaudacii, my sme mali daleko vacsie zmeny v projekte a v pohode. Pred kolaudaciou si das zmeny odobrit stav. dozorovi, zakreslit do povodneho projektu a mas to.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za rady ani som necakala ze vas tu bude tolko
Odpovedať
@a247 dakujem velmi pekne za rady, ano aj to je jedna moznost, ale u nas problem je ze rozmery sa budu o nieco zmensovat lebo ideme nakoniec stavat z tehly, riesenie by som skor videla predlzenie domu ale to si myslim ze uz je velky zasah do takto vypracovaneho priojektu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katuskaaa7 pri takejto dispozícii predľženie neovplyvní odstupové vzdialenosti ani statiku, jediný zásah bude do konštrukcie krovu, ak to chcete robiť oficiálne dokreslite pôdorys a pripojte kolok , k žiadosti o zmenu rozostavanej stavby.
Odpovedať
@jan45 dakujem velmi pekne za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?