Zmena projektanta uprostred vybavovania stavebného povolenia

Chcel by som sa opýtať, či je možné vymeniť projektanta uprostred vybavovania stavebného povolenia. Na časť žiadostiach, ktoré som už odovzdal figuruje jeho meno. Nech nemusím odznova podávať žiadosti. Ide o to, že už 2 mesiace nie je schopný dokončiť náš projekt a včas nám ho odovzdať. Pritom ide o malý 3 izbový RD s úžitkovou plochou 80 m2. Nič zložité. Nemusel nič ani kresliť, keďže my sme ho už mali vybratý a projektanta sme len požiadali o prekreslenie a príprava všetkej dokumentácie k stavebnému povoleniu. Časť dokumentov, čo priniesol bola chybná. My sme si tie chyby nevšimli, lebo tomu nerozumieme, ale dal som ich skontrolovať stavebnému dozoru a ten tam chyby našiel. Projektant s nami nekomunikuje, telefón nedvíha. Keď slúbi, že príde, tak nepríde. Napíše, či sa zastaví v piatok a neurobí tak. Chceli by sme ho vymeniť...Len či je to možné a nemusíme podávať všetko odznova. Chceli sme k 1.4. podávať žiadosť na ŠFRB, ale ešte ani len projekt hovorý nie je... Pritom pri prvej návšteve slúbiť, že 3 max 4 týždne všetko komplet bude hotové....Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
keď ste si vybrali typový projekt stačil na ostatné úpravy st. dozor, ak to nevie ako to robí?
Odpovedať
@jan45 praveze mam len polku projektu druhu mi nosi uz mesiac chyba mi kurenie , voda s kanalizaciou ,plyn a mame individualny projekt ..... mam statiku elektriku a aj v tej statike este boli popisne chyby
Odpovedať
Profilova fotka
Treba vymeniť projekt, kúpiť si katalógový, ktorý sa najviac podobá tomu Vášmu projektu. Do dvoch týźdňov od objednania sa to dá stihnúť aj s osadením na pozemok. Je to najrýchlejšie riešenie. Keď ostane pôvodný projekt, projektanta sa nedá zmeniť.
Odpovedať
Profilova fotka
Poriadne chyby mávajú aj katalogové projekty až tak tragicky by som to nebral. Záleží do jakej miery sú tam chyby, či sa to na stavbe môže korigovať. Nedávno sa my dostal do rúk individuálny projekt, kde prakticky bolo všetko zle. Tak som ten projekt ukázal známemu projektantovi, aby videl, že aj takéto je možné v stavebníctve. Vypísal my na 2 A4, kde všade projektant pochybil. Ale to bol ten projekt za dobrú cenu a prakticky nepoužiteľný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?