Zmena dispozície - vaše návrhy

Prosim o vase napady, navrhy na zmenu dispozicie. Sucasna je tak nevyhodna, su tam nedostatky. Sama hladam riesenie, napada ma malo moznosti. Statika budem riesit, len chce navrh. Co urcite chcem: +prepojenie: kuchyna s obyvackou a jedalny kut +spajza +staci len jedna spalna so satnikom (v novo pristavenej casti, ktora nie je zakreslena su dalsie izby, nie je problem odobrat izbu). +dat tam kupelnu s wc +predsien zvacsit smerom dovnutra -nechceme zasahovat do stavby smerom von, cize nie burat vonkajsie obvody, rozsirovat, nie pristavovat. Iba vnutorne poriesit dispoziciu. burat len vnutorne steny. Info: *13 x 10 rozmery domu *cervena cast je stara stavba, siva cast je nova pristavana cast *cervenym vyznacene je mur (60tka) *oramovana cast domu cervenou je 10x10 *zelenym je mur 30tka *stredovy mur medzi spalnami neviem ci je 30tka, alebo 60tka. Vraj v minulosti boli z obyvacky do chodby2 dvere. Predpokladam ze je to 30tka. Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Len tak narýchlo s jednou nevýhodou, že do kuchyne/jedálne sa musíš dostať cez obývačku, čo je dosť nepraktické ak nosíš nákup. Určite sa to dá ale vymyslieť. Nenapísala si, čo sú nosné múry. Predpokladám, že minimálne jeden s tých zelených top bude (podľa mňa ten stredový) a tam ak by si chcela niečo "otvorené", tak bude treba poriadny železobetónový preklad...
Odpovedať
a stupačky (ak je to byt) a kde je v sučastnosti wc a kupelňa
Odpovedať
@hroma Tiez treba vediet, svetove strany, pripadne, kde je zahrada.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Spajzy to je severna strana domu, cize na nacrt ked pozerate, ta lava cast, roh spalne1.. Zahrada je smerom od predsiene dolu, my mame dom do L, ta nova cast je super riesena, len tu staru chcem poriesit.. Tie cve spalne to su okna do ulice.. Je to dom.
Odpovedať
@sgt @majina.b @moratibru
Odpovedať
@sgt toto riesenie ma nenapadlo.. Kupelnu som tiez tak uvazovala, ostatne som uz nevedela vymysliet.. Obyvacka nema okno.. Vadi, ci nevadi? Zvykla som si.. Myslim ze sa to da doriesit osvetlenim.. ;)
Odpovedať
@hroma No podla mna to s tym oknom vadi :) Teda mne by urcite. Ono tie informacie su stale dost skupe, ja by som to urobila asi takto, otazka, ci by to islo. A dala by som do obyvacky okno.
Odpovedať
Este tam nie su doriesene dvere, tiez su dolezite rozmery, takto napr. ta chodba vybera obrovska, v reale to moze mat sirku meter, potom by ta kupelna nevychadzala dost velka. Tiez nie je jasne, kde je ta nova cast, ci dole a ci vpravo a ako sa tam ide.
Odpovedať
@moratibru dakujem, tiez zaujimave riesenie.. :) Co sa tyka rozmerov, tak podla mojho nacrtu: -spalne su zhruba 5x5, obyvacka detto -chodba co vedie do spalne je siroka 2,5m -chodba, z predsiene +kuchyna ma sirku 3m.. -nova cast je sivou vyznacena, plus dalsich 7m ktore som nezakreslila. -stara cast je ta cervena "kocka"... -s tym oknom v obyvacke je to pravda, ja som tiez zvyknuta.. Kedze vasa alternativa vychadza tak, ze z kuchyne by bol dostatok svetla.. Sice nie maximum.. I to minimum.. Bol by to rozdiel oproti tomu ako to je teraz..
Odpovedať
Sa ospravedlnujem za skupe info, povodny podorys domu nie je.. Ja som laik v tomto.
Odpovedať
A tento?
Odpovedať
@moratibru @sgt
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hroma Ta spalna ma byt realne spalnou alebo skor hostovskou, ci nejakou pracovnou? Stale sa mi zda to jedno okno na taky priestor ( cca 50 m2 ?) velmi malo, k tomu z vychodu, to je na mna velmi tmave. Ak sa neda dorobit okno, skusila by som to asi viac otvorit, ak teda je okno zo severu.
Odpovedať
@moratibru tie okna su takto: - co sa tyka spalne, tu sme si chceli pre seba..
Odpovedať
@hroma Takze tam ani to otvorenie nepomoze, naopak to bude cele velmi tmave. Ja by som tam to okno jednoznacne dorobila, to je miesto, kde clovek travi vacsinu casu.
Odpovedať
@moratibru hm? co poviete?
Odpovedať
@hroma kuchyna je hrozne daleko od obyvacky a kde je vstup?
Odpovedať
@akvi viem, chcela som prepojit kuchynu s obyvackou.. nakoniec sme sa zhodli, ze to urobime takto, ta izba, kde bude kuchyna je ladovaren, totalne chladna.. toto je riesenie, ktore prichadza do uvahy + priatel neznesie pach kuchyne do obyvacky, je na to strasne haklivy, tak som pristupila na tento kompromis (tahanie vody bude jednoduchsie).. a vstup je do obyvacky - predchadza nou este predsien, ta nei je zakreslena.
Odpovedať
Dispozícia nášho domu pred rekonštrukciou bola veľmi podobná tej Vašej. Tiež sme pristavili a máme aj kuchyňo-obyvku. Vo fotoalbume mám pôvodnú dispozíciu a aj po rekonštrukcii.
Odpovedať
@ivetz idem kuk.
Odpovedať
@ivetz krasne.. my to uz amme zvonka prerobene, fasada, strecha, okna, vseeetko.. len ta dispozicia vo vnutri, chlap ked zil sam nedomyslel niektore veci.. nastupuje zenska, a uz aj vidi nedostatky.. vies ake to je.. mam odobrene si porobit podla toho ako chcem, schvalil mi niektore zmeny, nieco chce presadit - tu kuchynu do tej ladovarne, tak pristupujem na kompromis a menezujem.. a myslim, ez to dotiahnem k spokojnosti nas vsetkych :D :D
Odpovedať
hroma, ja by som odporucila poradit sa s dobrym architektom - dokaze prist s rieseniami, ktore vas nemusia ani len napadnut, je pravda, ze ja by som velmi dlho hladala, kym by som si bola ista, ze mam architekta, ktoremu doverujem, a ktory rozmysla tak ako ja - trochu inak 8-) Je tazko radit podorys, ked nevieme, co chcete dosiahnut a ake su vase priority, podmienky a potreby, kolko ulozneho priestoru potrebujes atd. Chapem to tak, ze rekonstruujete existujuci dom? Co je pre teba 5-10 najpodstatnejsich veci, ale realne a prakticky, stylom potrebujem to, nie chcem to, lebo sa mi to paci ;-)
Odpovedať
@hroma Hlavne vy si musite ujasnit, ci je tato verzia pre vas akceptovatelna. Ono takisto sa situacie mozu menit, neviem, ci mate deti, ci planujete, ci uz su deti von z domu. Jednoducho povedat si, kam mozete financne zajst, bez coho si byvanie neviete predstavit, to len tak na margo, aby ste potom nelutovali, ze ste to urobili tak a keby sa rozpocet zvysil o napr. 1000 eur, tak by byvanie bolo ovela lepsie. Samozrejme prerabat dom je ovela komplikovanejsie ako stavat novy. Co sa tyka tejto verzie, ak je definitivne, ze okno nebude a kuchyna musi byt tam, tak co by som ja uvitala - asi vacsiu tu kuchynu, resp. miesto na hranie pre deti (ak mate male alebo planujete), lebo ta obyvacka je daleko a deti nebudu pod dozorom, a okrem toho, tie sa rady tmolia okolo matky. Cize urobit to tak nejako, aby si tam mohli sadnut na nejaky gaucik, valendu, ci proste nejaky kutik, kde budu. A pokial nemate este jednu kupelnu s WC, tak by som to WC oddelila.
Odpovedať
sorry, teraz som si precitala viacej, vidim, ze su tam info na ktore som poukazovala, predsien ostava tam kde bola povodne?
Odpovedať
@kashina predsien zostane, lebo ked vojdem z predsiene do chodby, na lavej strane mam okno a francuzke okno, tak to by mi malo dostatocne presvetlit obyvacku, zato som dala zburat nosne mury, otvori sa mi priestot. @moratibru jj, mame 8rocnu slecnu.. ta bude spavat v novopristavenej casti, tam je kupelna s wc, 3izby, a epedo pre psa.. :-) ..
Odpovedať
@hroma Ja sa vobec neviem zorientovat podla dostupnych info (skor nechce sa mi brutalne zamyslat ]-( ), a nie uplne chapem co chces presne dosiahnut, ale napadla ma jedna vec, iba opisne: Severna strana musi byt spajza, kupelna a severovychodny roh moze byt spalna, ak je nejaka miestnost ladovna, nikdy by som tam ja nedala kuchynu - pre mna je srdcom domova, aj ked clovek nie je blazon do varenia ako ja - takze spajzou v dolnom severnom rohu ju odizolujes od uplneho severu a spajzy to len prida na krase ;-) , po severnej strane pojde este aj kupelna, bude zarove blizko aj od spalne (ak netrvas na WC a umyvadle pri vchode). A teraz to najdolezitejsie: 1. predstav si ze horizontalne predelim dom na tri casti - ty si urci rozmery casti - spodna cast je ta kde sa z prava vchadza do predsiene, z konca predsiene sa ti pojde doprava do obyvacky a zaroven rovno do kuchyne (navsteva moze ist z predsiene rovno do obyvacky a ty zaroven z prediene aj rovno do kuchyne, na opacnej strane kuchyne je spajza s vchodom z kuchyne, velkosti a dispozicie okien musis brat do uvahy ty. 2. v strednej casti horizontalnej tretiny si umiestni kupelnu na severnej strane 3. v hornej casti si na severo vychode umiestni spalnu aku velku chces, tym ti vznikne vyklenok v obyvacke, spalna bude vychadzat do priestoru, kym kupelne bude viacej pri severnej stene, tuto si sprav neuplnu stenu, ktora pojde vertikalne od bodu pravej steny spalne smerom k dolnej tretine domu, stena bude neuplna v zmysle, ze vojdes do spalne, kupelne a pod aj z hornej tretiny domu aj z dolnej tretiny domu, oddelis kupelnu a izbu od spolocenskej casti domu, bude to jedina kvazi chodba v byte, ale vyuzi ju z vnutornej strany neuplenj priecky smerujucej ku kupelni na velky vstavanu skrinu, ci kvazi maly satnik (bez walk-in), budes mat ulozny priestor pri spalni aj pri kupelni Boze, dufam, ze sa z toho vysomaris, neviem nic podstatne, ale na prvy pohlad by som to takto nejako riesila, noooo, ale potom su pohlady 2., 3., 10., 35. atd, atd, atd
Odpovedať
@hroma a neda sa vymenit kuchyna so spalnou? Moze ostat oddelena, ale predsalen bude blizsie. Ak je ta izba studena - podla mna to prave v spalni nevadi, je prijemne spat v chladnejsom. V kuchyni by som ja teda zimu nezniesla, kedze tam travim dost casu, plus deti sa tiez tmolia v kuchyni.
Odpovedať
este som si to nakreslila, co mi ponuklo myslienku, ze na obyvackovej casti neuplnej steny moze by umiestneny jedalensky stol, ak chces v tom navrhu oddelit obyvacku od kuchyne, da sa to, mozes pouzitit aj nejaky modularny system, nie pevny, aby si si mohla jej uzavretost regulovat
Odpovedať

Odpovedať
Velkosti jednotlivych miestnosti som uplne strielala - kupelnu rozdel na osobitne WC + kupelnu, Z predsiene ide dvojo dveri jedny rovno do kuchyne a jedny, na pravej stene takmer uplne pri kuchyni, do obyvacky Toto nie je vysperkovane do detailov, tie su na tebe, ale ako 1. navrh sa mi to paci a aj jedna jedina chodba v byte je vyuzita na satnik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?