Zmena dispozície izieb v dome - Váš názor

Zdravim vsetkchych strecharov. Potreboval by som poradit ako zmenit resp. ci nechat povodne umiestnenie izieb. Sme pred kupou toho domu, dom je starsi v povodnom stave bude sa robit komplet kurenie a elektrika,odpad. Najviac mi "nereze" chodba kde je wc a dalsia chodba. Zamerne som uviedol aj svetove strany kvoli tomu kedze od ulice je juh ake izby tam dat ci detsku spalnu kuchynu a pod. Ako chodbu vyriesit? Izba cislo 4 je podpivnicena. Za vsetky rady budem vdacny.
Odpovedať
Ahoj, no len tak narýchlo :)
Odpovedať
Ahoj, to nie je zly napad spravit s miestnosti 9 este dalsiu izbu. Na zaklade tvojho nakresu som spravil novy nakres aj s tou novou izbou povodne zadverim.(Dvere oznacene cervenou farbou su po zmene oproti povodnemu planu) S povodnej kuchyne by som spravil vstupnu chodbu kedze tato miestnost je dost velka mohla by sa tam dat technicka miestnost (oznacena cervenou farbou ako alternativa). Co vy na to?
Odpovedať
Prechodné izby pre deti by som nerobila, kolko plánujete mať alebo už máte? A nie je dobré chodit cez zadverie z nocnej casti domu do dennej. Zo skúsenosti, stale je tam piesok z topánok atd.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa najviac paci to tvoje riesenie vlavo, este dotiahnut detaily. lepsie by som to nevymyslela @matusovas
Odpovedať
Deti uz mame.. Vchod do izby c.2 som zle nakreslil malo to byt presne tak ako je to vo Vasom navrhu. Vas navrh ktory je nalavo sa mi pozdava ale odradza ma ze by bolo nutne dostavat dalsiu miestnost (zadverie) preto som chcel spravit s terajsej kuchyne (c.5) to zadverie ale zas to bude priechodne. Ani tak ani tak :-)
Odpovedať
@kamilka22381 ake detaily ste mali na mysli?
Odpovedať
Od ulice (juh) by som dala kuchynu a obyvacku, na sever by som dala izby na spanie. Od ulice by som chcela miestnosti, kde sa nespi, kvoli kludu v noci, a kvoli tomu, ked niekto prichadza a zvoni, aby som videla, uz z okna v kuchyni alebo obyvacke, kde sa najcastejsie zdrziavam.
Odpovedať
@michal30752 Ked postavis zadverie ako novu miestnost, ver tomu, ze casom budes za to rad, lebo zazneli tu fakty, potom zo zadveria ci uz voda v zime z topanok zo snehu, alebo trava alebo piesok alebo cokolvek sa to bude prenasat :-S
Odpovedať
@frina05 urcite by som privital novu miestnost ale na dome je roboty ako na kostole a chceme sa cim skor stahovat tak nejakej pristavbe by som sa chcel vyhnut. Ale zas na druhej strane ak sa nebude dat inak nic ine mi neostava.. @lubinkag tiez som nad tym rozmyslal ze by sme dali kuchynu aj obyvacku do tych izieb, ktore su na juhu, cize od ulice zatial sme v stadiu sa rozhodovania pre a proti.
Odpovedať
Tak nechaj zádverie tam, kde je teraz, časom uvidíš, či potrebuješ ďalšiu izbu naviac, a keď áno, zádverie si dorobíš už aj keď tam budete bývať. Budeš meniť aj strechu/krov? Čo ti vadí na tej chodbe ináč? Písal si, že ti nereze chodba kde je WC a ďalšia chodba ?? Ešte nejaké osobné skúsenosti :) Pre a proti : Pre deti je lepšie ja si myslím poobednajšie svetlo, keď je slnko na východe aj tak sú v škole. Keď sú už starší teraz, tak nevadí východ. Vyrástla som aj ja v izbe, ktorá bola orientovaná na východ, len som musela svietit skôr, ako môj brat. :) Kuchyňa na juhu bude trošku teplá v lete. My máme obývačku na juhovýchod, nemáme klimatizáciu, takže v lete super nepiekli sme sa. Izby sú na juhozápad, ja mám ešte malé deti, slniečko im tam svieti poobede, keď sa hrajú, v lete som si zamkla okná a zatiahla závesy, vetrala som v noci celý dom. Ako by si vyriešil nepriechodnosť izieb, keby boli vzadu, nie od ulice?Jedine vnútorná chodba od suseda, cez celý dom.
Odpovedať
Ja osobne by som to riesila nejak takto, neviem presne rozmery miestnosti, takze by si sa tym musel vyhrat, ale urcite by som dala na Juh detske izby, aj ked su od ulice, deti neriesia hluk ako my dospeli a hlavne budu mat dostatok slnka a svetla, urcite nie kuchynu, tam by ste sa v lete uvarili. Neviem, ako mate susedov, vzdialenosti, obmedzenia atd., ci sa vam da pridat nejake okno aj zo zapadnej strany, aspon nejake male na presvetlenie. Dolna izba by bola spalna, ma aj dobru orientaciu, kedze sa tam clovek obvykle nezdrziava cely den, ale viacmenej iba na spanok. Mne to rozlozenie takto pride prakticke, ziadne prechodne izby, deti su pri sebe. V predu by som dala technicku s wc, pripradne sprchovym kutom, ak sa zmesti,, a do hlavnej kupelne wc s vanou. zadverie by som uzavrela a dala tam vstavanu skrinu.
Odpovedať
@blacklady Prave kvoli tomu juhu by som urcite nedavala izby detom, respektive ziadnu izbu, kde sa spi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubinkag. teplo mas len v lete a existuju zaluzie a kllimatizacia, okrem toho, detom je to teplo ukradnute, sudim podla svojich, mame okna na JZ, prezili sme leto bez zateplenia, klimy aj zaluzii.. ja mam rada slnko a presvetlene miestnosti, nezniesla by som izbu na S a V, este mozno tu spalnu, ak by som v nej len spala.. A prave mat kuchynu v lete na J je samovrazda, to si teda zas ja neviem predstavit..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. Naše deti majú izby na J a je to super. Stolíky majú pod oknami. Tak isto ešte nemáme zateplené a ani klímu. A taktiež si neviem predstaviť kuchyňu na J. Mám ju na S.
Odpovedať
@siart @blacklady Ved uz komu ako vyhovuje. Ja mam kuchyne aj s obyvackami obidve na juh a dopredu, ze vidim, ked niekto ide. a vsetky izby na sever, a sme spokojni. Uznavam, ze v zime je v destkych menej svetla a treba viac svietit aj prikurit, ale nemenila by som.
Odpovedať
@michal30752 Rozumiem, viem co prezivate, cim si prechadzate, najradsej by ste uz byvali, mali po tom a svoj klud, to asi kazdy, ked sa na nieco taketo da, len nechod na ukor funkcnosti, aj ked sa zeniete :-)
Odpovedať
Dámy dakujem Vám za vaše názory. Aj na zaklade vasich rad pravdepodobne pojdeme do varianty detske izby dame na juh. Hlavny dovod je aby neboli priechodne kde to u kuchyni s obyvackou az tak nevadi. Posledna izba ktora je na severnej strane bude spalna.
Odpovedať
Dážďovka z 30 tých rokov...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja týmto domom s prechodými izbami raz neviem prísť na chuť. Prečo to vlastne ľudia tak stavali. Je to taaaak nepraktické
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?