Zmena dispozicie alfa115

Profilova fotka
Dobry den chcem sa s vami podelit o moj navrh zmeny dispozicie nasho domu alfa115. Projekt mame kupeny ale chceli by sme zmenit nejake priecky. Prvy obrazok je z projektu a druhy som prekreslil ja. Poprosim navrhy a pripomienky. Ak sa vam to nebude pacit nepiste ze som debil,len napiste zle, pripadne co by ste zmenili. Dakujem
Odpovedať
1
2
nooo,nie si debil ale ja by som nechala povodný projekt.Kupelnu v dome dať centralne a bez odvetravania..ee.Tu technicku využješ na všetko,ja by som to nechala podla povodneho planu
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1978 no dakujem za uznanie ;-) ale to nieje technicka to je satnik aj v tom povodnom projekte, a presunul som to z dvoch dovodov, prvy je taky ze nechcem z vchodu vidiet cez cely dom az naterasu, a druhy dovod je pre zvacsenie linky v kuchyni. myslim si ze odvetranie kupelky sa da pouzit aj cez odvetravaciu ruru ktora by ciedla cez satnik von pomocov tej hrusky ventilatora ktora sa vklada do potrubia. tym dostanem vlhkost z kupelne von nie?
Odpovedať
@stanleykoooo šatnik si tam nechaj,ja som v šatniku mala aj kompoty,aj žehliacu dosku aj vysavač,to bolo v byte ;-) No a kupelna si v dome zasluži okno,to je moj postreh.Svojim prerobenim si si len vyrobil zbytocne chodbové metre,ktore sa moc dobre využit nedajú.To že ti bude vidieť cez celý dom nie je tragedia,ved kuchynu máš za rohom,gauč vyzera,že tiež bude za rohom...slniečko sa pekne vyhra s priestorom
Odpovedať
@stanleykoooo ako je ten dom orientovany? osobne by som chcel spajzu blizko kuchyne a lokalne rekuperacie vymenil za 1 kvalitnu so spatnym ziskavanim vlhosti a rozvodmi do miestnosti. v povodnom plane su 2 kupelne, co beriem ako obrovske plus, pokial planujes rodinu. ked deti rano vstanu a vsetci sa budu musiet za 30 minut vychystat, cakanie na volnu kupelnu podla tvojho projektu spojenu s toaletou, to nie je stastne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja vstup je orientovany na vychod. spajza blisko kuchyne bude, tam chcem na urovni satniku urobit spajzu, ja som totiz od firmy dostal pisomne povolenie na dispozicne zmeny priecok. kupelka bude jedna a v technickej bolo navrhnute druhe wc co vlastne aj ponecham kedze budem mat len plynovy kotol na stene v tej technickej plus pracka a wc z umyvadlom takym malym.. rekuperacie su navrhnute v dome, ale ja rekuperaciu nechcem, nejako ma to nechytilo.
Odpovedať
Profilova fotka
,
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Š je Satnik, len neviem preco mi v tom programe neslo dobre pisat,
Odpovedať
@stanleykoooo projekt nechaj tak ako je. na to aky to ej je dobre spraveny aj ked pre mna nevyhovujuci. ale to je moj nazor. tvoje prerobenie z toho spravilo neopouzitelne nieco. zabudol si tam zakreslit dost vyznamnu vec a to je komin co v povodnom projekte bol a tu akosik chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 ten komin tam asi ani nebude, kedze kurenie bude plynom tak neviem ci ma vyznam ho tam robit. dom chcem dost zaizolovat co som uz prekonzultoval aj z blacksr, a zhodli sme sa ze ak krb tak len biokrb.
Odpovedať
ak už chceš prerobiť dom tak, aby nebolo vidieť od vstupu skrz celý dom po obyvačku, čo takto dať do obyvačko kuchyne posuvné púzdrové dvere? a ak chceš zväčšiť kuchyňskú linku, čo takto ju iba oproti pôvodnému projektu otočiť doľava a potiahnuť ju popri stene smerom k terasovým dverám? skrátka linka v tvare väčšieho U, alebo v tvare L + ostrov... pre tieto dve zmeny tak zásadne prekopať celý projekt mi nepríde moc rozumné, lebo podľa tvojej novej dispozície ti vznikne strašne široká chodba do obvyko-kuchyne do ktorej nič nedáš, iba si ňou zoberieš priestor z izieb plus stratíš špajzu, či čo je to za miestnosť pri komíne...
Odpovedať
Profilova fotka
@zarathustra ta miestnost pri komine je satnik, a ten som presunul do spalne co sa mi zda rozumne, a co sa tyka tej chodby, zase nechcem mat chodbu ktora bude pripominat katakombu, radsej nech je vacsia, priestrannejsia. linku sme chceli popri satniku a kupelke, popri tej stene chce manzelka pracovnu dosku a okno nad nou. ku terase chceme jedalensky stol. a na druhej strane projektu zase obyvacku.
Odpovedať
@stanleykoooo no nechceš katakomby z chodieb, ale v pôvodnom projekte mi to vôbec ako katakomby nepríde a tvojou verziou tým fakt zabiješ dosť z priestoru, ktorý by sa dal využiť efektívnejšie... druhú vec, ktorú by som ja asi trocha pokladal za problém je, že si si novou dispozíciou dosť "odkryl" obe detské izby... keď sú deti malé je to jedno, ale pubertiaci majú radi súkromie a keď pôjdu do izby alebo z izby a ty budeš mať návštevu, oslavu alebo čokoľvek, budú sa im producírovať pred nosmi... v pôvodnom projekte to bolo pekne oddelené, akoby za rohom, skrátka súkromie, nech deje v obyvke čokoľvek... o kúpeľke v strede domu ti už písali vyššie... možno by som to skôr skúsil cestou prerobenia pôvodného šatníka na kúpeľku a z kúpeľky šatník, ale ten pôvodný šatník by si musel rozšíriť ešte trocha na úkor obyvačky, čo myslím pri šírke 7 metrov, by nemusel byť až taký dramatický problém... ale v zásade si rozumiete najlepšie vy, takže toto sú len postrehy, urobte ako uznáte za vhodné ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zarathustra no ale s tym satnikom a kupelkou si mi dal pekneho chrobaka do hlavy asi sa nad tym zamyslim a skusim nieco vyriesit.. a toto je to co nam prinasa tato diskuia, nevadi ze tu uz temy su, pri diskusii sa da prist vzdy na nieco nove... dakujem idem sa s tym pohrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarathustra
Odpovedať
@stanleykoooo len upozornenie ...dat pre ckomin nieje posunut priecku pol metra do prava alevo do lava. to je velky zasah do projektu. ale na to prides. komin potrebujes od urciteho vykonu kotla inak staci to vyviest mimo objekt cez tzv turbo. biokrb to je dobra designova vec. na vykurovanie alebo len dohrev vzduchu je to drahy spas. je to pekne na oko ale to je vsetko. radsej by som nechal dispoziciu tak ako je a bral vazne pripomienky @zarathustra ma pravdu a tym co si poprehadzoval je to dom vhodny na podnikanie s kancelariami a jednou izbou na prespatie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 ale ved v tom dome niesu nosne priecky, to som prekonzultoval s projektantom kde som objednaval projekt.
Odpovedať
@stanleykoooo a nech sa páči :-) takto k tomu nemám viac ani "ň" :-D tuším sa ti do kúpeľky aj toho viac zmestí... a možno by sa ti do nej zmestilo aj nejaké horizontálne okno... ale ak aj nie, tak vetranie vyriešiš stokrát jednoduchšie ako ťahať rúry v strope cez dve miestnosti ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zarathustra @stanleykoooo - OPERÁCIA SA PODARILA. PACIENT ZOMREL. Tento projekt sa mne osobne až tak veľmi nepáči, má však 1 NESKUTOČNE DOBRE VYMYSLENÚ VEC. Je ňou spojenie - priblíženie odberných miest teplej vody. Odber TUV v kúpeľni a kuchyni je iba niekoľko cm od seba. Má to pozitívny význam pre spotrebu (míňanie) teplej vody. A Ty, Stanko, si tento benefit úspešne zrušil.... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom a co je tym dobrym benefitom ktory som tak zrusil? Kde bol ten benefit aby som bol v obraze?
Odpovedať
Profilova fotka
Ten pôvodný BENEFIT? Blízkosť tých odberných miest. Spomínam si, že v predchádzajúcom dome som mal tento problém. Aby som opláchol 1 tanier od polievky, musel som nechať odtiecť 15 l vody, kým bola teplá. V dome, čo som robil teraz, mám nakope kotol, kuchynský odber a kúpeľňový odber. Otočím kohútik a v sekunde ide teplá voda. Žiadne odpúšťanie, žiadne vylievanie (mrhanie)... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ale nechapem co to ma spolocne s tymto projektom, ved technicka miestnost je v projekte pri dverach, je to ta miestnost kde je druhe wc, a to co pravdepodobne posudzujes technickou miestnostou, to je satnik, ktory som prerobil v nakrese na kupelku. Je s tym problem?
Odpovedať
@leonardom 15 litrov?????? ťažko porovnávať starý dom s novostavbou... len zo srandy by ma zaujímalo o koľko litrov sa zvýši spotreba prehodením tých dvoch miestností, najmä ak zoberiem do úvahy, že kotol ktorý bude vyrábať teplú vodu je tak či tak v technickej miestnosti a s tou sa nehýbalo nijako... práve naopak sa kúpeľka premiestnila bližšie ku kotlu...
Odpovedať
suhlasim s @leonardom Je na porazenie, ked treba nechat odpustat litre vody aby zacala tiect tepla. tiez sme mali tento problem na starom dome.
Odpovedať
alebo mi ešte napadlo prehodiť obyvku s kuchyňou a tak bude aj vlk sýty, aj ovca celá, aj leonardo spokojný :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ked som pisal tuto temu presne tomu som sa chcel vyhnut co tu pise leonardom. Ja viem ze technicka je daleko od kuchyne, ale nebudem tu pisat o tom ako ju budem prehadzovat inam, s tym ze technicka je daleko som sa zmieril, zas to nieje taka tragedia, a nebudem sa prisposobovat domu ktori my nevyhovuje,len koli tomu ze mam pokope kupelku vecka kuchynu a vsetko okolo co pouziva teplu vodu. Na tieto pripomienky som sa nepytal tak prosim piste k veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarathustra Ale ten odber mal v jednej "čiare"...
Odpovedať
Profilova fotka
@zarathustra - ten predchádzajúci dom sa staval v roku 1997 - takže až taký starý nebol. Ale poučil som sa na vlastnej chybe... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
dobre tak rozmyslanim som sa rozhodol ze to bude takako bol ten prvy nakres.viac mi to takvyhovuje.a ako pise leonardo je to v jednej ciare, tak to urobim tak. dakujem vsetkym zucastnenym. :-o
Odpovedať
Rozmýšlam, aký zmysel mala táto diskusia ? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 Žiadny..... :-D myslím, že ten pôvodný koncept v originál projekte mal hlavu aj pätu. Ale to je už osud našich diskusií tu na MS. Niečo si vymyslíme a nechceme nič viac a nič menej, než aby nám to tu diskutéri vychválili. Preto si ani sem nikdy nedám svoj projekt, lebo by som sa iba dozvedel, čo som si zle vymyslel. A o to veru (tak ako ostatní, čo si to sem dávajú) nestojím... :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?