Zmena dispozície

Potrebujem poradit. Stavia sa nám nové hniezdočko v radovej zástavbe. Bude to mensie, ale verim, ze tam budeme spokojni. Kuchyna je orientovana do ulice, do dvora je jedálen a obývačka s velkými francuzskymi oknami, ktoré sa nedajú meniť za klasické. Vsetko je to otvorený priestor do "L".V strede priestoru je komín s možnosťou dorobenia krbu. Kedže vo dvore je aj terasa, rozmýslame o prehodení kuchyne s obývackou. Čo si o tom myslíte? Prípadne, vedeli by ste mi pomocť vo vašom názore aj s rozmiestnením nábytku.
Odpovedať
Jasne, krb otocit o 90st. a kuchynu dat ku schodisku, kedze sa stale stavia, nieje problem rozvody posunut kam treba. Na kuchynu tam mas krasny priestor da sa urobit rozna aj klasika, aj skrine az po strop + klasika s prac.plochou. Medzi fr.okna jed.stol a s obyvkou sa da krasne pohrat. Je to fajn dispozici, ked si v kuchyni aj si aj niesi v obyvacke.
Odpovedať
@atlaska NO TA plocha nie je az taka velka. 7x7. mne sa praveze medzi okna pyta ostrovcek, k druhemu fr.oknu jedalensky stol a dopredu obyvacka. s rohovou sedackou. skus popisat blizsie, ako by si sa vyhrala s obyvackou. lebo mna napada iba tato jedna alternativa :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @atlaska , velmi dobry napad...
Odpovedať
Ak das ostrov medzi okna budes mat 2m medzi linkou a ostrovom - uplne nevyuzity "vzduch" a zmensis si obyvacku. Mas tam okna oproti sebe, takze tazko budes umiestnovat TV, musis ho dat na nejaky penel. a za panel teda bud jed.stol /ak medzi oknami bude ostrov/ alebo malu pracovnu,alebo kutk s kreslom a kvetmi a velkou lampou na citanie. Je to o priorotach. Sedacku ,tak kde je teraz kuchyna, na plnu stenu nejaky pekny nabytok vo forme komod, aby si mala kam dat drobnosti-pisomnosti, rozne nabijacky, fotaky, albumy, CDcka ......
Odpovedať
len moj sen je mat velku pracovnu dosku. a ked dam kuchynu do L, tak na prac.dosku mi zostava cca 1m. ak viete,ako ju ziskat, radte.budem vdacna za kazdy napad.
Odpovedať
@dadkal co je to velka pracovna doska? ja mam len ostrov 1m x 3m na nom dres aj varnu plochu a prac.plochy mam nadbytok. Vies ked tam das ostrov aj tak budes musiet behat po vodu inam, nemas spajzku takze ti treba aspon 2 vysoke potravinove skrine. Takze ostrov sirka 1m dlzka cca 2m zaciatok hned od fr.okna, oproti klasika spodne skrinky,horne skrinky prac.plocha sporak,dres,mycka a vedla na stenu dve vysoke potravinove skrine + chladnicka. Vznikne neprakticky roh,ale co uz v 90% kuchyniach musia byt. Inak mas tam 3bm - ak das 40cm plocha-60cm sporak - 120cm prac.plocha-40cm dres-40cm odkvapkavac,alebo plocha = 120 prac.plochy je dostatok + napr. plechy, hotovy salat, pripraveny plech s vianocnym pecivom do rury to vsetko mozes ukladat na ostrov. Ostrov obojstranny skrinky a zo strany jedalne tiez aj ked plytsie. Pyta to samozrejme kuchynu na mieru. Ak preferujes ruru vo vyske, treba ubrat jednu potravinovu skrinu a potraviny do zasoby ulozit do ostorva zo strany jedalne,tie sa vyberaju prilezitostne.
Odpovedať
teoreticky meme ulozny priestor aj pod schodami, ale to fakt len na take veci, ktore sa potrebuju minimalne. ja som mala presne taku istu predstavu.ten roh by som vyriesila roletkou. este jedno riesenie som mala. spotrebice,ako ladnicku, mikrovlnku a ruru dat medzi okna a na linke vznikne priestor na pracovnu dosku. len to by uz bola potom az velmi otvorena kuchyna. a mozno daleko z ladnicky a rury na pracovnu dosku. nevies, kolko miesta treba na krb? uplne jednoduchy? este som rozmyslala, ze ho postavit smerom ku vchodu smerom ku vchodu, nakolko je tam miesto. len neviem, ci by sa potom nezakrylo schodiste. v obyvacke som rozmyslala dat televizor na stenu, tam kde je povodne linka a na opacnu stranu rohovu sedacku. je tam sirka 3.30, co je cca ako panelakova. a komody umiestnit medzi jedalensky stol a sedacku.
Odpovedať
Profilova fotka
@dadkal dvere v buducej kuchyni zmen za okno a linku daj do U
Odpovedať
@madein1974 nemoze menit fr.okna ani klasika okna.
Odpovedať
@dadkal v TV sa ti potom bude odrazat fr.okno cez den bude tym padom nepozeratelna
Odpovedať
@dadkal taka nahrubo a narychlo nakreslena moja predstava, je mozne to prehodit, ale bolo by nutne sa s tym pohrat a detailnejsie to preriesit, mozno ako inspiracia to pomoze.
Odpovedať
@dadkal Ahoj chcem sa spytat menili ste to uz?My mame taky problem projekt hotovy a my by sme chceli prehodit wc s izbou.No projektantka nas na to upozornuje ze je na tom nutna praca ze to neni tak zakreslene povodne v projekte a vodari a eletrikari budu mat s tym problem a vlastne aj robotnici.Ako ste to vyriesili?
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj. no my mame radovku, teraz, co dokoncuju, to tam tiez tak robia a nie je v tom problem. my sme to uz chceli riesit skor, ale stavbyveduci nam povedal, ze na to bude este cas. oni tie rurky tahaju do mura. my sme sa bali, ze bude problem s odpadom, ze ked sa to uz raz zaleje, potom sa to uz nebude dat, ale ze to problem nie je. tak hadam vravia pravdu, lebo my uz vsetko planujeme s tym, ze kuchyna je prehodena do zadu.
Odpovedať
@dadkal Ved prave a my tiez wc a popripade aj kotolnu tiez sa bojim ci to neskor pojde.Uvidime aj my ci to pojde este zmenit alebo bude to musiet zostat tak ako to je.
Odpovedať
.. :-x ..
Odpovedať
podľa mňa je to problém... to je zmena komplet sieti, odpadov a rozvodov a túto zmenu jej podľa mňa za 500 €( za normálnych okolností) nikto neurobí
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?