Zda sa vam vela 8500eur na zakladovu dosku?

Chcela by som vediet nejake infos od vas,ktori uz stavali a maju svoje byvanie. Mohli by ste mi povedat,ci cena za zakladovu dosku 8500eur na 180m2 zastavanej plochy je prijatelna alebo nie? Nikdy sme nestavali,preto som nasla tuto stranku lebo je tu vela tem a nasla som tu aj par dobrych rad :) Ak mate niekto skusenosti,ozvite sa,budem velmi rada :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ludmila86 Treba napísať čo všetko je v tej cene. Či iba materiál alebo doska na "kľúč" Tiez nie je od veci či je pozemok rovinatý alebo to je cvičisko pre kamzíky atď...
Odpovedať
Ono je to takto :)-chcem si dat postavit montovany dom na kluc u oravskej firmy Mirano. Dali sme si vypracovat nezaveznu cenovu ponuku,super,boli sme nadseni,avsak otec pomaly dostal zachvat, ked som mu oznamila cenu za zakladovu dosku u tejto firmy :)no tvrdi ze by to zvladol hadam aj za 3tisicky asi za pivo a klobasku,neviem ;)tie casy uz su asi davno prec,podla mna 180m2 zastvanej plochy nie je tak malo a chceli by sme dat aj ciastocne podpivnicit(aspon pod dvoma izbami)Ked si to u nich prepocitame,tak m2 vyjde na 48eur cca.Otec ma mozno aj pravdu,ale on staval naposledy pred 20timi rokmi a odvtedy sa ceny aj vsetko okolo dost zmenilo.
Odpovedať
a zabudla som :)je to rovinaty pozemok,ted aspon sa mi tak zda. A tiez doska na kluc aj s materialom.
Odpovedať
@ludmila86 180m2 a cena na kluc je 8500??? Ak teda ano, tak je to super cena. Bezne zaklady na kluc stavaju firmy od 60e/m2. Takze v tvojom pripade od 10800.
Odpovedať
ano,zastavana plocha je tusim 181.4m2 Mne sa to zda byt ako celkom v pohode suma,ale otec ma stale prehovara,ze so svojimi kamaratmi a znamostami,svojpomocne tie zaklady postavi aj o polovicu lacnejsie,keby to tak len mohlo byt,bolo by to super ale naco si robit zbytocne starosti,ked ich moze postavit firma,ktora nam zaroven stavia aj dom a lacnejsie,zasa nazory ludi sa aj tu lisia,kazdi da inu sumu,je to len tazko porovnatelne.Dakujem za info kazdopadne :)
Odpovedať
Nepises co vsetko ta cena zahrna. Ake zaklady? Je tam roxor? Zateplenie xps? Vyvody sieti? Hrubla platne 10? 15? Nieje vsetko len cena. Ja som na dom dal 7500€ za 129m2 a robota odflaknuta- nikdy viac. Na halu 200m2 za 8000€ a uplna katastrofa. Jedna firma lepsia ako druha- slovenska realita. Ak mozem poradit tak nech vam firma ukaze svoje diela co robila a potom sa rozhodnite.
Odpovedať
Veru na ich stranke nebolo uvedene ani jedno z toho, na co sa pytate,budem vediet viac po osobnom stretnuti s nimi.Kazdopadne je moznost navstivenia vzorovych domov a urcite sa u nich budem informovat,zatial maju len dobre ohlasy u ludi ,tak uvidime,ale som rada,aspon podla toho,co ste sa pytal budem vediet presne,o com vsetkom sa mam informovat,dakujem ;)
Odpovedať
vzhľadom na zúruku k drevodomu bude najlepšie ak aj platnu postaví firma čo drevodom.
Odpovedať
aj pivo a klobásky niečo stoja a hlavne čas, kt. tam budeš musieť stráviť, čas v dnešnej dobe je veľmi drahý.... poznáme také reči, že "starci" by to dali aj zadara, nie je to tak :-x
Odpovedať
@ludmila86 Tak zalezi ake zaklady. Moje zaklady som robil sam, stali cca 7500 €, dom ma 11x8 (zakladove pasy) a pristresok 8x4 (iba platna 15 cm hruba). Ale po obvode mam izolaciu styroduru az po dno vykopu, su cca 60 cm nad teren, kanalizacia bola iba v jednom rohu do 10 m rur + vyvedene privodne kable pod zaklady na troch miestach a pasovina + vyvedenie k 4 bleskozvodom (iba ta elektro cast do zakladov stala cez 500 €). Pri 180 m2 by som mozno skor uvazoval ci to nie je az prilis lacne na ukor kvality. A ci sa da lacnejsie? To by sme museli vediet co vsetko pani majstri urobili a co neurobili.
Odpovedať
@ezbrane Aj ja si to myslim,ved to nejako zariadim,este sa u tej firmy poinformujem viac.
Odpovedať
@danielahamar No ved prave :)oco staval pred 20timi rokmi to bola ina doba,mozno sa taki este najdu ,D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@niless Kontaktovala som pani z Mirana,aby mi dala viac informacii,co sa tyka zakladov. Tiez vobec neviem ake su idealne zaklady,hrubka platne atd,je tam toho vela,chceme aj podpivnicit aspon pod dvoma izbami,priestor na uskladnenie sa vzdy hodi. Som uplny laik,co sa tyka stavieb,informujem sa vsak stale aspon tu na internete a na vasich forach,co ma tesi :)
Odpovedať
Odporucam podpivnicit cely dom alebo vobec, ak ste vo svahu tak OK. Cena by mala byt za zaklady ktore su v projekte, nie?
Odpovedať
@niless Pozemok je rovinaty,dom 181.5m2 zastavaneho priestoru,priblizne 127m2 obytneho priestoru,nas vyjde u firmy Mirano v ich nezaveznej cenovej ponuke na 83 300eur+1500projekt+8650 za zaklady.
Odpovedať
@niless A preco si myslite ze je lepsie dat podpivnicit cely dom alebo nic?
Odpovedať
Profilova fotka
Staval som základy svojpomocne. Pivnica 8.5x4.5 (podpivničené dve izby) výška pivnice 2,75 murované z 30DT .pôdorys domu 8,5x13,5 zakladova doska hrubá 15cm vyšlo ma to na 6900€ mám pozemok vo svahu tak preto som pidpivničoval. Ak by som mal pozemok na rovine nerobil by som pivnice. prešiel som si tým tak viem o čom hovorím. :-)
Odpovedať
@filipmaria Takze vobec mi neodporucate podpivnicit ,ak nas dom nebude vo svahu?Su nejake velke komplikacie pri tomto type pozemku? Co mi odporucate?Dakujem :)
Odpovedať
@ludmila86 žiadne komplikácie, ide len o peniaze, pivnica niečo stojí
Odpovedať
@filipmaria Dostala som akurat odpoved z firmy,kde uvadza pri rozmeroch 181.5m2 cenu zakladovej dosky uz 10tisic s tym ze zateplenie nie je v cene,pretoze nevedia zatial dopredu kolko bude doska zdvihnuta,m2 materialu stoji 12eur cca,cena prace za m2 8.40eur cca(cena bez finalnej upravy-marmolit,skala)pritomne roxory v debniacich tvraniciach,hrubka platne 13cm. V základovej doske sú rozvody vody, kanalizácie a uzemnenie pre bleskozvod. Všetky rozvody sú vyvedené 1 meter od základovej dosky.
Odpovedať
@atak77 Ratame s tym tiez,nakoniec uvidime,ci sa pre nu rozhodneme alebo nie,porozmyslame :)
Odpovedať
Profilova fotka
Noo vieš. Keby som staval ešte raz tak by som ju nerobil. Lebo pekne som pichoval že som sa na tú pivnicu dal nahovoriť. Už som mohol mať za ten čas obvodové múry spravené na dome. Človek si neuvedomuje čo to obnáša (ani ja som nevedel šak vykope sa jama a vybetonuje AHAA) keď sa vykopala pivnica tak dom mal na mojom 5 arovom pozemku 100m³ nakyprenej hliny a kam snou teraz .betonovanie pásov a deky v pivnici bolo ok ale murovanie dt bolo asi najhoršie. 5 krát ma vytopilo a hydroizolacia musí byť perfektne spravená a to nieje lacné. Za tie prachy by som radšej postavil vedľa domu garáž a hotovo nijaké kaskadove základy
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 ahoj, ja som robil základy svojpomocne. Rovinatý pozemok, 60 cm široké, 80 cm hlboké, 2 rady BT, 10 styrodur, odpady cca 12m. bleskozvod. 15cm platna 116m2 spolu asi 5800€ Tá suma je dosť nízka....nech ti presne upresniť čo obsahuje a daj si podmienku že budeš mať vlastný stavebný dozor. Racej niekomu zaplatiť pár stoviek ako potom dodatočné riešiť problémy
Odpovedať
@ludmila86 presne ako kolega povedal, za to co postavite pivnicu mozete mat na rovine 1,5-2 nasobok podla komplikovanosti + urcite to komplikuje stavbu, minimalne hydroizolacie ak je spodna voda. Svokor ma vanovu izolaciu (2 vrstvy natavenej IPY a po 30 rokoch mu to prerazilo na jednom mieste. Ak budete robit pivnice ratajte par mesiacov navyse kym budete tahat mury domu. A ak nie je podpivniceny dom cely je tam riziko nerovnomerneho sadania, aj ked u bunglaovu je to riziko mensie ale predsa.
Odpovedať
@filipmaria No tak to je fakt,ze to pre vas bolo dost obtiazne. A kolko vas ak sa smiem spytat vyslo celkovo to podpivnicenie pod dvoma izbami(tak sme chceli aj my)spolu s pracou a materialom?
Odpovedať
@logo22 Pravda,dobre vediet :) Takze ak to podpivnicenie ma byt len ciastocne,odporucate radsej nepodpivnicovat vobec. Ono je to tak,ze tu pivnicu chce hlavne priatel,kedze je to Francuz rad by mal svoju vinnu pivnicu :) No len ked zisti ,co to obnasa,lebo tiez sme si to predstavovali ako tu pan filipmaria,ze sa vykope,vybetonbuje,zaizoluje a bude,len nie to take jednoduche ako vy hovorite a financne to bude asi tiez dost obnasat,tiez budeme mat svoj rozpocet limitovany a nechceme extremy,radsej sa zariadime teda bez pivnice a co usetrime,dame na zariadenie domacnosti po ukonceni vystavby domu na kluc.Asponze su tu ludia ako vy,ktori s tymto maju skusenosti na poradenie ;)
Odpovedať
@ludmila86 je to dobra cena na tu plochu. Pivnicu nerobte, je to zbytocne drahe.
Odpovedať
@ludmila86 Pivnicu si môžete spraviť dodatočne niekde na pozemku, dokonca ja na rovine, stačí prihrnúť metrom hliny.
Odpovedať
Pan filipmaria mi poradil urobit pivnicu pod terasou,co je tiez dobry napad,uvidime,ak to bude moc drahe tak to nechame tak a popripade nieco postavime casom vedla domu pre skladovanie.
Odpovedať
@ludmila86 Už videla vínnu pivnicu pod terasou? To musí byť vysoká terasa keď pod ňu vojde pivnica aj s metrom hliny.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?