Zburanie a nasledne postavenie garaze 33m2 - je potrebny projekt?

Dobry den, chcel by som sa opytat, ak by som zbural garaz, ktoru mam na pozemku (ma supisne cislo) a chcel by som postavit rovnaku, ci je treba mat na to projekt. Garaz ma cca 33 m2. Zakladova doska je a rozmyslam zburat obvodove mury a postavit nove, lebo na sucasnej garazi je narusena statika - na jednej casti je dost dlha, asi 3cm siroka trhlina (vidno cez nu) smerujuca zo stropu skoro na zem. Najradsej by som bol, ak by sa to dalo nejak spravit. Cakam na statika. Dakujem
Odpovedať
@ansendo na takyto rozmer uz potrebujes projekt a stavebne povolenie...ak to budes ale robit na tych istych zakladoch tak to urcite ries ako rekonstrukciu,je to podstatne jednoduchsie,nie ako vystavbu noveho objektu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vybavovať búracie povolenie, odpad a následne stavebné... :(. Pories ako rekonštrukciu (i keď vymenis postupne všetko). Je to pre teba jednoduchšie a legislatívne v poriadku :)
Odpovedať
Ak to máš samostatne na svojom pozemku tak na nejaké oficiality sa vyprdni. Kto vie čo bolo.
Odpovedať
dakujem za rady. problem s tou garazou je ten, ze bola pristavena k domu tak, ze bola spravena zakladova doska ale obvodove mury su len do tvaru U a nie do obdlznika. Tam kde priliehaju mury k domu sa do rozdeluje a na opacnej strane, co je mur oproti domu je ta prasklina, cez ktoru vidno na druhu stranu.
Odpovedať
Profilova fotka
zial bude potrebne stavebne povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?