Zabity rok kvoli projektantovi!

Ludia, 4 mesiace nam projektant klamal, natahoval ze uz uz ma projekty hotove, uz ich tlaci bla bla a nakoniec sme zistili, ze žiadne nespravil, nic nevybavoval, proste sa nato vykaslal! Tento rok sme chceli zacat stavat, od marca mame pozemok. Teraz si musime najst noveho projektanta a vsetko odznova. Môžme dat toho starého na sud alebo nieco za toto svinstvo co nam urobil?
Odpovedať
1
2
@jana585 a v zmluve nemate dohodnute ziadne sankcie?
Odpovedať
Nemame s nim ziadnu zmluvu. Vsetko sme ustne dohadovali.
Odpovedať
@jana585 Aj ste mu niečo platili? Nejakú zálohu? Ak nie, tak si nájdite iného projektanta a na tohoto zabudnite. Nemá zmysel sa súdiť. O čo by si sa súdila? Vieš vyčísliť a preukázať vzniknutú škodu? Aj tak by si asi nezačala stavať tento rok. Keby si aj mala hneď teraz hotový projekt, tak stavebné povolenie trvá také 3-4 mesiace. Dajte si urobiť projekt inde, tento rok vybavte stavebné povolenie, cez zimu sa riadne pripravíte na stavbu a hneď na jar môžete začať.
Odpovedať
@chrobak7 Jedina moznost. Ale je to spinavost
Odpovedať
Urcite mas doma nejake skice, dajte ich prekreslit niekomu inemu. Je to sice jeho vlastnictvo,ale.... Bez zmluvy aj tak na ziadnom sude nepochodis. Jedine ho uz ignorovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak s nim nemate ziadnu zmluvu tak neviem ci na sude pochodite. Plus by bolo fakto tazko preukazatelne aka skoda vam vznikla, ak ste mu nezaplatili tak ste v podstate len prisli o cas a ten vam nemoze nijako nahradit, jedine, ze by vam spravil projekt zadarmo ale ja byt tebou tak by som od neho uz nic nechcela. Normalne si dajte projekt urobit niekomu inemu ale uz podla moznosti so zmluvou a jemu spravte taku "reklamu", ze uz si u neho neda nikto projekt urobit
Odpovedať
Myslím, že na súd ho môžeš dať aj bez zmluvy. Aj ústna dohoda je dohoda. Ak máš mailovú komunikáciu aj to pomôže. Ide len o to či vieš sformulovať aká škoda vám vznikla, ale to sa poraď s právnikom. Môžeš ho nahlásiť aj na komoru, ak je teda členom. A zverejni to, aby si ostatní dali pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 daj mu ten projekt normalne spravit ako keby sa nic nestalo a potom ho sa na neho vykasli.. daj si subezne urobit inde.. ak mu teda chces nieco oplatit...
Odpovedať
Platili ste mu? snad nie - to by bola Vasa stupidita. Apropo, napis sem jeho meno, kontakt, vsetko co o nom vies, nech si ludia daju pozor.
Odpovedať
@jana585 Nečudujem sa, že súdy sú zavalené a nestíhajú, keď niektorí by sa hneď za všetko len súdili, aj keď čiastočne chápem vaše rozhorčenie. Ten projektant si evidentne len nabral viac práce, ako vie reálne stihnúť. Alebo je taký dobrý, keď má toľko práce. A na takého by sa oplatilo potom počkať, lebo máte istotu, že budete v konečnom dôsledku spokojní ;-) Ak vám môžem poradiť, obrňte sa veeeľkou trpezlivosťou, lebo to budete ešte potrebovať, kým sa dostanete na koniec tejto dlhej cesty, akou stavba RD je ;) Všade všetko trvá, nič nie je zo dňa na deň a už vôbec nie bez problémov, rôzne termíny sa stále z rôznych dôvodov posúvajú... Jednoducho na túto nepríjemnosť iba zabudnite a dajte zarobiť druhému, ktorý splní vaše očakávania ;-)
Odpovedať
Nie nic sme mu neplatili. Akurat chcel originaly LV, katastralne mapy..to je 32e. Sa cudujete ze sme nahnevany? Kupite si pozemok s pripojkami, potrebujete len projekt, povolenia, co tam trva max 3mesiace, tento rok sme chceli minimalne hrubu stavbu, lebo platime nájom aj hypoteku, preto nahaname a nemame tento rok nic urobene ani nebudeme mat? A vsetko len skrz úžasného projektanta, klamara 1.triedy ( Ing. Miroslava Janceka z Jacoviec)!!!!
Odpovedať
Dajte si naozaj velky pozor komu si co date urobit!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jana585 a este napis svoje meno a adresu, nech vieme co ste vy za hlupaci. Viete, co budete potrebovat, ale nezabezpecite si ziadne paky na to, aby ste to mali. Ako keby to bol jediny projektant na zemeguli. Navyse byt projektant tiez vam nevytlacim ziaden projekt bez toho, aby som najskor peniaze videla. A este jedna vec. Rychlo sa ani pes nevyserie. Stavate len raz, tak radsej nenahanajte a stavajte poriadne. Priprav sa na to, ze vzniknu nepredvidatelne situacie a ze este vela vela veci nestihnete v tom termine, ako by si si predstavovala.
Odpovedať
@maslenka47 myslím, že je rozdiel či projektant mešká s prácou alebo ju nerobí vôbec. Takže rada, že sa netreba ponáhľať je tu na dve veci
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 nebuď na ňu taká nabrúsená. :) Prečo hneď niekoho označovať za hlupákov? Som o dosť staršia a v živote som veľa vecí riešila v dobrej viere. A čuduj sa svete zatiaľ to vždy vyšlo. Možno sme mali "čuch na ľudí" a možno sme len natrafili na čestných a spoľahlivých ľudí. Tých, verím, je isto 90%. Je asi pravda, že 4 mesiace sa nechať ťahať za nos a nič z priebežnej práce nevidieť, by som asi nevydržala a odišla by som od takého človeka z kratšej cesty. Ale viem, že projektanti (tí lepší) majú veľa práce a oni ho chceli. Tak preto čakali.
Odpovedať
@maslenka47 Akože to komu tu nadavas do hlupakov? Sa spamataj dievča. Tu su normálny ľudia, nie ziadny debili ak si si nevšímla. Si v zlom fóre.
Odpovedať
@maslenka47 Neviem, preco by mali byt hlupaci. Dobre urobili, ze za tu " pracu" vopred nezaplatili. :-D Taktiez som za projekt platil, ked bol hotovy. Ale projektanta sme mali v rodine, no nezda sa mi, aby sa za nieco v dnesnej dobe platila plna suma vopred.
Odpovedať
@lifelike Presne tak. 4 mesiace tvrdil ako uz ma od všetkých vyjadrenia, lebo nam mal aj vybavovať stavebne povolenie. Ze už len to zaniest treba na SU. 2 tyzdne tvrdil ze je chorý, nakoniec sme tam nabehli, ze si to zanesieme sami a on nema spraveny ani tuk. Okrem podorysu ovsem ktory nam poslal a dohohli sme sa na nom. Tak jasne, ze človek veri, ked hovori, ze uz len to zaniest a cestou nam donesie projekt domov a vyplatime ho. Co je na tom hlupe? Povie mi niekto?
Odpovedať
@sedrik89 presne. Nikto zo znamych neplatil vopred. Az ked mali projekty v ruke.
Odpovedať
Profilova fotka
To ako na zaklade podorysu mal vypracovat projekt? ako s vami konzultoval veci ako kurenie, izolacie a podobne? nebolo nic podozrive? Cena projektu odhadujem tak do 1000 eur, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 tiež som platil až po vypracovaní projektu, ale mali sme viac krát konzultácie a 6x nám poslal mailom prepracované návrhy, takže som vedel, že sa niečo stále robí. Projekt bol za 2 mesiace hotový, aj to len kvôli naším zmenám to trvalo toľko...samozrejme iný projektant ako tvoj.
Odpovedať
No ja som mojho atakoval emailom tak raz za tyzden ked som si daco precital, alebo vymyslel, aby to zapracoval kym nezabudnem :-) A vzdy mi po zapracovani zmien poslal email na kontrolu. Je pravda ze z casu na cas koli vytazenosti co to pozabudol, ale je to na investorovi aby si to cele kontroloval! 8-(
Odpovedať
@viperko My sme mu všetko napisali hned na začiatku co chceme a on sa nas pytal presne co a ako... 1500e cena
Odpovedať
@rkorba Lenze tiez prerabal udajne nieco, ze sa pomylil a vzdy si nasiel nejaku vyhovorku preco to tak trva
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba nieje na investorovi aby nahanal projektanta ! Ak sa s niekym dohodnem tak na projekte pracujem, je to zakazka ako ina. Ak k tomu vyhlasim ze je to hotove a vybavim na uradoch SP a ani ciarka tak to je pruuuuser.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 tak bohuzial uz len hodit za hlavu a najst si ineho.
Odpovedať
@jana585 mi to pripomína toho nášho mantaka😂😂😂
Odpovedať
@jana585 presne tak a podla pani,ktora vam tu nadava do hlupakov,mu mate podakovat a velebit ho za to vsetko. Zasnem. Chapem ako sa citite,nas jeden majster vodil za nos 4 mesiace. Mame kvoli nemu 4 mesacny sklz a sposobil nam skodu. Sudit sa s nim nejdeme,nemame uz na to energiu. Karma ho dobehne.
Odpovedať
@jana585 tupucku @maslenku47 si vobec nevsimaj.. Sama zije v jednoizbaku, ma viziu, ze ked najde toho spravneho chlapa, postavi dom / mozno, ale naozaj len mozno aj daco ine, lebo z jej pristupom.... / co ma v albume..... Taku tu kuticu tam ma naskicovanu.... Mozno o 5m2 vacsiu, ako ma teraz jednoizbak... Takze rady od pseudo radcov neber v potazmo..... Nemas paky na to, aby si sa s nim sudila.... Ani usly zisk..... Maximalne cim skor vymenit a zazmluvnit ineho projektanta.. Na papier dat, dokedy ma byt dielo - "zmluva o dielo" - odovzdane objednavatelovi.... Cize tebe. ;-)
Odpovedať
@megdesign a @maslenka47 uz radsej neexituje 😂 A @jana585 nas takto tahal za nos projektant asi 9-10mesiacov, manzelka sa snim uz cez tel. Hadala vyhrazala...boli sme z toho na nervy...tiez sme v podnajme a ked sme konecne dostali projekt a povolenie tak bolo dalsie leto a ziadna firma uz nemala cas v tom roku...tak sme museli cakat do dalsej jari...cize 2roky strata a 2roky splachovania penazi z uveru na buvanie zo stavebka... Uz sme mali dokladovat ucel pouzitia penazi amy sme este ani nezacali, tak som si aspon zazmluvnil material, "predplatil" si ho a dokladoval zalohove faktury... Bolo to o dlhe nervy no snad o tyzden dva sa stahujeme
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?