Za aký čas ste mali projekt?

No schvalne sa chcem informovat kolko ste cakali na projekt?My cakame od februara a stale neni slak nas uz ide trafit.Projektantka si toho naberie a nic nestiha.Odsuva nas v nicom sa s nami neporadi uz prebehlo uzemne a ja ked som zbadala ten projekt skoro ma tam aj vystrelo materiali uplne iny ako sme chceli kotolna prehodena s izbou bez vnutornych dveri.Podla mna by si toto nemala dovolit.
Odpovedať
1
2
5
vypýtať peniaze poďakovať za činnosť rozlúčiť sa a zaželať si všetko dobré... je na trhu kde má konkurenciu.. ked jej to nejde a nechce sa jej nech to nechá tak... keby ste sa vtedy na valentína milovali namiesto namiesto návštevy projektantky dnes máte dieťa...:) vidím to na koniec pre projektantku... má na to 3-4 mesiace, hotovo koniec bodka...! len záleží čo máš v zmluve...???
Odpovedať
my sme to mali asi za 3 mesiace, bolo by to aj skor len projektant sa neponáhlal, lebo sme ešte nemali LV od pozemku a nemohol začať vybavovať stavebko.
Odpovedať
Ja som si svoj prvý projekt spravil za nejaké tri dni. Ale to som sa polovičku času z toho učil robiť na softe kde čo ako stláčať. Teraz mi to už ide od ruky, za pár minút mám prerobený celý projekt môjho domu hore nohami ako sa mi zachce a zapáči. Denne ho prerobím možno aj tri krát a stále špekulujem. Mám ešte čas pokiaľ si vybavím papierovačky :-D :-N :-D Odporúčam každému nespoliehať sa na cudzie kvality ale na svoje. Dokonca si môžem aj vynadať ak niečo škaredo nakreslím :-p Ale aj ma občas manželka pochváli aké je to pekné 8-( Sám sa chváliť si nedovolím, vyzeralo by to ako samochvála.
Odpovedať
@ac3 ty tu hovoríš ako keby každý vedel kresliť v stavárskom software, spoľahneš sa na svoje kvality a nie na cudzie aj keby si išiel na operáciu srdca? Myslím si, že nie, tak tu netrep somariny prosím ťa.!!!!!
Odpovedať
@johc Dnes už aj malé deti vedia kresliť na PC. Stačí iba chcieť. Poniektorí profesisti sa tvária ked pýtajú peniaze ako keby operovali srdce a nie vykonávali svoju stavbársku profesiu tak netrep somariny Ty, hej?
Odpovedať
@ac3 tak povedz tvojmu decku nech ti nakreslí RD aj nakreslí a vypočíta ti aj statiku!!!!! Milujem cukrárov, ktorí sa hrajú na niečo čo nie sú.
Odpovedať
@ncbl No a nasa s nami neprehovori a ked aj hej za tyzden jej volam ako to dopadlo a co vybavila no a ona samozrejme na to "a ako sme sa vlastne dohodli este som sa k tomu nedostala" potom povie dojdite za dva tyzdne preberieme to a znovu vsetko dookola.
Odpovedať
@johc Ty si povedz komu čo chceš a daj mi už pokoj s Tvojimi somarinami. Pletieš tu lekárov, cukrárov a hráš sa neviem na čo...... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 poniektori profesisti ten soft maju kupeny :)
Odpovedať
Profilova fotka
6-8 týždňov. Štúdia 2 týždne.
Odpovedať
@stanuska3105 6tyzdnov, 2krat stretnutie na pozemku
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ac3 uz dlhsie ma fascinuju tvoje "odborne" komentare ku projektom, mohol by si nam este prezradit, aky projekt to niekolko krat denne kompletne prerobis... Predpokladam, ze rovno realizacny vratane vykresov zakladov, vykopov, krovu, niekolkych rezov, vykazov okien, dveri, klampiarskych, zamocnickych vyrobkov, skladieb vsetkych konstrukcii a samozrejme aj vsetkych detailov. Aby som nezabudla na osadenie na pozemok, vsetky pripojky a suhrnnu technicku spravu. A to nepochybujem, ze stihas niekolko krat denne vyarmovat vsetky konstrukcie, prerobit projekt kurenia, zdravotechniky a elektriky. A taka poziarna ochrana a vykaz vymer s rozpoctom, to uz ani nestoji za rec... Lebo spravit taky kompletny projekt, to je predsa otazka par minut a niekolko klikov mysou v stiahnutom programe z netu v ktorom vedia robit uz aj male deti. @stanuska3105 vasa projektantka jedna dost zvlastne a neprofesionalne, neviem si predstavit, ze by som takto jednala s klientom, to by som ich asi vela nemala. Projekt na stavebne povolenie sa da po odsuhlaseni studie investorom realne vypracovat za cca 4-6 tyzdnov, kedze je to timova praca viacerych ludi a moze sa stat, ze niekto z profesistov nemoze okamzite zacat na tom pracovat (co hlavny projektant a koordinator celeho projektu nemoze ovplyvnit). Jednostupnovy realizacny projekt trva cca 6-8 tyzdnov.
Odpovedať
@ac3 tiez ma tvoje prispevky fascinuju :-D idem stavat , prosim ta nepomohol by si mi do zajtra zbuchnut projekt? dost mi to ponahla v pondelok mame zacat ;-) vlastne najlepsie by bolo dnes doobeda lebo zajtra je sobota......
Odpovedať
Profilova fotka
stanuska3105 - my sme mali projekt tak za 2 mesiace. Absolvovali sme 3krát stretnutie priamo na pozemku a 2 krát u projektanta. Takúto projektantku by som ja na moju povahu poslala OKAMŽITE niekam...... To si z vás robí srandu?? Alebo čo?? Okamžite vrátiť peniaze a hľadajte si iného projektanta. NA trhu je ich toľko, že si naozaj máte z čoho vyberať.
Odpovedať
@ada32 ...už utekáááám.... :-o
Odpovedať
@aidilka ...no tak keď ešte stále robíš pri rysovacej doske tak asi toho veľa nestíhaš...no čo už.... :-o Ja párkrát ťuknem na klávesnicu a všetky dôležité údaje mi vyskočia na obrazovke....AjeTo. Take it easy.... :-p
Odpovedať
@majkoj No keď sa tým chcú živiť a je to ich remeslo tak by sa to aj patrilo.... 8-) Veď hneď prvý zákazník mu to aj zaplatí a aj s update softu do konca života...pri týchto cenách poniektorých profesistov 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 ludom ako ty by som doprial aspon rok ako SZCO :), jedna vec je mat silne reci na fore druha prezit v skutocnosti :P. Hlavne nechapem preco uz davno nemas peciatku a nejazdis na A8 :lol:
Odpovedať
Profilova fotka
@stanuska3105 nepamatam si presne ,ale max 2-3mes. to bolo aj u nas....ak projektantka nema na mna cas,ani o takej nerozmyslam...Tiez sme mali jedneho vyhliadnuteho,ktory nam na zaciatku zvestoval spravu,ze on ma toho vela ci co,takze nevie,kedy sa do toho nasho pusti,tak sme sa s nim hned rozlucili, a nasli ihned noveho...
Odpovedať
@majkoj ...skús popremýšľať prečo.... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 lebo si uvedomujes ze kecas ROFL
Odpovedať
@majkoj ...tak ja by som to kecanie nenazval...ale nemienim Ti Tvoj názor ani ilúzie brať ak máš taký pocit...v pohode :-( ...In peace
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 vies ten rozdiel je v tom, ze u mna to nie je nazor ale realita. Ja vidim, kolko mesacne odvadzam socialnej, zdravotnej poistovni a DU, kolko platim za prenajom kancelarie, za auto atd atd. A tiez vidim co sa stane ked som teraz PN. A k tomu mam kamarata co je "profesnik", berie peniaze "ako doktor", ale jazdi na ojazdenej skodovke a dom stale dokonceny nema... Takze tak.
Odpovedať
@majkoj ...jáj...Ty si ten čo sme si už písali v inom okienku....no veď dobre :-)
Odpovedať
@majkoj Nechcel som to písať ale tak to napíšem. Si už ako kamoš. Čo znamená SZČO viem možno lepšie ako Ty. Momentálne som si činnosť pozastavil (už 1 rok) a venujem sa iným záľubám, pre mňa život nie je iba to a to. Ale aj to a to. Celkom sa mi páči keď ma niekto poučuje čo všetko musí živnostník a čo všetko ešte musí a koľko a onééé. Všetko okolo toho. Niekedy mám pocit že na svete je iba jeden jediný živnostník a to práve ten dotyčný čo mi to vysvetľuje. Niekto vie, niekto nevie, niekto iba tuší, niekto ani nepremýšľa...kto chce platiť ten platí kto nechce platiť sa snaží ....ále čo budem okolo toho vypisovať :-p
Odpovedať
Ja som este bohateho remeselnika nevidel. A to moj murar fachci do tmy aj na dalsej stavbe, ked skonci u mna, to iste vodari, ci obkladaci. Ak aj maju postavene, nevedia dokoncit. Vacsina len roky preraba stare chajdy. Automechanik, co mu chodim roky so vsetkymi autami, robi do siestej aj cez vikendy. Byva u svokrovcov.. Zivnostnici su v tejto krajine len spinave rohozky. Doklady si pytam, len ked to ide do firmy, inak im nechcem ublizovat. @majkoj @ac3
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 možná tak ve sketchupu :) tam to fakt lítá :-D
Odpovedať
@matorado tak ja som videl aj takého aj takého. Jedno je ale isté. Nemôžme "hádzať všetkých do jedného vreca". Je veľa takých ako píšeš Ty ale je aj veľa takých inakších. Najlepšie je ak sa takým inakším človek vyhne.
Odpovedať
@ac3 Tak pozor, podvodnikov s DPH vratkami nepovazujme za podnikatelov... ;-) To su latentni basisti..
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?