Ytong vs. tehla - z čoho by ste stavali?

Z coho by ste stavali ytong alebo tehla?vdaka,vyhody-nevyhody
Odpovedať
Výhody nevýhody sú na oboch,ja by som osobne z tehál je to rýchlejšie..pokiaľ sa jedná o murované na penu..ak na maltu tak určite by som šiel do ytongu na lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
Stavali sme z ytongu. Okrem iných výhod si počas bývania pochvaľujem ako žena čisté steny pri vrtani a drobné veci viem zavesiť i na klinček co ľahko zatlciem :-D.
Odpovedať
porobeton nema mne zname nevyhody len je drahsi ako ementalova tehla 8-) Stavebnici stavajuci z porobetonu nepotrebuju kombinovat materialy, ale ked sa stavia z tehly, tak neraz vidim zakomponovane porobetonove prvky.
Odpovedať
no...ja by som isiel do porfixu, alebo este lacnejsej termalicy a murovat, resp lepit to na penu...a tu penu by som dal aj do perodrazky...a nesiel by som do co najlahsieho porobetonu, ale asi do p4-600, alebo nieco podobne.
Odpovedať
Tie iste temy dookola. Staval som z Ytongu, chlapik co to rozvaza povedal ze by z toho nikdy nestaval. Ak chces istotu tak tehla, avsak tehla ma vsetky nevyhody oproti ytongu ako drazkovanie, montaz nabytku atd.atd..takze znova by som staval z ytongu, dufam to po 50 rokoch nespadne:)
Odpovedať
Termalica a znovu asi tiež termalica
Odpovedať
Ja osobne chcem isť do tehly hr. 30
Odpovedať
Profilova fotka
1.dom ytong lambda bez zateplenia 2.dom ytong klasika so zateplenim
Odpovedať
@rkorba alebo naopak kedze ytong / porfix nemaju patricne dlhe preklady :-D
Odpovedať
@jankazb takto som sa na to nikdy nepozrela. Myslim vrtanie,dobry postreh
Odpovedať
@quakdafak alebo čakáš na preklady tri týždne. No nedáš Heluzove?
Odpovedať
@megdesign alebo ked mas 3m siroke okna tak tieto firmy nemali take okenne preklady aspon v 2015 :-D takze neostavalo nic ine ako cihelne preklady, alebo betonovat :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
ano videl som tie tehlove pouzivat, akurat pani majstri ich vzdy osadzaju opacne!
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chces riesit vzduchotesnost urcite porobeton+ zateplenie. Ak stavias cez firmu je to jedno.
Odpovedať
Desaťrociami overené pálene tehly .(akustika,akumalacia tepla,zdravšie...) Sú pilky na tehlu, hmozdiny na duté tehly a pod.
Odpovedať
@radok mám rád keď ľudia používajú pojem "zdravé" pri materiáli s ktorým budúci obyvateľ domu nepríde nikdy do styku
Odpovedať
Profilova fotka
@quakdafak tak si kup uckove tvarnice daj vystuze a zalej betonom a mas preklad
Odpovedať
Profilova fotka
ze tehlovy preklad :D,, ta tehla je tam len salung pre zelezobeton
Odpovedať
@wolodymyr ano da sa to aj tak, ale trva to dlho, je to pracne a este je to aj drahsie :-D ja som pouzil keramicke preklady nehanbim sa za to :-D
Odpovedať
@quakdafak nie je to drahsie ;-) Ja som si nekupil ani jeden nosny preklad na dom a usetril som 500E na barak, pricom su kvalitnejsie spravene, zaliate v celku s vencom a jedina nevyhoda je ,ze nemaju tych parc cm porobetonu ako tepelnu izolaciu :-D Ucka su neskutocne predrazene, ale neuveritelne rychla praca i ked v dnesnej dobe obmedzene pouzitie, lebo sa uz neoblubuju 375 kde poodcitani 10cm ostava normalny priestor na vystuhy a beton.
Odpovedať
Staval som z ytongu.s kvalitou niesom spokojny,nepresny +- 0.5cm aj viac,ale to este v pohode,ale na kazdom palete boli min.5-7ks zlomenych viac vadilo.ale uz to je jedno,riesim z obchodakom uvidim co bude ztoho max nieco drobne dostanem naspat,ak dostanem 😂 druha vec je dodanie tovaru,6tyzdnov bolo kym dodali 40paliet 30ky ytong,ale preklady ytong som cakal 13tyzdnov!!!😏...este raz keby mam moznost stavat,tak by som isiel co najlacnejsieho porobetonu,porfix,termalica atd.tehla mne osobne nepacilo,vnutru jednoduchsie ide drazkovanie kablov,vody,odpady atd.uvidime ako sluzi potom.
Odpovedať
@rosio tehla, ale vápenno-piesková
Odpovedať
@rkorba ok beriem spat nie je drahsie ak si to budes betonovat, ale rozhodne zdlhavejsie a pracnejsie :-D
Odpovedať
@tihi222 dolamane som vratil do stavebnin spolu s paletami a vratili mi plnu cenu tvarnic, murivo bolo do dvoch, preklady asi troch tyzdnov... asi zalezi, v akom obdobi objednavas a cez ake stavebniny... celkom by som veril tomu, ze s malymi sa moc nehraju... presnost bola OK, ale dnes by som uz asi minimalne obvodove mury tahal z termalicy/porfixu, hoc su nepresnejsie... nevadi to az tak a usetri sa cosi. Tehlu by som si nedal nikdy.
Odpovedať
Cena za materiál rozhodla, takže tehla vo veľkej zľave.
Odpovedať
ako povedal moj kolega, este nic lepsie ako tehla nevymysleli....jednoznacne tehla...
Odpovedať
Profilova fotka
@rosio my sme stavali z palenej tehly Porotherm - od wienerbergeru a spokojnost. Vies, ty sa v prvom rade musis rozhodnut, ci chces lacnejsi material alebo drahsi. Tehla co sa tyka vlastnosti a ceny, tak je fajn - moj nazor. Keby som mal znovu stavat, tak idem do toho isteho. Tehla je uz dlhe roky na trhu a znama svojou kvalitou!
Odpovedať
@kejsix musel som aj tie "dolamane" pouzit-samozrejme co sa dalo zachranit.vtedy som objednal skoro 1paletu navisse,teraz uz viem ked by som to nemal tak neviem dokoncit.objednal som to v jún 2018,naraz vsetko aj preklady.dokonca v septembri som volal do ytongu ohladom objednavky a bohuzial nevedeli skor dodat tovar,zevraj tolko maju ze nestihaju to vyrabat.vsetko mam na fotkach takze uvidim co bude ked pride clovek z ytongu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino no ved vapennopieskovy porobeton :) naco by si dvihal tazke ked nemusis :)
Odpovedať
@jblaze lebo by som chcel ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?