Vzdialenosť od hranice pozemku 1,5m namiesto 2m

Profilova fotka
Dobrý deň, chcem sa opýta, či mal niekto konkrétny problem, že od hranice pozemku nemal 2m, ale len 1,5m a starostka vám nechcela podpísať stavebné povolenie? Ako ste to riešili? Sused nám to podpísal. Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Ono je to ak, ze ak sa vyjadri sused kladne, tak zvacsa to stavebnemu uradu postacuje. Preco Vam to musi podpisat starostka? To mu nejak nechapem, co s tym ona vlastne ma..
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlas suseda nemusí SÚ brať na zreteľ a môže trvať na dodržaní zákona. Nezostane nič iné ako posunúť dom na požadovaný odstup.
Odpovedať
@jarka160 vaša starostka je zároveň aj kompetentnou osobou na stavebnom úrade? No keď ti to nechce podpísať, budeš to musieť posunúť, nič iné ti nezostáva, lebo stavebné povolenie potrebuješ mať podpísané aby si mohla začať stavať
Odpovedať
Profilova fotka
Nemam kam uz dom posunut, ked chcem od druheho suseda dodrzat odstup 7metrov. Cele zakony su na hlavu. Clovek ma pozemok a je mi asi na prd. Neviem co s tym ma starostka. Vybavuje nam to jeden pan, tak dufam, ze sa to dotiahne do uspesneho konca. Uz sme mohli stavat a namiesto toho nam to stopli na 30dni.
Odpovedať
@jarka160 to tak byva. nase urady to je jedna velka katastrofa!!!
Odpovedať
@jarka160 odstupy majú byť z jednej strany od hranici pozemku so susedom 2m a z druhej strany 5m. To znamená že ty máš akoze dvor 5m a susedovi stavba má byť 2m od hranice tak je tých 7m.
Odpovedať
@jarka160 ale v stiesnených podmienkach môže SU povoliť výnimku .
Odpovedať
Profilova fotka
@jarka160 Nechcem obhajovať slovenské úrady ale vy ste pri návrhu nedodržali odstupy čo sú požadované a starostka je na vine že to nechce podpísať, divné. Podľa mňa je to vaša vina a môžete si za to sam, ak dom nemáte kam posunúť tak ho bude treba urobiť užší o toho pol metra.
Odpovedať
starostka s tým má to že stavebné povolenia podpisuje ona... Práve som to včera absolvovala, p.úradníčka kt vybavuje kolaudaciu/povolenia napíše vyjadrenie a ide to na schválenie starostke, ta to podpise/nepodpise, vráti sa to späť na stavebný úrad ak nie sú námietky a tam potvrdia právoplatnost a rozošlu to všade kam treba
Odpovedať
@jarka160 Je to naozaj málo, pretože ak budete mať presah strechy ešte ďalších 1-1,20 tak ste už na hranici alebo u suseda. U nás by ste tiež nedostali Sp, pretože už len z požiarneho projektu, ktorý bol súčasť SP som musel ísť na min. 2m od hranice.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt nebudeme presahovat
Odpovedať
@jarka160 Zákon hovorí jasne, 2 metrová hranica je minimum. Menej sa dáva len na výnimku, ktorú dostanete od SU. Tú výnimku ste si mali vybavovať ešte pred tým, než ste začali dom projektovať. Nechápem ten postup, že nedodržíte zákon, výnimku si nevybavíte a oháňate sa podpisom od suseda. Ak sa so starostkou, resp. miestným SU nedohodnete, môžete skúsiť odvolanie na okresný stavebný úrad, v každom prípade tak ako tak nemáte oporu v zákone. Či Vám na okresnom úrade niekto dá alebo nedá výnimku, je len na nich = opäť, pred podaním odvolania by som sa išla spýtať tam ... Ako široký máte pozemok a ako široký na ňom chcete stavať dom ? Výnimky sa dávajú pri stiesnených podmienkach ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aky mas pozemok,taky stavaj dom. Podla zakona su to 2m. Sused s tym povolovanim nic nema. Ked ste robili pronekt uz ste vedeli , ze sa.vam tam dom nezmesti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?