Využitie zvyšku predeleného pozemku

Ahojte, Chcem sa spýtať na jednu vec. Ak predám tmavozelenu čast na fotke susedovi na lavo ktorý nema pristup ostane mi cez cestu plocha cca 8x13.5m. Je možné na takomto mieste vedla suseda vybudovať napríklad murovanu dvojgaraž s odpadom ktoru by som mohol časom využiť napríklad ako nejaku autodielnu alebo nejaký druh obživy? Je možné naplánovať tam nejaký projekt stavby tohto druhu aby nebol nejako obmedzovaný? Mam počítať po prerobení garaže na podnikanie s nejakými komplikáciami?
Odpovedať
AHOJTE, napadá vás niečo Myslíte že je reálne poistaviť na takom pozemku dvojgaraž? Ak budem musieť z jednej aj druhej strany dodržať 2 m a od cesty 3 tak asi nepostavim nič alebo sa mýlim?
Odpovedať
@truly Vami uvažovaná realizácia stavby by spadala medzi jednoduché nebytové stavby, pre umiestňovanie ktorých nie je presne stanovená odstúpová vzdialenosť v m od spoločnej hranice so susednými pozemkami a od susedných stavieb. Musí však spĺňať § 6 vyhl. 532/2002 Z.z., pričom vzdialenosť zo strany od komunikácie musí byť v súlade s § 6 ods. 6 cit. vyhl. Pri garážach, kde bude výjazd priamo na komunikáciu (pokiaľ bude možný - závisí od dopravného významu komunikácie), byť mala byť vzdialenosť od krajnice rovnajúca sa min. 2/3 dĺ. vozidla, aby bol zabezpečený rozhľad.Čo sa týka odstupovej vzdialenosti od susedných pozemkov, táto sa obvykle navrhuje 1,0, aby bolo možno na stavbe vykonávať údržbu bez použitia susedného pozemku. Nie je však vylúčená ani menšia vzdialenosť v zmysle § 6 ods.2 cit. vyhl., nakoľko vlastník susednej nehnuteľnosti musí umožniť na nevyhnutný čas použiť aj susedné pozemky pri jej uskutočňovaní, uskutočňovaní jej stavebných úprav a pri údržbe. Potrebné je vyriešiť odvedenie dažďovej vody zo strechy mimo susedných pozemkov a strecha ani strešné žľaby nesmú presahovať na susedné pozemky.
Odpovedať
nebola tu uz taka rovnaka tema? kde bolo kopec odpovedi, ci to bolo zmazane ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?