Výška a šírka schodov

Profilova fotka
Ahojte, potrebujeme vedieť viac názorov na naše schodisko. Tesne pred realizáciou nášho domu zistila frma, že kvôli roletám nám budú o 10 cm dvíhať strop a ovplyvní to naše schodisko (celodrevenné, jednoramenné)....výška schodu bude potom 17,75 cm a šírka nášlapnice 26,5 cm. Trochu sa týchto rozmerov bojíme a preto by som uvítala vaše názory a skúsenosti, prípadne či náhodou niekto nemáte podobné rozmery schodiska. Díki...
Odpovedať
@andromedy no my máme 18,5 a 27 - je to v pohode, nemusíte sa ničoho báť, tiež sme dvíhali dom. Dôležité je aby to dobre vypočítali a spravili :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andromedy je to v pohode. len aby boli vsetky rovnake... :)
Odpovedať
Ahoj, vyska este ok, ale sirka nebude najpohodlnejsia pri schadzani, hlavne ludom s vacsou nohou. Ja mam vo vyrobe 17 vyska a cca 29.5 sirka. Samozrejme aj to tvoje je v pohode, vyrastal som v dome s takym uzsim a nebol nikdy problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 @richard71 @jurajm17 ďakujem za rady, trošku ste ma ukľudnili, viem, že to asi nebude najideálnejšie schodisko, len mi išlo o to, aby z toho neboli vražedné schody... :-) schody budú samozrejme rovnaké...
Odpovedať
mas to v norme, pre pohodlne schody plati vzorec: 2H+B=630mm H - výška stupňa B - šírka stupňa
Odpovedať
Profilova fotka
@stevo79 díki moc, už sa začínam ukľudňovať :-)
Odpovedať
@stevo79 v tom vzorci sa skor jedna o dlzku kroku, do toho vzorca ti mozu sediet aj uplne nepohodlne schody, napr. vyska 25 a sirka 13. Tym chcem len povedat, ze ten vzorec je len cast toho co treba splnit aby bolo schodisko pohodlne pre chodzu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?