Vypočet domu na kluc firmou.

Ahojte chcem sa spytat kolko stoji nacenenie projektu domu firmou?Chceli by sme dat nas projekt nacenit firmam a zatial co sme sa pytali jednej pani co nam firmy zohnala chcu nenormalne peniaze.Jedno nacenenie okolo 200-500e.To akoze ja si zozeniem 7 firiem a za jeden vypocet vyhodim 500e?Sa mi to nezda normalne ake mate skusenosti vy?Alebo ako ste postupovali?dakujem.
Odpovedať
@stanuska3105 stanka tak to od takej firmy utekaaaj, este nic nerobia a uz ta chcu osklbat.... nacenenie nestoji nic, ved ide o ich prezentaciu a pripadnu pracu... ja som si zadala dopyt na internete, ozvali sa mi firmy a aj zivnostnici a rozposlala som im vykaz, vymer a projetky a nacenili mi to zadarmo x-)
Odpovedať
@minicka Hej a vedela by si mi odporucit nejake firmy ktore si zohnala na nete a dala by si kontakt aj v ip.Dakujem.
Odpovedať
@stanuska3105 ahoj, jediné za čo by som bola ochotná zaplatiť je položkový rozpočet a výkaz výmer (pokiaľ to váš projekt neobsahuje). Samotné nacenenie firmou by malo byť zadarmo =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanuska3105 Šme še pobavili.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D Ty máš peniaze - oni chcú robotu. 8-) Ty TENDRUJEŠ....! Dávaš im ponuku, udržať sa pri živote, lebo o tom je trh... NIČ sa neplatí za nacenenie. A daj si spraviť aspoň 5 cenových ponúk. A najmä: najmi si stavebný dozor...!
Odpovedať
@leonardom Sa mi to vobec nezadlo.No nevedela som ako jej mam na to reagovat.Ale musim mat spraveny aj rozpocet u svojej projektantky ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanuska3105 rozpočet, čiže výkaz výmer ti urobí hocaký rozpočtár, pravdepodobne tvoj projektant to nerobí, stojí to cca 60-80€, záleží od veľkosti domu... Tento výkaz výmer poskytni stavebnej firme aj s projektom a čakaj ponuku, nič za to neplať, alebo si to vopred over.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanuska3105 - ak si ten projekt normálne kupuješ (teda nie za 5,50 od kamoša), mali by Ti dať aj ten výkaz výmer, lebo to aj tak počíta softvér. Netreba sa potom zľaknúť. Práve preto, že to počíta softvér, tak sa rátajú tzv. stredné ceny. Pokiaľ v akcii kúpiš tehlu na celý dom - máš hneď mínus nejaké peniažky. Zjednať môžeš voči týmto "softvérovým" cenám prakticky čokoľvek. Žiješ v tejto krajine, tušíš asi, o čom hovorím. Ale pozor: vznikne Ti akurát akási "rezerva" na nepredvídateľné náklady, o ktorých v tejto chvíli ani netušíš. Ale ten "výkaz výmer" si nechaj vysvetliť, lebo okrem stavbára tomu ani divá sviňa nerozumie... Nech Ti povie napr. KROV - materiál (aj s dopravou) - toľko.... práca - toľko... A potom tendruj. A maj stavebného dozora. Nebudeš banovať. Nie kamaráta, ktorý to prikryje pečiatkou. Chlapa, ktorý Ti bude radiť, ktorý si zarobí na seba, ušetrí Ti aj peniaze navyše aj zagarantuje kvalitu... :-p
Odpovedať
@stanuska3105 Nacenenie robia firmy zadarmo (teda by mali), oni sa majú pretekať, kto ti dá lepšiu ponuku, aby si si ich vybrala. Ale ak ti môžem poradiť, tak si daj urobiť výkaz výmer (ten si platíš, niekedy by ti ho mal dať projektant ako súčasť projektu, ale neviem či sa to tak robí aj na rodinné domy). A konkrétny výkaz výmer si daj potom naceniť firmám. Tak budú aj oni vedieť presne naceniť čo majú a v akých množstvách, lebo bud si istá, že každý jeden človek ti každú jednu položku vypočíta inak. Takže, ak budeš mať pevný výkaz výmer, tak si budeš vedieť ľahšie porovnať, kde ti kto uskočil na cene. Lebo ak tomu nerozumieš, tak sa nikdy nedopátraš k záveru, kto ti dal dobrú a kto naopak zlú cenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?