Výnimka z územného plánu

Profilova fotka
Ahojte ľudia. Prosím Vás, poraďte ak viete. Máme 5árový pozemok, mali sme vybraný projekt, ktorý však nemôžeme postaviť kvôli Územnému plánu- max. zastavaná plocha môže byť 25%. Lenže teraz, keď sme sa začali obzerať aj po poschodových domoch (po dlhom boji s priateľom, lebo si nedal vyvsvetliť, že 125m štvorc. je málo na zastavanú plochu domu) sme zistili, že územný plán u nás nedovoľuje ani poschodové domy so šikmou strechou, iba podkrovné alebo poschodové s rovnou strechou. Už sme vážne z toho na nervy, ja ako správna žena plačem, keď si uvedomujem, že aký drahý pozemok sme kúpili a to si na ňom ani nemôžme hocičo postaviť. Neviete ako by sa dal obísť alebo o nejakej výnimke z územného plánu? Ďakuje veľmi pekne a prajem krásny deň :)
Odpovedať
@timik15 a kde je problem pri stavbe poschodoveho s rovnou strechou? ja som sa tiez popalil pri kupe pozemku, ale zase mna az tolko nestal, tak to beriem ako "nutne zlo". co sa tyka vynimky - treba sa poinformovat na stavebnom urade. standardne pre Slovensko je 30-40% zastavanost.
Odpovedať
Ahoj,vidím,že ti nikto neodpovedá,snáď neskôr,no ak môžem,skúsim aspon niečim,aj keď si myslím,že odpovedať na túto tému nie je vôbec jednoduché.Je jasné,že pozemok už máte a to,že zastavaná plocha 25% môže byť max.,podľa ÚP.,ste už vedeli pri kúpe,takže niečo obísť,tu na Slovensku? No postaviť,čo chceš a zaplaťiť "pokutu".Je to nemorálne a proti bla,bla....Bývam neďaleko Bratislavy a tu máme teraz akciu,že pozemok môže byť zastavaný 35%,no tí "šikovní",znalí zákonov si to menia podľa seba (po slovensky).35% nechávajú pre záhradky a nemajú už ani miesta pre svoje 2-3 autá,tak stoja kade-tade.Verejné parkoviská strácajú svoju podstatu,pretože pozemky majú tak zastavané,že svoj stavebný materiál majú buď na nich alebo na okolitých parcelách. Výnimky teda existujú a u nás na 100%.Aj napriek tomu ,pekný deň.
Odpovedať
Dobrý deň..teraz asi mesiac do zadu sme riesili ten isty problem..uzemne konanie definovalo stavbu..no my sme chceli inú..projektant nam poradil jednoduchu vec..starosta obce mus poziadať prislušný stavený úrad o výnimku stavby..( do výnimky by starosta mal uveist preste a aké zmeny máte záujem)..týmto sme si uz presli...do dvoch týzdnou stav. urad dal termín na stretnutie kde sme prerokovali nase poziadavky..a teraz sa uz na stav urade pracuje na tom aby dali výnimku k uzemnému koniu...takze rada znie..ist za starostom tam s nim spísať žiadosť na výnimku poslať to stav. úradu a tam sa uz vasou ziadosťou budu zaoberat.
Odpovedať
Profilova fotka
@janimo ked sme kupovali pozemok, tak este nebol twnto územný plán,ale iný. pojdeme zajtra za starostom,hádam niečo pomôže. :) @bozsky_kaja no ide o to,že taký sa nám nepáči, my sme skôr za klasický štýl.nič moderné :( @birdova Ďakujem, ani neviete ako ste nám pomohli. hneď mám lepšiu náladu :)
Odpovedať
@timik15 chapem. mne sa tiez pacia velke izby, ale na to by som potreboval sponzora :-D tiez som kupil pozemok, ktoremu v priebehu pripravy projektu zmenili uzemny plan (Bebauungsrichtlinien). planoval som pekny domcek cca v polovici pozemku (12x56m), s velkymi juznymi oknami, pri ceste dvojgaraz, aby mi nebolo vidno na pozemok... a teraz budem mat na juh par malych okien, ktore budu musiet mat z vonka zrkadlovu foliu, lebo som o 20metrov blizsie k ceste. drzim palce.
Odpovedať
@timik15 Vsetko zle je na nieco dobre. Pred cca 30-mi rokmi isli stavat nasi,chceli tiez iba prizemny domcek. Tiez im to nedovolili, museli sa prisposobit ostatnym,aby ulica mala svoj raz. Po case uznali, ze urobili dobre, ulica je pekna, domky v jednom style,v jednej velkosti. Keby si vtedy vybavovali nejake vynimky, bol by doteraz ten ich dom,ako past na oko. Su stovky moznosti,aby ste si vybrali domcek,ktory dodrzi pravidla. Neverim, ze vsetkym vasim susedom sa dari dodrziavat zakon, len vy nenajdete vhodny projekt :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ved toto, susedia su na meter od nás a z druhej strany je este zahrada.teoreticky je len na nás,aký typ sa tam začne stávat,uvidim,ako pochodim u starostu.dakujem vsetkym za rady,pomoc a podporu :-) budem vas informovat o vysledku,aby sa aj v buducnosti mali ludia co ho chytit :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?