Výhody a nevýhody bungalovu s garážou

ahojte, ideme stavat bungalov a stale nie sme rozhodnuty pre projekt. Nevieme sa rozhodnut, ci stavat bungalov priamo so vstavanou garazou, resp. pristavanou (tu sme obmedzeny do sirky 13 m) alebo postavit garaz vzadu vo dvore, kedze pozemok je dostatocne velky. Ide tu hlavne o financnu stranku. Rozpocet na dom + upravy + zumpa + studna + kuchyna s krbom je 125 tis. eur (cize kompletka 5 tis mame odlozene na poplatky okolo stav. povolenia, projekt a pod). Vybrany bungalov bez garaze (333) by nas vysiel cca 80 tis s DPH (velka svojpomoc) a cize by sme hravo zvladli este aj garaz, studnu, zumpu, oplotenie, terenne upravy, terasu, chodniky... druha moznost je postavit bungalov s garazou (pacia sa nam najmä laguny od promiprojektu) , vsetky ale vychadzaju podstatne drahsie, cca 110-130 tis. na dom. Na ostatne veci by sme museli bud zobrat uver alebo setrit a dorobit postupne. aky je Vas nazor? v podstate 333 nam poskytne z vnutra vsetko, co potrebujeme, teda velka obytna plocha, len z vonku nie je prave najmodernejsi. Druha vec je , ze garaz priamo v dome, ci pri dome ma tiez nesporne vela vyhod a poskytuje vacsi komfort. Stavat, ked uz tak poriadny dom alebo byt trosku realistom? dakujem za postrehy.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ikon mame bungalov s garazou...neviem, akosi nerozumiem tomu, preco dom s garazou vychadza viac ako ked postavite dom a samostatnu garaz...mam pocit, ze je to opacne. ak chces, kukni do mojho albumu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon samostatna garaž vyjde urcite viac, ved tam musis stavat vsetky 4 mury a tu len krajne...... druhou stranou je to mur domu, takže isto lacnejsie, ako stavať ju zvlasť...
Odpovedať
@kaiak a aky mate rozpocet? pekne to tam mate :-)
Odpovedať
My mame bungalov s garazou a neviem si predstavit, ako by sme fungovali bez. Mame dvojgaraz, ale parkuje tam jedno auto a zvysok vyuzivame ako pivnicu - bicykle, korcule, lyze, kocik, pneumatiky, kosacka a ostatne zahradne naradie....je toho vela, co treba uskaldnit. Mozno ak mate podpivniceny, tak na zahradne veci by vam stacil zahradny domcek a pre auto pristresok, ale....garaz ma svoje vyhody. Vystupim z auta priamo do domu, ked mi deti zaspia, mozem ich nechat tak v garazi- zapnem vysielacku a nemusim ich hned prenasat, ovela lepsie sa bali na dovolenku a aj nakupy sa lahsie vykladaju :-) Ale je to vec priorit a tie si musite s manzelom zadefinovat sami. Drzim palce.
Odpovedať
aj my máme bungalov s garážou, zdalo sa nám že keby sme ešte stavali aj garáž mimo domu tak by sme si aj s dvora ubrali a takto to máme pekne pokope. :-)
Odpovedať
Máme bungalov s velkou dvougaráží (41 m2) , vejdou se 2 auta a ještě plno věcí. Projdeme z garáže přes techn. místnost do chodby. Je to bezva, nechtěla bych to jinak.
Odpovedať
@aneri53 presne tak to máme my z garáže do tech. a potom chodba
Odpovedať
my ideme tiež stavať bungalov so vstavanou garážou. projektant nám hovoril, že stavať ju zvlášť by vyšlo drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Mat garaz je vyhoda aj nevyhoda. Mal som aj to, aj to (nemal). Je to urcite pohodlnejsie vchadzat do domu z garaze nasucho. Na druhej strane pre auto samotne je lepsi pristresok (a pri niektorych rieseniach sa aj spod pristresku dat vojst do domu suchou nohou). Nasi mali garaz, ale po niekolkych rokoch sa parkovalo vonku pred domom. Ak nemate vyriesene uskladnenie inych veci ako kosacka, bicykle a pod., tak garaz ma velku sancu stat sa len skladom.
Odpovedať
Auto garaz nepotrebuje, dokonca mu skor skodi ... Garaz sluzi vacsinou ako skladisko ... Ked ma niekto ale motorku, to je uz vec ina :-)
Odpovedať
@kriloter ako garaz skodi autu? Ja som doteraz veril, ze mu len prospieva ak nie je v zime vykurovana...
Odpovedať
Mali sme dom bez garaze-nikdy viac,pristresok zimu neriesi , v garazi je teplejsie, jednoduchsie sa nosia nakupy a tasky do domu, nakladaju lyze,lyziarky do auta. V prvom rade staviam dom pre SVOJE pohodlie a mne tam musi byt lespie nie mojmu autu. @kriloter
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ladislavr Autu garaz neprospieva kvoli korozii - hlavne v zimnych mesiacoch.
Odpovedať
nase jedno auto garazovane 10 rokov a nema problemy. Nacase ho vymenit,ale nie koly korozii.
Odpovedať
@mom3 tak to uz tu garaz ani nemusim stavat :-)
Odpovedať
@atlaska ja nei som proti garazi, ja ju mam tiez v plane, ale nie kvoli autu :-). Ak niekto stavia garaz len kvoli tomu, aby v zime nesadal do zamrznuteho, lepsia investicia je do nezavisleho kurenia :-). Co sa tyka nosenia nakupov v teple ... je viacero dovodov, preco by garaz nemala byt prepojena s domom dverami, cize tento argument je tiez mimo ... ale ked to tak niekto chce nech si to tak urobi ... No a zas sa dostavame k tomu skladisku a motorke :-). Kazdy nech si postavi to co chce, len na zaciatku treba vediet preco to chce a ci to ma a bude mat ten vyznam ...
Odpovedať
@mom3 Autu neprospívá garáž a mě zase neprospívá v zimě každé ráno vyhrabat auto ze sněhu, oškrábat skla, sednout do ledového auta a pak teprve jet do práce. :-D Nevím jak kdo, ale já mám auto proto, aby sloužilo ono mě a ne naopak.
Odpovedať
@kriloter budes sa cudovat mam odskusane aj nezavisle kurenie-chladenie,ale garaz je garaz-o tom niet snad pochyb. Ako pise Aneri auto aj dom sluzia mne nie ja im. Mam ich pre svoj komfort. Ludia vymysleli a stavaju garaze,pretoze je to vyhodne - inak by to nerobili.
Odpovedať
dievcence, este raz si precitajte co som napisal
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 @atlaska Ja som chcel len poukazat na to, ze s garazou nie su spojene len pozitiva. Je to kazdeho osobna vec. Pre niekoho je dolezite pohodlie, pre ineho uspora. Mne osobne nerobi problem vyjst o 5 minut k autu skor a ocistit ho od snehu (pod pristreskom toho snehu na aute ani vela nebude). A suhlasim s tym, ze auto je pre cloveka a nie clovek pre auto - a prave preto pre niekoho moze byt prioritou, aby mu to auto sluzilo co najdlhsie. Pre mna osobne by peniaze na garaz boli vyhodene peniaze, pretoze keby som ich mal investovat do komfortu, tak radsej investujem do kuchyne, okien, VZT a pod.
Odpovedať
V minulém domě jsme měli jednu garáž, kde parkoval samozřejmě manžel. Já na ulici - už nikdy víc. Teď máme velkou dvougaráž, parkujeme v ní obě auta - nemáme tam žádné skladiště. jen kola a sekačku. Na ukládání věcí máme sklad . Ale jak píšete, je to každého věc, jaké má priority, já už bych se garáže nevzdala.
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 A kto z vas parkuje blizsie k dveram do domu? ;-)
Odpovedať
@nom3 No kdo asi? Jasně že já. :-D
Odpovedať
Este uvaha k cene ... vstavana garaz vs samostatna. Myslim, ze v dobre navrhnutom zaizolovanom dome, vstavana garaz s dobre vyriesenymi detajlami vyjde financne viac ako garaz samostatna.
Odpovedať
@kriloter To je možné, ale to jsme fakt neřešili.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter s tym suhlasim. Jeden z dovodov, preco neriesime garaz, je ze staviame pasivny dom, kde cena domu s garazou by vysla velmi draho. Budeme mat externy sklad pred domom, ktory bude sucastou oplotenia spredu a pristresok bude teda medzi domom a skladom. Cize suchou nohou vstupim aj do domu, aj do skladu. :-)
Odpovedať
@mom3 jo jo @aneri53 neviem preco mate pocit, ze som proti vasmu rieseniu :-) Mate to co ste chceli. Kazdy si musi zvazit plusy minusy a rozhodnut sa co mu viac vyhovuje a co je ochotny obetovat. Neexistuje univerzalne najlepsie riesenie. je ale dolezite dopredu vsetky pre a proti poznat.
Odpovedať
@ikon Ja som jednoznacne za garaz, kvoli komfortu, do buducna kvoli nabijaniu bateriek. Ikon, ako citam, si za garaz, pytas sa skor, ci v dome, ci mimo, co na to rozpocet. Podla mna jedina vyhoda garaze postavenej mimo domu je, ze ju nemusis stavat ihned,spolu s domom, ze je to odlozena investicia. Inu vyhodu nevidim, skor nevyhody (v zime zamrznute zamky, riesit vykurovanie?, udrziavat cestu ku garazi)... Vyhodne je garaz mat priamo v dome, je to komfortnejsie, k autu aj k inym veciam sa dostanes aj "v papuciach". Ale zasa mas vyssie mesacne naklady na energie, ak je garaz spojena s domom, lebo mala by byt temperovana. Ja som za to stavat naraz vsetko, ak to dovoluju financie. Po dostavani nasho domu doteraz nemam energiu ani chut stavat cokolvek na zahrade, mozno preto, ze sme si vela robili svojpomocne a ze to nebolo jednoduche. Garaz mimo domu je predsa dalsia stavba, musis riesit siete, strechu, omietky, poter, toto setko by som nechcela este raz absolvovat v blizkej buducnosti. V konecnom stadiu si myslim, ze aj tak vyjde garaz mimo domu drahsie ako ta spojena s domom. My mame dvojgaraz spojenu s domom, ale poschodovy dom a neviem si vynachvalit to pohodlie. Ale je to o prioritach a o financiach, co ti dovoli domaci rozpocet.
Odpovedať
@kriloter Jasně, moje řeč. Já jen, že jsi psal, že garáž stejně každý používá jako skladiště. To opravdu není náš případ. Garáž je prostě garáž. Skladujeme jinde. Každý to má jinak. A jestli garáž není dobrá pro auto - nevím, co si pod tím mám představit - asi korozi? tak to také neřešíme. Máme firemní auta, která točíme po 3-4 letech. A za tu dobu ještě žádné nezrezlo. :-D
Odpovedať
@jimmyji pri vstavanej garazi bud pocitam s tym, ze ju chtiac nechtiac kurim (u dvojgaraze celkom slusna plocha) alebo ju celkom zlozito odizolujem od zvysku domu a tym padom je toto riesenie drahsie ako garaz samostatna. Suhlasim, ze stavat vsetko naraz, nie kazdy vsak ma na to prostriedky. radsej mat dokonceny dom a z prebytku penazi postavit garaz ako mat nedokonceny dom s garazou a sucho v penazenke.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?