Vybrali by ste dom 1 alebo dom 2?

Ktorý by ste si vybrali ? Užitková aj zastavaná plocha je u oboch domov úplne rovnaká. Dĺžka kuchynskej pracovnej dosky rovnaká. Počet úložných priestorov (zohľadňujem miestnosti aj skrine) úplne rovnaký. Veľkosť terasy je rovnaká. Terasa je u oboch prestrešená hlavnou strechou stavby (plochá strecha) a celá strecha je u oboch domov zdvihnutá z dôvodu dostatočného svetla v izbách. Máme to naživo zvnútra okuknuté na 3 existujúcich domoch a je to určite v poriadku, takže "tmu" v izbách neriešte. Píšem to len preto, že to asi každého ako prvé napadne ako negatívum prvého domu, ani ja som nechcela veriť že tam nebude tma, kým som to opakovane nevidela že tam nie je tma aj keď slnko už bolo "za domom" 🙂. A ešte niečo - obom s mužom u nás teplo spúšťa migérny, takže nasilu orientovať presklenia na JUH ako je to bežné u nás nehrozí, vyslovene nám je pečúce slnko cez okná nepríjemné. Mojou snahou bolo navrhnúť "dobre zatienený" dom, takže ani svetové strany nemusíte pitvať ako je tu zvykom 🙂. Skôr mi ide o pocitové dispozičné rozpriečkovanie domu. Neviem sa rozhodnúť či = 1 = všetky izby pekne pokope a orientované do záhradky, ale terasa "v prdeli" ďaleko od kuchyne. Veľká technická na skladovanie. Malá priama jednoduchá chodba. Alebo = 2 = teraska príjemnejšie z kuchyne, ale rozsekané detské izby, deti ďaleko od spálne (majú teraz 3 mes. a 15 mes., čiže dosť malé ešte dlho). Krajší priamy vstup do kuchyne, ale kľukatá chodba v dome. Čo vám pocitovo viac sedí ? Vyberáme len z týchto dvoch. A vopred ďakujem za názory k veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Som skor za to aby izby boli pokope. Aby to nebolo take chaoticke. Je pravda, ze potom je terasa dalej od kuchyne, ale to je zase vec priorit, co je pre teba podstatnejsie na com stavat 🙂
Odpovedať
@stanlej ďakujem za názor. Počkám čo bude prevažovať 😉.
Odpovedať
2. bude posobit vzdusnejsie. Opticky obyvacko-kuchyna bude prepojena s terasou - v lete obrovsky priestor. Nevýhodou su severne izby - nikdy tam nebude svietit slnko, mozno ako tak zapadne slno, ktore je v lete najneprijemnejsie. 1. Vychodne slnko Vas prebudi, co je naj kombinacia. Terasa tak nevynikne. * Ja by som siel do 2. a dal by som medzi terasu a obyvacku celu stenu presklennu - co najviac otvaratelnu.
Odpovedať
Radsej nech je terasa pri obyvacke a blizsie pri kuchyni. Bude to jednotnejsie a ten priestor bude prijemnejsi 😉
Odpovedať
2
Odpovedať
Ja tiez c.2 aj z toho titulu aby boli detske izby dalej od terasy. Ked by sme mali navstevu alebo vecerne posedenie na terase, nebude ich to rusit ked budu spat..
Odpovedať
@blunka za mňa jednoznačne dom č. 2. Zavážilo rozloženie miestností - dve separé zóny - rodičia a deti a žiadny rad dverí na jednej hromade ako v prípade domu č. 1. Celkovo to pôsobí proste lepšie u dvojky. Tak, ja som sa rozhodla, som spokojná. 😬
Odpovedať
Profilova fotka
Určite 2 super prepojenie obývačky a kuchyne a terasy 👍. A lepšie podla mna ked su detské ďalej od terasy ak budete vecer sediet na terase s návštevou nebudete deti rusit😆, aspon ja som tak rozmyslala staviame tiez teraz s rovnou strechou 😉
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ja neviem . V1 je tak trochu oddelená denná a nočná časť . Tie návštevy na terase ... neviem, skôr mi vadí v 2 detské izby na sever a do ulice. V 1 sú všetky izby do dvora kde je kľud. Či budete robievať na terase každý týžden hlučnú párty musíte vedieť vy. V 1 je ďalej z kuchyne na terasu, ale zas to niesu žiadne kilometre. My máme síce už pubertiakov takže nemusia mať izby pri rodičoch . Ale... syn má detskú na sever Má tam fakt málo slnka Vlastne takmer žiadne. Má už 20 rokov tak neriešili sme to. Ak raz odíde z domu bude tam hosťovská izba. Dcéra má 16 a má izbu na juh a s východom na terasu, kde je aj východ na terasu z obyvačky. Má síce peknú slnečnú izbu , ale už párkrát jej vadilo, že či musíme na tej terase tolko kecať, že ona chce mať klud.😀 A to sme tam sedeli len my dvaja s mužom, žiadna návšteva. Na terasu chodím tiež z kuchyne cez celú obyvačku. To mi nevadí vôbec . Tak si vyberte. Mať deti pri sebe? Bude ich rušiť terasa? Mať ich v 2? Nebudu detské izby tmavé? Ale zase v 1 nevidíte z kuchyne na terasu a dvor. Keď sa deti budú hrať vonku ešte malé, chcela by som ich vidieť ... tu mi zase sedí viac 2 . Dajte si na papier na jednu stranu plusy a na druhú mínusy . Držím palce pri rozhodovaní
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne č.2, dokonca by som deťom kým sú malé nechal izby bez priečky a priečku riešil až v budúcnosti.
Odpovedať
2 za mna.. Spalna dalej od detskej, mozete mat vesele radovanky :-D.. Spolocenska miestnost na terasu, krasny vyhlad na zahradu.. Chyba mi technicka, ja mam teda pidi, ale uz zaplnenu.. Neviem jak to druhi maju 🤦🏻‍♀️😂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zatial je prevaha 2-ky. Uvidim ešte či pribudnu nejake prispevky. Asi som ešte do pôvodneho textu mala napisať podstatnu vec - navštevy nemavame skoro vobec. Ak tak len cez den, urcite vecerne party na terase nebudu nikdy. My s muzom fo buducna budeme chodit spat skor ako deti. Skor tak len vo 4rici si budeme dom uzivat.
Odpovedať
@blunka v druhej verzii mi vadi viac veci ako napr izby do ulice (to sa mi na ziadnom dome nepaci), potom kupelna ze je medzi dvoma izbami a z kazdej strany sa budete mozno rusit. V kupelni sa mi nepaci vecko hned oproti dveram. Takze z toho sa viac priklanam k 1. Take plus mozes mat ze z kuchyne budes mat prehlad co sa deje na ulici. My budeme mat usporiadanie podobne jednotke - izby, obyvacka, kuchyna su s vychodom na jednu terasu tak aj preto mne je priatelnejsia verzia 1.
Odpovedať
@kuratko22222 spisala som si to a bolo to aj tak stale rovnako nerozhodne. Už pred mesiacom to malo byt vybrate a stale neviem sa stale bojim, ze zle rozhodnem a budem banovat. Ja mam problem v obchode ci tricko cervene alebo fialove a nekonevne sa dlho rozhodujem a nie to este vybrat dom. Pacia sa mi oba, vizualizujem si zivot tam, rozmyslam pocitovo aj prakticky a stale neviem ktory. Uz ma ide z toho stresu a casoveho tlaku porazit. Uz som aj rozmyslala ktory sa bude lepsie lahsie upratovat ☺☺, či mi to nepomoze rozhodnut sa. Tak preto tato diskusia, lebo ja dom uz uplne mešuge z toho a som chcela cudzi nazor.
Odpovedať
A oproti nasemu domu za ulicou su radovky a to take ze dolne poschodie obyba iny majitel a horne iny. Takze naozaj kopec ludi a aut od ulice. A neviem ci tam dat kuchynu alebo deti. Aj to zle aj to 😬 .
Odpovedať
@blunka tak v tom pripade by som spalne urcite nedavala do ulice ale iba kuchynu a kupelnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blunka podla mna nie je dobre rieseny ani jeden projekt. Ale k otazke: sla by som do dvojky- ale /Argumenty moje: neklukatila by som chodbu v bungalove co ma takyto tvar podorysu, nie je to prehladne a uplne odveci mat detsku vedla technickej.. to rozlozenie izieb sa mi nepaci. Najprv sa mi viac pacila jednotka ale nie je to dobre mat okna zo spalni na terasu. Nie je v izbach sukromie, resp. Ked bude na terase party tak ziadna ticha zona v bungalove neexistuje. Este mi napadlo : v dvojke vymenit kuchynu s obyvackou- a tam na stenu pridat okná, alebo jedno velke. Terasa priamo z kuchyne je najviac super! Lebo vzdy ked sa na terase sedi- sa tam nosi nieco na jedenie a nepojdes cez cely dom predsa.. no neviem, Podla mna je skoda to este trochu neprešpekulovat.. ale kazdopadne je to iba moj nazor a drzim palce!
Odpovedať
@blunka ja mam tiez problem s oboma.. Oba maju svoje plusy aj minusy. Kym su deti male, vyhovovala by mi 1-ka.. Ked si ale predstavim teraz nasho pubertiaka, tak urcite 2-ka, este aj tu chodbu k detskym by som zavrela zvukotesnymi dverami ? 😄 Fakt je to tazko radit, musis ty vediet, aky zivotny styl mate.. Lebo zase ta jednotka s izbami na terasu moze byt ozaj zla v tom, ze deti spia a vy musite byt tiez potichu.. ale zase, ak pises, ze ziadne hlusne party nerobite.. No je to na zvazenie.. Neda sa ten podorys prekopat uplne nanovo?
Odpovedať
1
Odpovedať
Nečítala som príspevky...mne by ani tak nevadilo to,že z kuchyne je ďalej na terasu ako to,že malé deti -budu ešte dlho male- a v prípade návštevy na terase im budeme rovno kecat pod oknami-asi by nebolo vhodné návštevu upozornovat-tichsie,lebo deti spia....A ten druhý návrh? No ten by vyhovoval už nám,čo máme velke deti...za mňa,je to dosť ďaleko zo spálne pri takých drobcekoch.Tskze u mňa ani jeden by nevyhral
Odpovedať
Profilova fotka
@blunka Nebudem čítať čo tu napísali ostatný keď chceš pocitovú odpoveď, príde mi že si nevieš vybrať pre to lebo obe varianty sú zlé. Ak je to bývanie na celý život tak prečo nezájsť na niekým kto vie navrhnúť dom a nie len robiť s autocadom. Čo sa týka prvého variantu, tam je aspoň trochu vydieť nejakú koncepciu ale dosť mi to pripmína nejaký internát, dlhá chodba s množstvom dvier, maličké izby zapratané čo najviac mať posteľ medzi stenou a stolom nič moc riešenie, a tákúpelňa vaňa skoro rovnako dlhá ako umývadlo, samostatné WC bez okna ako v paneláku. Druhý variant mi príde taký nasilu vymyslený lebo tam je to poriany guláš izby nahádzané krížom krážom kde zvíšilo miesto asi preto je jedna veľká 15,7 a druhá len 10,5 m2. A zaujímalo ako je to na pozemku s terénom keď na jednej strane sa ide s obývačky pekne na terasu a do záhrady a na druhej strane je domu je do vchodu 10 schodov. Skrátka niečo mi na tých návrhoch nesedí už niekde v počiatku toho riešenia a tie veľkosti izieb chodieb a zariadenie je len vrchol ľadovca.
Odpovedať
Profilova fotka
S kludnym srdcom si zoberte domcek c. 2, uvidite, v buducnosti si nebudete vediet vynachvalit, ze spalnu mate daleko od detskych, a hlavne, ze detske izby nesmeruju na terasu.
Odpovedať
@martosko joj to sa velmi mylis ze su oba zle. Oba domceky sa mi velmi pacia a preto si neviem vybrat. Fakt nemozem mat dva. Kuknem na jeden papier a chcem v nom byvat, kuknem na druhy a aj v nom chcem byvat ☺. A ano rovna chodba s mnozstvom dvier sa mi paci, preto pisem o klukatej v uvode ako o nevyhode. Zeby vacsia detska bola zamerne herna a mensia zamerne mensia ako spalna pre obe deti ? Ze by niekto kto nepotrebuje vanu vobec si dal aspon kratku ze ak by ... Ze v oboch domoch samost. wc neni s oknom lebo ho tam vyslovene nechceme. Uz sme mali robilo to akurat zo skla zimu na holu rit. Vyvetra aj rekuperacka. A ver ze aj teren je OK. Neda sa vsetko napisat do uvodneho prispevku. Viem co chcem, len som si navrhla az 2 domy ktore sa mi rovnako pacia. Keby slo LEN o kreslenie v AutoCade to si mozem kreslit aj ceruzkou na papier je to skoro to iste. Aj tak dakujem za nazor ale riesit dlzku vane som nepotrebovala.
Odpovedať
Je to tak, mne osobne vadia veci v oboch. V dvojke je orientacia izieb nezlucitelna so zivotom, ale ked tam budu deti, tak to tebe vadit nemusi. Skor by som jednotku rozsiril az po terasu a terasu dal von k obyvacke na ten roh domu. Komu by vadili izby pri sebe, mozu si dat spalnu do tej severnej. Aj tak sa budete cudovat co vsetko bude pocut uz len cez dvere.
Odpovedať
@vykricnik domy sa meniť určite nebudú. Otazka znela či skor 1 alebo 2.
Odpovedať
Jednoznacne 1, dvojka sa uz neskor neda opravit.
Odpovedať
Nie sú tam rozmery ale na toľko ľudí je obývačka miniatúrna úložný priestor žiadny, najmä keď je rovna strecha, keď už takto nešťastný dom tak 2
Odpovedať
Vybrala by som si variant 1. Hlavny dovod je kuchyna smerovana na ulicu, vzdy chcem vidiet, kto prichadza. Dalsia vyhoda je ze kuchyna je viac oddelena od jedalne s obyvackou, dalej vacsia technicka miestnost znamena vacsi priestor na skladovanie. A oddelenie dennej a nocnej casti je lepsie v tejto variante, aj tvar chodby.
Odpovedať
na podobný štýl sú aj iné projekty a myslím, že rozumnejšie riešené, tak aby si skĺbila vlastne jeden s druhým, ja som za oddelenie dennej a nočnej časti, lenže nejako rozumne, aby tá denná aj s terasou mala hlavu a pätu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?