Vyberte so mnou

Prosim názory páči-nepáči a vyberte,zhodnote 3 pohľady,ale s inými sklonmi strechy. Pripadne navrhnite vylepšenia. Dik ;-)
Odpovedať
1
2
@astley toto by som nechcel zateplovat... cim clenitejsie, tym horsie.
Odpovedať
@bozsky_kaja Toto som nechcel počuť,ale bohužiaľ musim mat predsadenú garáž kvôli pozemku,ale chválabohu zatepľovať bude odborník z rodiny :-p
Odpovedať
@astley a co ten vyklenok pri vstupe? to je dalsi zabity priestor. ta predsadena garaz musi byt prilepena k domu? ako tam budes riesit zateplenie? neviem, ake su teraz STN, ale v Rakusku by bol problem, lebo garaz musi mat do domu protipoziarne dvere a zateplenie musi byt tiez nehorlave.
Odpovedať
@bozsky_kaja Ale ja prepojenú garáž dverami priamo v interiéry domu nemám 8-) Ked sa pozrieš viac do výklenku v pravo tam je vstup do garáže dverami z vonku.Výklenok zvážim ak mi dá niekto tip ako inak doladiť krytý vstup ;-)
Odpovedať
@astley c :-)
Odpovedať
@astley trosku viac vytiahni strechu ponad vchodove dvere. nemusi byt ani po celej dlzke, co by mozno vedelo urobit nejaky pekny detail. vsak aj cesta od garaze ku vchodovym dveram by mala byt kryta, ak nechces moknut ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@astley pri takom rozľahlom dome by som išiel do plochej strechy.
Odpovedať
@jan45 Prečo? Toto sú v podstate pultovky, má tam viac možností techn. riešenia. Úplne rovná strecha s minimálnym sklonom nie je lepšia. A božský má pravdu, zrušil by som výklenok v ktorom je vchod. Je to nezmysel, väčšia ochladzovaná plocha a menej miesta vo vnútri za viac peňazí. Vchod do garáže by som radšej riešil zvnútra domu. Aby som nezabudol, tretí obrázok sa mi pozdáva najviac.
Odpovedať
@jan45 ahoj a prečo?Nepáči sa?Mne sa páčia pultové strechy a ten sklon je tam len 10stupnov.A dom je 13šx14d :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@astley Ta 1.verzia sa mi najviac paci
Odpovedať
@eddiem Presne ta verzia ma sklon 10stupnov všetké strechy 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@alfonz_n Vy o dome snívate, ja ich staviam, po päťdesiatich rokoch viem o čom hovorím.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@astley aj mne sa páčia, ale musia mať šírku max 8m
Odpovedať
@jan45 A prečo prave 8m??
Odpovedať
Profilova fotka
@astley to ešte štít nie je vysoko nad odkvapom, ale je to otázka vkusu.
Odpovedať
Tak keď viete, nenaznačujte, ale to napíšte. Poznám z bývalého profesného pôsobenia stovky dlhoročných stavebníkov a väčšine z nich by som nezveril ani stavbu psej búdy. Takže buď argument alebo nič. Takéto manipulatívne rýpnutie .... to si nechajte do krčmy.
Odpovedať
@alfonz_n Máš pravdu, tak sa mi vidí, že na tom pohľade chýba ešte výklenok pre psa.
Odpovedať
@jan45 no so sklonom sa dá pohrať ešte tento ma 10 stupnov
Odpovedať
No s tým výklenkom to je tak že najprv bol pôdorys robený este na valbovú strechu,ale rozhodol som sa radšej pre pultovú. A aby nebola len taká klasika tak rovno 3 pultové strechy :-D :-D Valbová sa mi už prestala páčiť a je už okukaná na každom druhom bungalove.Takže ten výklenok asi zruším,alebo aspoň jeho pravú časť.Je tu niekto kto vie robiť s nejakým programom a vedel by mi to namodelovať pre predstavu?Aj za malú odmenu,ked už dnes nikto nič zadarmo ;-(
Odpovedať
@astley ten prvý návrh vyzerá najlepšie. Ten zapustený vstup by som nerušil, keď to dorovnáš ta fasáda bude fádna. Navyše to plní aj funkciu závetria. Samozrejme z hľadiska energií to nie je ideálne riešenie, ale chcelo by to namodelovať celý dom a pozrieť si to v perspektíve (a samozrejme dispozíciu), posudzovať len podľa čelného pohľadu je na celý dom málo.
Odpovedať
1.
Odpovedať
@thinkit Dik za názor stále premýšľam :-S
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@astley v akom programe si to nakreslil?
Odpovedať
pri tak velkom dome by som nepodcenoval presvetlenie, namiesto svetlovodu pouzit napriklad taketo riesenie, okrem toho by to ten nudny dom trochu spestrilo. Vyklenok zadveria je mozne urobit v rovine a fasadu prisposobit farebne, vela spravi vysadba v okoli domu.
Odpovedať
@eddiem neviem ja som to nekreslil :-N
Odpovedať
@stowasser To mas jasne že ta fasáda nebude taka fádna ,to je len vizualizacia domu pre predstavu.To presvetlenie samozrejme nechcem podceniť hlavne zo zadnej strany,ale zase nechcem robiť letne kino všetkým susedom naokolo ako je to hore ze ani nemáš kde komodu položiť ....dik za názor
Odpovedať
@astley no v tej perspektíve to vyzerá horšie :) ta garáž je tam teraz navyše, asi bude lepšie samostatná alebo viac ju začleniť do domu, ale celkovo by som sa ešte pohral s tvarom domu (aj so strechou)
Odpovedať
Takto?
Odpovedať
Tak teraz ktory s vyklenkom zadveria alebo bez zadveria ??
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?