Vyber vhodneho projektanta

Ahojte, ideme prave riesit projektanta a mame ich niekolko na vyber. Na zaklade coho zistim, ze je to dobry projektant? Nejake skusenosti a rady?
Odpovedať
@dusanta81 mozno bude vela ludi namietat, ale najhorsi projektant, resp. architekt, je taky, ktory vo vsetkom s Tebou suhlasi, ktory, Ti bez reci a bez poznamok prekresli Tvoj navrh, ktory Ti ho bez akejkolvek kritiky a vyhrad vychvali. To su ludia, ktorym v skutocnosti je ukradnute ci to bude dobre alebo zle, pre nich je dolezite ze to urobia bez najmensich problemov, bez diskusii s klientom, iba vsetko pritakaju, neriskuju ze si "nahnevaju" klienta, skasnu ho a vybavene. A klient bude este nadseny akeho ma super architekta. Byvat tam oni nebudu, budete tam byvat Vy, a kym zistite ze nieco je zle, neprakticke, zbytocne, ze mate uplne ine priority, bude neskoro.. Takze dobry projektant alebo architekt (to je tiez dost rozdiel) je taky ktoremu aspon trocha na Vas zalezi a nielen na peniazoch ktore skasiruje. A taky Vas urcite na nieco upozorni, da vam tip, ze ci by to, alebo ono, nebolo predsa vhodnejsie riesit inak, ze ma pre vas navrh ineho riesenia atd. To su vsetko veci ktore sa nedaju vyriesit na jednom sedeni, take veci musia prejst hlavou, ulezat a jednat a kreslit dalej. Takze ano, komunikativnost, konstruktivnost, flexibilnost, rozpoznanie skutocnych potrieb zakaznika (o ktorych ani sam zakaznik casto nema potuchy, mozete byt pomyleni zauzivanymi trendami, ktore mozu byt uplne nahouby, len sa ich drzime preto lebo si myslime automaticky ze je to ok, pricom neni, atd atd.) Takze o tom to je.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 tak to si jej moc neporadil, ako rozozná, či to čo jej radí zmeniť je výstrelok jeho ega a čo praktická pripomienka? Kríza a nedostatok práce (alebo nadbytok "odborníkov" priniesla, že architekti riešia aj konštrukcie, dopad je známy. Podľa mňa dobrý architekt nakreslí to, čo chce investor, ale vloží do toho ideu, esprit.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?