Vyber projektu

Zdravim. S manzelkou by sme na druhy rok chceli zacat stavat. Pozemok mame 26x24m spolu to je 631m. Je rovinaty. Uz asi pol roka sledujeme a hladame projekty a dospeli sme k dvom. Prvy: chyba mu garaz nakolko ju chceme v dome tak by sme ju dostavali na lavej strane stym ze roh kde je kuchyna by isiel hore ak by sa dalo a vznikol by prestor na chodbu do domu. Za garaz by sme si dali este technicku miestnost ta co tam je je malicka to by sa spojilo s komorou. Druhy projekt: v tomto by nam chybala komora tam by sme spravili stenu a dali dvere smerom z kuchyne. Krb neplanujeme takze by tam nebol. Satnik v spalni by sa prerobil a dvere by boli z chodby. Chcel by som len vase nazory ci je podla vas vyber projektu spravny co by ste menili vy ci niesu na pozemok prilis velke a podobne. Kazda rada cloveku pomoze. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho co chcete, tak by som sa priklonil k projektu cislo 2. hlavne podla mna su v nom rozumnejsie a lepsie rozmiestnene izby
Odpovedať
Jedna vec co mi vadi je to wc v strede domu bez okna. To je ten problem. Ako planujem rekupiraciu mat v dome ale myslim ze okno vo wc je vzdy dobre. Ale ako pisete moznost dva ma lepsi izby.
Odpovedať
presne, tych 13,2 + 5,5m2 chodieb je uzasnych.
Odpovedať
@tom329 urcite su lepsie chodby, ako napr.z obyvacky priamo vstup do izieb
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy podorys cislo dva je jednoznacne rozumnejsie riesenie aj podla tvojho opisu ako to chcete
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy garáž ako súčasť domu nie je podľa mňa najšťastnejšie riešenie, lebo garáž zrejme nebudeš chcieť vykurovať na 21stC. Ak ti to je jedno z hľadiska energie, v poriadku. Skôr by som to riešil ako prístavbu k domu, aj s technickou a prechodom do domu cez dvere. Nad možnosťou nejakého vlastného individuálneho projektu si neuvažoval? je pravda, že pozemok má pekné, takmer ideálne rozmery, ale pri "dome na mieru" by si si presne definoval, čo a kde chceš mať. Stojí síce o niečo viac, ale koniec koncov pri cene domu to nehrá takú úlohu. a mal by si dom presne podľa svojich predstáv. :)
Odpovedať
@milanko18 zas až taký veľký rozdiel, čo sa týka ceny to nie je a na individuálnom projekte môžeš podľa mňa len získať. žiadne prispôsobovačky a všetko budeš mať ušité na mieru :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bernard_1 veď iste.. preto som napísal, "stojí to o niečo viac". :) v mojom prípade to boli max 2 tisícky... a určite lepšie, ako dávať katalógový (vhodný som ani nenašiel). :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy Ja by som bol za individuálny projekt, dom ktorého cena sa pri výstavbe na kľúč pohybuje okolo 200 000 € by som neľutoval pár tisíc na projekt nech mám všetko na mieru.
Odpovedať
Tak na kluc to stavat neplanujem. Nakolko elektrinu podlahy sadrokartony si viem spravit sam. Hrubu stavbu okna strechu planujem dat firme. Voda kurenie roby znami a na obklady si zavolam zivnostnika. Tak ja ked uz pozmenim aj tento projekt tak to uz bude vlastne podla seba ci :-) len toho nebudem menit uz vela len par zasahov do projektu a ten sa nakresli nanovo.
Odpovedať
@mpfnordy za mňa verzia c. 2.
Odpovedať
@mpfnordy Som síce zástanca bungalovov, ale na takom mrňavom pozemku by som takúto opachu určite nestaval...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mpfnordy To čo si napísal ti teda moc nákladov neušetrí, akú máš asi predstavu o cene pri dome zo zastavanou plochou 235 m2. K tomu projektu, zmeny v katalógových projektoch bývajú celkom drahé tak aby si nebol prekvapený a najskôr si zisti na stavebnom úrade akú má tvoj pozemok maximálnu zastavanosť lebo takýto dom ti naň ani nemusia dovoliť.
Odpovedať
@martosko mas pravdu ze si to musim prve overit na stavebnom urade ale myslim ze to by nemal byt problem. A s prerobenim projektu tak mam moznost dufam ze sa to podari mat komplet plany zo vsetkym za 500€ co je nie vela ako pytaju ludia na zapade :-) a cenu si predstavujem okolo 140 00 komplet dokoncene. Este mozno uvidim podla cenovej ponuky ked bude zla tak zaklady si budem robit sam. Este mi vrta aj ten nazor ze fakt to je velky dom na ten pozemok a ci to nebude zle vyzerat ci by nebolo lepsie mat radsej nieco mensie.
Odpovedať
Takyto bungalov Ti zaberie podla.mna cely pozemok. My mame o 200m vacsi pozemok a uz na ten sa mi zdal 5 izb. bunglov ako opacha.
Odpovedať
Profilova fotka
Pekny dom..
Odpovedať
zaujímavé, len som skôr zástancom oddelenej teda samostatnej garáže
Odpovedať
@mpfnordy Dom 235 m2 za 140 000 EUR :-) drzim palce, aj na nohach :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy ak chceš ušetriť, musel by si si celú hrubú stavbu robiť sám... na základoch ušetríš možno 3 tisícky. ak si budeš aj robiť svojpomocne, ak chceš mať dom v nejakom slušnom štandarde, počítaj tak 900€ na 1m2 úžitkovej plochy (nie zastavanej). A to nehovorím o vonkajšku, terase, atď. Teda pri takom dome sa to kľudne môže blížiť k 200tis €. Druhá vec je, koľko ti úrad dovolí zastavať, ako to tu už písali. A pochybujem, že za 500€ ti niekto prerobí plány, ktoré má v "šuflíku". To bude isto viac. A prípadne si zisti, či v rámci toho projektu máš aj projekty inž.sietí/prípojok, lebo tie potrebuješ tiež. A to tiež nestojí pár €. veľa zdaru. :)
Odpovedať
@mpfnordy no cena stavby snívaj ďalej,potom si všetko zapisuj ? e to vyšlo.
Odpovedať
Viem ze pisete pravdivo a dnesna doba je tazka ale ten dom dava spolocnost na kluc za 161 000€ tak preto som aj pisal ze pocitam 140 000€ preco takto ratate ? Cena prace hrubej stavby firme pocitam do 15 000€ material prepocitany nemam este. Budem mudrejsi ak si vsetko zistim u firiem a tak dam info ci som bol na omyle. Inak pozemok mam komplet so vsetkymi pripojkami vsetko vysporiadane. To ci dom povolia idem zistit pondelok a uvidim ake bude stanovisko umiestnenia na dany pozemok.
Odpovedať
Tak nakoniec sme si nevybrali s tychto ani jeden. Dost sme hlavne uvazovali ako ste tu aj pisali nad rozlohou. Mame projekt bungalov 967 ktory bude upraveny podla nas. Fotku dam ked to bude mat projektant nakreslene. Zatial hodim podorys tohto krasneho domceka. Uprava sa bude tykat hlavne: vstup do garaze bude aj z domu, kupelna bude aj v satniku takze satnik sa zrusi. Cela lava strana domu sa posunie o 1m. To nam spravy v dvoch detskych izbach troska viac cca. 2.2m na jednu izbu tak by mali mat 13.9m. 1m to spravy v strede domu kde je kresleny kotol a este smerom hore od krbu ta stena ked sa posunie nam to zväcsi aj obyvacku. Terasu z lavej strany zakryjeme nakolko to bude severna strana aby sme tam v zime nemali 1.5m snehu nafukane :-) z kupelni pri vchode bude odstraneny sprchovy kut a bude tam len WC a umyvadlo tym padom sa aj kupelna zmensi. Komoru si zvatcsime o ten kusok kupelne a dvere pojdu do nej z chodbicky. Hlavnu vec co som chcel je miestnost na kosacku bicykle a podobne a to ak sa podary bude za garazov. Tam je hlavny problem so strechov lebo prve som chcel tu miestnost potiahnut az zarovno so zaciatkom terasy. Projektant tvrdil ze asi az tak to nepojde ale uvidi co sa bude dat. To su zatial nase postrehy. Ak mate nieco co by ste nam poradili tak sem stym lebo da sa to este upravit a kazdu rozumnu radu si zoberieme a pouvazujeme. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?