Vybavenie inžinierskych sietí cez prístupovú cestu

Dobry den, mam pozemok s pristupovou cestou dlzky 50m a sirkou 4m cez ktoru chcem tahat inzinierske siete. Rad by som sa prosim spytal, co vsetko musim splnat a vybavit aby som mohol tie inzinierske siete realizovat. Dakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@laciqe pravdepodobne treba v prvom rade zistiť komu patrí prístupová cesta a vybaviť rozkopavakove povolenie,ak sú tam už dáke siete treba ich dať vytycit a následne požiadať vodarne,plynárne atd.
Odpovedať
@bobcat250 pristupova cesta je v mojom vlastnictve. Siete su pri hlavnej ceste ku ktorej vedie pristupova cesta. Predpokladam spravne, ze na pristup bude treba stavebne povolenie?
Odpovedať
@laciqe samozrejme, ze budes potrebovat. ved sa ti k tomu musia vyjadrit vsetci, ci to moze ist tade a podobne. nemozes si to len tak ty zacat sam od seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@laciqe my ked sme stavali a potrebovali ste tahat siete tak ku kazdemu jednemu kroku pri schvalovani stavebneho povolenia sa nam vyjadrovali takze aj ty budes k tomu stavebko potrebovat. Ved tam ides nasledne aj stavat dom, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@laciqe podľa mňa,vodarne, plynárne a pod. Nežiadajú stav.povolenie,ak idete ťahať po svojom pozemku siete..príklad ak si chcete na záhrade zrealizovať vodu či elektriku nepotrebujete stavebné povolenie,možno tak ohlasit na obci
Odpovedať
ak ti nekrižuje pristupová cesta ziaden iny pozemok- prípadne statnu cestu, obecnú cestu a podobne stačí ti všeobecné povolenie. Riešila som to isté, rovnako dlhé a rovnako sirokú cestu :) Jedine čo sa ti moze stat je, že vodarne ti dajú upoznornenie, že ti negarantujú kvalitu vody, ak sa pripojka vody nachadza dalej ako myslim 38 metrov od domu.....:) Inak pohoda lahoda :)
Odpovedať
@bibli92 riesila si prosim na konci pozemku aj otoc pre poziarnicke auto?
Odpovedať
nie :)
Odpovedať
Máš ešte šťastie, že je tá cesta výlučne v tvojom vlastníctve inak je to celkom o hubu celé to vybavovanie
Odpovedať
@bibli92 Prosím ťa, vieš bližšie definovať, čo je to "všeobecné povolenie"?? O takom som ešte nepočul.
Odpovedať
stavebné povolenie. My sme neriešili nič iné pretoze ta pristupova cesta je v celom našom vlastníctve.
Odpovedať
@laciqe nepíšeš či chceš stavať aj dom, alebo nie, alebo tam už nejaký stojí? Ak ideš riešiť novostavbu domu, tak k samotnému domu je potrebné stavebné povolenie. Prípojky je vhodné zahrnúť do projektovej dokumentácie k domu a celé to riešiť ako celok jedným stavebným povolením, ktorý pokryje dom aj prípojky. Ak by si chcel realizovať prípojky samostatne, tak to stačí riešiť ohlásením drobnej stavby na stavebný úrad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@spiderhst...chcem tam do buducna stavat dom. Dakujem vsetkym za informacie...velmi ste mi pomohli ;).
Odpovedať
ak pred poziadanim o SP chces budovat pripojky, tak akocbolo uvedene vyssie. Ohlasenie drobnej stavby na obecnom, resp. stavebnom urade. Popravde, teraz riesim pripojky, SP este nemam....vyjadrenia mam vsetky, aj vytycenia....ale uz by som vytycovat nedal nic. Zbytocne vyhodene prachy. Pidla map,ktore ti zaslu,kde maju co zakopanr, zhruba vies kde co je....a vo vela pripadoch to nie je tam,kde pisu,ze je. Presvedcil som sa o tom prave vcera pri realizacii 50metrovej vodovodnej pripojky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?