Vstup do domu z inej ako severnej strany

ahojte pls ma niekto RD so vstupom z J, JV, JZ, V, Z = nie sever mam sancu najst pekny katalogovy projekt? mam uz vyhliadnuty od apexu, ale viac hlav - viac rozumu... dakujem :)
Odpovedať
euroline.sk má generátor projektů, stačí zadat požadovanou orientaci vstupu
Odpovedať
@blue_moon nie je to katalogovy, ale takto vyzera nas dom: http://imtp.me/1k5j0007f.p Vstup, obyvacka a 2 izby su na juh. Na sever len Okna do kupelne a spajze, okno v kuchyni malo byt nizke, ale je zrusene.
Odpovedať
@blue_moon A z jaké strany máš tedy vstup na pozemek? Např. vstup z východu je perfektvní, zvláště, pokud uvažujete s garáží, ta je pak ideálně při severní stěně domu.
Odpovedať
vstup na pozemok je z Juhu. mr79 podla toho co pises, bolo by aj pre nas fajn = na sever co najmenej vsetkeho. to je bungalov? na mieru? kto vam to robil a pls cca orientacna cena? euroline som pozerala, ale nic ma tam nezaujalo... skusim este raz popozerat a porozmyslat... preferujem poschodovy dom - mame dost maly pozemok, iba 525 m2. dakujem
Odpovedať
Ja mám z JZ vstup,ale dali sme si indivuduálny projekt
Odpovedať
@mr79 My máme podobný projekt, len máme nalavo ešte vstavanu garáž
Odpovedať
@blue_moon ano je to na mieru - navrhli sme si ho s manzelkou a projektant to dal len na papier, kvoli stavememu povoleniu - vsetko (statika, poziarna sprava, energeticky vypocet, prokekt) stalo 1000 E.
Odpovedať
1000 eur tak to je super cena. v BA? ak v BA, prosim, mohol by si mi poslat kontakt? dakujem
Odpovedať
@blue_moon : nie.. Presov
Odpovedať
Mám vstup na pozemok tiež z juhu. Katalógové projekty to veľmi neriešia, preto som si dal urobiť individuálny projekt (mám ho vo fotoblogu). Aby bol juh čo najviac využitý, posunuli sme dom 12m od hranice pozemku, všetky obytné miestnosti umiestnili do južnej časti a vchod do domu dali z východu.
Odpovedať
katalogove projekty su na 90% robene tak, ze vstup zo severu.. Ja som ich presla stovky, ked sme hladali projekt a nakoniec to aj tak skoncilo individualnym projektom, lebo my dokonca ani okna obytnych miestnosti nemozeme mat na vychod, ani na sever. Taku specialnu poziadavku riesi minimum projektov..
Odpovedať
My sme presne tiež ten prípad..keď máme vstup z juhu...a tiež sme nenašli žiadny katalogový..tak uvidíme ako to vymyslíme...Andrea
Odpovedať
Článok sa načítava...
blue mon...a aký od apexu ..aj ja sam obzerám po nejakom..čo by sa al upraviť...
Odpovedať
@blue_moon My máme zo západu, skôr je to Z-JZ. Mám fotky v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka orientacie, poradim iba jednu vec. Orientacia vstupu je velmi dolezita, ale jeho orientacia zavisi od viacerych veci. Nezabudnite vsak ze rovnako dolezita je aj orientacia obyvacej izby, spalne alebo detskej izby kde sa deti budu hrat na dlazke s kamaratmi zo skolky. (mnozstvo slnecneho svetla tu zohrava tiez dolezitu ulohu). Vsetko to vsak zalezi od orientacie pozemku a jeho tvaru. Odporucal by som vsak JV, JZ, nie Juh.
Odpovedať
Profilova fotka
orientacia vstupu je velmi dolezita, nemal by byt orientovany do zahrady, ale smerom k ulici. vyznam sa v tom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zla_erika orientacia je samozrejme dôlezitá,nielen samotneho vchodu do domu,ale nie každy pozemok je idealne orientovany,nie vzdy je ulica od severu,ja by som musel teda podla toho ako citam asi zburat dom,máme vstup čisty vychod a ulica je čisty sever,čiže z boku je vchod a nevidím v tom najmensi problem,prave naopak.Otocenim domu by sa všetko pokazilo."Vyznám sa v tom" Pises tak vo svojom profile,to je pekne,ale na to hobby,pripadny kurz stacit nebude,to sa studuje a trva to trosku dlhsie aby sa v tom clovek vyznal.Dnes su kurzy na vsetko populárne,za mesiac z vás urobia čokolvek,len nie to na čo boli určene a potom to na SK aj tak vyzerá.
Odpovedať
@smrlak Já bych řekla, že vchod z východu je úplně super. Možná lepší než ze severu. Vchod z východu, na severní stěnu přilepit garáž - paráda. I když je orientace vstupu dost důležitá, dobrý architekt navrhne dům na jakýkoli pozemek. Mám dokonce pocit, že právě netypický a hůř orientovaný pozemek je pro ně výzva, člověk kolikrát žasne, co dokáží vymyslet a vytvořit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Iba chcem podotknúť, že je dôležitejšie celkové umiestnenie domu na pozemok, ako umiesnenie vchodu. A projekt sa dá otočiť zrkadlovo...pokial je výhodne ....
Odpovedať
Profilova fotka
vchod máme J, orientovaný nie priamo do ulice, ale na bok a nevidíme po viac ako 2rokoch žiadny problém. Podľa môjho názoru sú dôležitejšie orientácie izieb ako vchodu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blue_moon My máme vchod z východní strany, ale návrh jsem si dělala sama, protože jsem žádný vhodný typový domek v nabídkách projektových firem nenašla, ale ne kvůli vchodu, ale spíš celkově kvůli vnitřním dispozicím... Vadilo mi, že WC bylo se vstupem ze zádveří a ne z vnitřku domu, nebo že bylo společné s koupelnou, nebo že byly jen 4 pokoje a já potřebovala ještě jeden jako pracovnu, nebo že nebyla kuchyň zvlášť a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
podobna tema tu uz kdesi je..... my mame vchod od JZ, ani sme neprisposobovali projekt, akurat jedno okno sme mali asi zmenit na vychod , ale inak OK.... Neviem, preco by mal vchod do domu byt od severu. lebo to niekto stanovil? Ved je to hlupost :)
Odpovedať
my mame od zapadu a vobec to neriesime. Hlavne, ze nemame okna na sever, len kupelnove.
Odpovedať
@smrlak aj my máme vstup na východ a ulica + garáž je na sever. A vstup vôbec nie je orientovaný k ulici :-)
Odpovedať
@blue_moon Dobrý den. Vchod do domu může být naprosto kdekoliv, kde to umožňuje prostor a celkové řešení celé stavby. U solitérů je to celkem jedno. U řadovky si nevyberete, protože směr ulice určuje polohu vchodu. Já osobně mám vchod na SSV a za 22 roků jsem si zvykl. Jinam to v řadovce nešlo umístit. Taktéž na tu stranu mě hledí 3 okna a také se s tím nedá hnout. U druhého baráku zase mám vchod a dvě okna na východ, a druhý, dvorový vchod a dvě okna na západ. Také jsem si zvykl. Čili podle mě orientace vchodu je závislá pouze na prostorových možnostech a uliční frontě. Veselé vánoce S pozdravem Laďa
Odpovedať
vchod mame na Z . kuchina a obyvacka sa nam toci od vychodu az po zapad, kedze je na tri strany. smerom na S nemame ziadne okno ani dvere
Odpovedať
dobry den, my mame tiez pozemok s cestou na jeho juznej strane, preto som hladal projekty s vchodom na juznej strane....zatial sa mi najviac paci projekt od Erlis: tak posielam link pre inspiraciu...pripadne mozno ist do individualneho projektu...co je samozrejme dvojnasobne drahsie, avsak pri celkovej cene domu je to zanedbatelna polozka...
Odpovedať
http://www.erlis.sk/projekt/smaragd-1...
Odpovedať
hmmm... individualny si zatial nepripustame :) stale dufame, ze najdeme katalogovy. tento som pozrela, je oki, ale je nad nas budget. my budeme stavat na kluc a chceme tak 160 000 s dph a tento je viac. ale dakujem, urcite sa nad nim este zamyslim... jeden nikdy nevie, ako to nakoniec skonci :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?