Vlastny projekt

Ahojte, co poviete na nas projekt rodinneho domceka? Kazdy nazor vitany, dakujem:)
Odpovedať
dispozicne sa mi to celkom paci :) neviem rozmery, ja by som mozno uvazoval nad posuvnymi dverami pred obyvackou ale to je vec kazdeho vkusu. Este by mi mozno prislo vhodne vymenit satnik a technicku miestost. Satnik by som chcel mat blizsie k spalni...ale opat ak je nejaky dovod preco to je tak ako je to nakreslene je to OK a este mozno namiesto spajzy by som dal len potravinove skrine takto sa mi zda ze zaberie dost vela priestoru v kuchyni.
Odpovedať
Do vstupu nedas ani malu skrinu,kam si date vsetky kabaty a topanky? Kuchynu so spajzkou by som prerobla aby kuchyna bolaa do U s pohodlnym vychodom na terasu. Barove sedenie nepotrebujes,mas tam hned jed.stol.
Odpovedať
@aksuel Možno by som ten výklenok, ktorý je pri kúpeľni a technickej úplne zrušil, alebo ponechal a rozšíril teda aj stenu v spálni / špajzi / kuchyni. S tým šatníkom súhlasím s @andyno. Špajza dosť uberá z kuchyne a WC, ktoré je v predsieni by som o tú časť, ktorá zasahuje do "izba 1" vysunul, ku chodbe tak, by z "izba 1" neuberal a vytvoril vacsi odskok aspon pre aku - taku vstavanu skrinku (kabaty, topanky atd...)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako hovori @atlaska . Prerobit kuchynu - spajzu zrusit, polostrov zrusit aj s barovym sedenim. Kuchynu dat do tvaru U, na priecku s kupelnou dat rad vysokych potravinovych skrin,pripadne aj ruru. Dispozicia maleho wc je podcenena, minimalne vymenit wc s umyvadlom. Ak netreba sprchu, vyhodit ju.
Odpovedať
Mne vadia izby vedla seba - ziadne sukromie. Tiez sa mi zda kupelna zbytocne velkorysa. V izbe c1 su dve okna mozno zbytocne. Bal by som sa hluku v spalni z tech. miestnosti (pracka, kotol,..) A este si ustrazte orietaciu na svetove strany. Dufam, ze som vam poradil :-)
Odpovedať
Aj mne by vadil hluk z technickej. naco ma dom tolko odskokov? Z malej kupelne urob satnik a velkukupelnu,technicku,spajzku.....tu cast prerob na dve kupelne, techn., kumbal. Krb nechcete k obyvacke?
Odpovedať
V prvom rade celý dom zarovnať, nerozumiem tým odskokom. Nevadí Ti, že budeš s nákupom chodiť okolo krbu a stoličiek? Vymenila by som kuchyňu namiesto obývačky a upravila vstup do spoločenskej zóny.
Odpovedať
Predsien je celá naprd. Nie je tam jediny kus miesta kde by sa dal uložiť nábytok (botnik, skriňa, zrkadlo atd). Tiez sa mi nepozdáva ten "prechod" medzi rohom spajze a pultom V kuchyni. Pôsobí to nepríjemné chodiť pomedzi dve ostré hrany.
Odpovedať
Keby potlačite hornú ( opisujem obrázok tak ako je) priecku V predsienI smerom k obývačke o 600 mm vznikol.by tam celkom pekný priestor na ten spomínany nábytok.
Odpovedať
Snaha sa cení, ale odporucam najst si architekta alebo projektanta, je to celé dosť zlé...vela uskokov, dispozicne zle-predsieň zlá, kuchyňa tiež, šatník v strede tiež, špajza tiež, izby sa mi podľa oka zdajú dosť veľké, kúpeľna predimenzovaná, konštrukčne vidím hrubú stenu malé zateplenie-tiež zlé:) ..predsa dom robíte len raz, skúste sa poradiť s niekým , kto sa dotoho rozumie trocha viacej
Odpovedať
nechápem sprchu prístupnú cez predsieň. Vyjdem zo sprchy, prejdem cez chodbu okolo topánok (v zime tak 18°C, sem tam mokro), pozdravím prípadných hostí a pôjdem do izby? ;-) S dispozíciou treba ešte pracovať, tie výklenky by som zredukoval, ale to treba riešiť celkovou architektúrou domu. Technickú miestnosť je možné ešte niekam upratať od spálne, ale k tomu hluku čo tu každý spomína (a nielen pri tomto návrhu), všetko sa dá vyriešiť hrubšou priečkou a kvalitnými dverami.
Odpovedať
@thinkit Práveže mne sa to pozdáva to WC so sprchou. Ak prídem zo záhrady špinavý od zeminy až po uši, tak v predsieni zhodím šaty, osprchujem sa a dnu už vojdem čisty. NEbude zo mňa opadávať blato celou cestou do čistej kúpeľne. Keby to bola jediná sprcha v dome, tak akceptujem tvoju námietku. TEchnickú miestnosť by som asi tiež umiestnil inde, nie vedľa spálne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 máš pravdu, ale ak potrebujem sprchu na takéto účely, tak už by som to riešil úplne ináč, pri nejakom zadnom vchode, nie pri hlavnom vstupe.
Odpovedať
Podla mna dobre, mozno len drobnosti. Neviem, co ludia robia v technickej, ale bud som v technickej a nieco tam robim, a tak sa nevyrusujem v spalni, alebo som v spalni a v technickej je skriatok, co ma rusi, ci ako? kotol kurenia nehuci tak, aby to rusilo. Predsien je dost velka aj na kabaty a botnik, ved tam hadam nebude cely satnik vyveseny. V ziadnom pripade sa nevzdavaj spajze, nejake skrine na potraviny su fajn, ale ked upecies tortu, tak ju neodlozis do skrine, ale v spajzi na hornej polici bude dobre aj jej, aj udenemu masu, aj domacim klobasam. Sprcha wc z predsiene je vyborna vec v lete, ak makas na zahradke alebo v garazi, atd. Satniku v strede domu je dobre, akurat ho odvetrajte. Jedine, co mna rusi, je jedalensky stol v strede izby, ale to je individualne.
Odpovedať
Profilova fotka
...čo mne najpodstatnejšie vadí a zdá sa, že iba mne, je absencia krytej terasy Práve terasa je prepojením medzi exteriérom a interiérom domu.o tom človek sníva keď býva v byte, sedieť nerušene na terase .. :) a výsledok..ľudia sa zameriavajú pri stavbe domu poväčšine zas len na interiér... sú lakomí obetovať z domu pár m2 štvorcových na terasu, však stačí otvorená a keď nám to bude vadiť tak ju zastrešíme..toto je bohužiaľ zvrátená logika... čo však by mala terasa splnať, tak aby bola plne funkčná a zároveň aby negatívne nevplývala na tepelné zisky... Je toho dosť..tak poďme po poriadku: 1. mala by byť správne orientovaná, tak aby mala dosť slniečka a zároveň,aby mala málo slniečka,keď to budeme potrebovať-myslím vhodné tienenie ( keď si mlady chceš slnko, keď starý si vďačný za tieň a chládok ) 2.mala by byť na strane kde najmenej fúka, pokiaľ tam len nechceme sušiť prádlo 3. mala by mať dve strany plné ( dážď, vietor, súkromie,sušenie prádla, atď) 4. mala by byť umiestnená pri kuchyni tak, aby ste sa s jedlom do 7 krokov dostali na terasu k stolu. 5. mala by byť dostatočne tak veľká, aby ani pri bočnom daždi ste nezmokli a mohli napr.pokojne oslavovať svoje meniny 6. mala by byť umiestnená tak, aby nebránila tepelným ziskom No a teraz si odpovedzte, ste schopní toto všetko splniť pri dodatočnom pristavení terasy? Niekto povie..a čo postavím si altánok..tak to je fakt supper..nachodíte sa a po ceste zmoknete,pokiaľ v altánku nemáte druhú kuchyňu....no ja nie som tak bohatý, aby som si to mohol dovoliť. Toto je môj postreh k vášmu pôdorysu..a ešte mi vadia tie výklenky. Čo výklenok, to viac peňazí a problémov pri realizácii , to väčší obvodový plášť, to väčšia strata tepla. Prajem Vám správne rozhodnutia. :)
Odpovedať
@iigor ahoj, terasa je kryta a vychod na nu je z tej casti ako je kuchyna a obyvacka.
Odpovedať
technicku miestnost by som vymenila s tou sprchou, kupelnu so satnikom, a urobila si iba jeden vchod do spalne odkial by bol pristup do satnika rodicov a rodicovskej kupelne pre maximalne sukromie, vyklenky by som zrusila co najviac ako sa da, zbytocne sa predrazuje stavba, spajzu by som tahala popri stene nie taku kocku výklenok...trosku to ujednotit inak ok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?