Vlastny narh 3 izboveho domu

Po tom ako som presiel na internete asi vsetky navrhy na 3 izbovy dom - nenasiel mne vyhovujuci navrh a preto som sa nechal inspirovat a spravil som si vlastny.Rad by som pocul pripomienky - navrhy na vylepsenie alebo iba pokec k mojmu vlastnemu navrhu 3 izboveho domu. Vychodiská: - 3 izbovy (nie 4 ani viac--) - izby vacsie ako 14 m2 (ked uz staviam dom tak tam nechcem 10-11 m2 izby) - na ľavej strane nebudu okna (iba WC alebo technicka) pretoze je to strana pri hranici pozemku (2m) a vedla je susedov dvor - vstup od severu a vstupovat sa nema do obyvacky alebo kuchyne - samostatna technicka miestnost (vecsia -minimalne 1,5 x 1,7 pre plyn kotol - zasobnik vody + rozvody + zbytocnosti - samostatna spajza - sirka pozemku 20 m - dlzka 50 m - tvar kompaktneho obdlznika - ziadne vystupky a podobne Vdaka za vase napady a komentare.
Odpovedať
je to fajn ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ultra pridala by som malé okno na komore ale inak je super..
Odpovedať
oukej... vymenil by som špajzu a kotoľnu... ak by som si mal vybrať či okno do špajze alebo kotoľne... asi by som vybral kotoľňu... a je tam priestor na okno... ak by aj nie tak je to oukej....
Odpovedať
@ultra Ahoj. Mě se to líbí. Pro 3 osoby ( 3 postele ) super. Možná bych zrušit technickou místnost, nezaváděl plyn, pořádně zateplil a topil pouze elektrikou. Není problém se dostat s TZ pod 3 kW. Pak bych doporučil řešení, které má blacksr - viz obrázek. Vše v jednom. Možnost připojení FV panelů. Pak nemusíte dělat plynovou přípojku. Navíc tam vidím krb, takže ta elektrika by byla celkem přijatelná. Krb ( bez výměníku ) bych pořídil pouze na parádu pro příležitostné zatopení, protože Vás stejně nebude bavit celý život dělat dřevo, topit v obýváku, aby se natopila AKU nádrž. Samozřejmě doporučuji vodní podlahovku. :-)
Odpovedať
Spajzu by som skratila. Vznikne ti v chodbe miesto na odkladanie bund, sedenie pri prezuvani topanok... Este by som sa snazila urobit dve kupelne, jednu k rodicovskej spalni a jednu detsku - kde wc bude sluzit aj ako hostovske. Snazila by som sa este kusok zmensit chodby, je to zbytocny priestor. Inak fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
Nieje to zlé ale príde mi to celé maličké niektorý na tomto rozmere pôdorysu stavakú poschodové domy ale to už musíš vedieť ty či ti to je dosť predsa čo meter to eurá naviac. K dispozícii tá technická mi príde malá na to čo tam všetko chceš a umiestnenie krbu pomali v chodbe nebude tam moc miest odkial bude výhlad do ohňa.
Odpovedať
@ultra Vylepšila by som dispozičné riešenie kúpeľne, možno by som sa poradila s architektom alebo bytovým dizajnérom. Inšpirácie dobré má napr. Www.BENAR.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@ultra Nič nové si nevymyslel - ale ani si nič nepokazil.... Ešte niečo milé vymysli na fasádu - nech to má šmrnc a hybaj stavať.... :-D
Odpovedať
Zdravím, dom je podľa mňa rozumne navrhnutý podľa Vašich horeuvedených požiadaviek. Aj rozmiestnenie miestností na svetové strany sa mi páči. Všetko by som nechal ako je, iba spálňu by som zmenšil nasledovne: stenu medzi spálňou a vstupnou chodbou by som posunul do jednej línie so stenou medzi detskou izbou a kúpeľňou. Spálňa sa tým zmenší (tam podľa môjho názoru nie je potrebný extra priestor, chodí sa tam len spať) a zväčší sa tým chodba, kde vznikne miesto na odkladanie vecí a taktiež sa tam nebudete tlačiť, keď tam bude viac ľudí, návšteva atď. Okno v špajze tiež nie je zlý nápad.
Odpovedať
@compra skratenie spajze je zujimavy napad - urcite ho zapracujem.
Odpovedať
@ultra napr. WC navrhujú vedľa dverí,do kúta kúpeľne.
Odpovedať
@praoteccech krb mam v plane rohovy - cize bude sklo smerom do byvacky a smerom do jedalne. Prieduchy do izieb - nebude napojeny na zasobnik. Celkom ma zaujalo to kurenie elektrokotlom pretoze prave s tou plynovou pripojkou mam trosku starost - urcite si to nastudujem a zvazim. Zateplenie planujem -nosna stena 30 cm Ytong + 25 EPS
Odpovedať
Článok sa načítava...
Okno v kuchyni na zapadnu zo severnej toho slniecka a svetla moc nejde WC medzi spalnou a destkou izbou by som nahradil satnikom a pokusil sa nejak WC umiestnit v priestoroch kde mate povodne planovany satnik v spalni, je to vyhodnejsie koli rozvodom inak sa nic na komforte byvania nemeni, navyse skor ziska a to omedzenie rusenie zvukmi z WC, potom mam len otazku vanu neplanujete ??Pri novostavbe predpokladam ze sa budete snazit dopstat k NED, pripadne PASIV tak plynovykotol mi pripada ako zbytocnost, v podstate aj plynova pripojka je luxus lebo vsetko pohodlne zvladne elektrika a je to aj bezpecnejsie
Odpovedať
@stavitelsamouk vanu neplanujem -ale za to sprchovy kut 1x 1,2 m. S tym zvukom z WC ma to vobec nenapadlo. Vdaka za napad.
Odpovedať
@ultra prieduchy su skvely domaci telefon, to ked chces v spalni vediet, co prave bezi v TV v obyvacke:-D . Okrem toho maju mnohi zadymene steny okolo. Nemusis k nim patrit.
Odpovedať
myslím si, že máš celkom slušný nábeh na minimálne NED pokiaľ tak ako steny budeš izolovať aj podlahu a strop... plynový kotol ani krb by som tým pádom nedával, ale to je už na tebe či sa chceš babrať s drevom ;-) inak okno na špajzi by podľa mňa malo byť, teda či už sa rozhodneš zameniť ju s technickou alebo nie, to okno by som tam dal... inak pohodička, možno by som ešte trocha rozmýšľal nad zúžením tej chodby /nie vstupnej/ čím by si mohol rozšíriť detskú a kúpeľku, nakoľko sa mi tá chodba javí dosť široká a zbytočne, lebo skrine tam aj tak nemáš kam dať...
Odpovedať
Technicku by som isto nechal, vymenil spalnu s detskou izbou. Tak isto na stenu medzi obyvackou a technickou by som dal krb s dvojitym nakladanim BEF Twin 8N ale to som ja.
Odpovedať
@ultra pri takom malom objeme a zatepleni 25cm eps (ak bude este adekvatne zateplenie podlahy a stropu) nebude mat plyn vobec zmysel (ak teda bude treba platit neexistujucu pripojku), otazne je, ci bude mat vobec zmysel elektrokotol a vodna podlahovka.. A obavam sa, ze aj ten krb bude prudko presvihnuty - aj kebyze mate TS pri -15 stupnoch 5kW, tak krb s takym beznym rozsahom 5-15kW bude pri uplnom priskrteni poskytovat teplo pre cely dom. Takze ak ho zapalite pri 0 stupnoch, tak sa v tej obyvacke doslova uvarite..
Odpovedať
@snapshot: Dať detskú izbu (v ktorej dieťa trávi väčšinu času, hrá sa, učí sa, atď) na sever je nezmysel.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za podnety a napady. Vsetky si ich preberiem a inspirujem sa. Vdaka za Vas cas
Odpovedať
Mne chýba v novostavbe nášho domu okno v technickej miestnosti, preto odporúčam: priestor určený na TM a špajz rozdeliť tak, aby v obidvoch mohli byť úzke okná na obvodovej stene domu. TM zväčšiť posunutím vstupnej chodby smerom do spálne, v TM zriadiť aj WC a malé umývadlo. WC medzi spálňou a detskou zrušiť a tento priestor využiť na vstavané skrine zo spálne.
Odpovedať
Posuvat priecku vedla technickej by bol problem - musela by sa posunut aj v kupelni pretoze je to nosna stena. V spalni je za dverami v plane vstavana 3,6 m skrina + pod oknom alebo pri stene este komoda. Je potrebne podla vasho nazoru viac ?
Odpovedať
@cache so vsetkym suhlas:) ale krby- krbove kachle sa robia aj z nizsim vykonom , my mame napr krbove kachle a tie idu od 2kW a pohoda inak kurili sme "celu zimu " len s nimi a nebol problem (spotreba cca 1,5 - 2 m3 dreva) inak ziadne kurenie nemame
Odpovedať
@stavitelsamouk Kachle ano, lenze autor pisal o krbe s prieduchmi.. Krb s vykonom od 2kW som este nevidel :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?