Veterná elektráreň na vlastnom pozemku

Ahojte, chcela by som sa spýtať. Kúpili sme pozemok na stavbu rodinného domu a teraz cez víkend sme tam boli s pánom, ktorý bude riešiť studňu, keďže obec nemá kanalizáciu. Pri tej príležitosti tejto pán povedal, že keďže dom bude na kopci, slušne tam fúka, či sme neuvažovali o veternej elektrárni. Máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
@siska1313 kolko by si chcel do toho vrazit a mi ti dopredu povieme, ze sa to neoplati :-) Tak lacno ako ju dokazes kupit ju nevyrobis.
Odpovedať
@siska1313 sú síce ľudia, ktorí polovicu potrebnej elektriny vyrábajú turbínou, ale na druhej strane poznám aj ľudí, ktorí majú veternú elektráreň a keďže sa vedia dostať k lacnejšej energii zo siete, tak ju už nevyužívajú (sú to zariadenia z čias minulej éry a predpokladám že potrebujú financovať servis a to sa im pri tých rozmeroch nevyplatí). Zatiaľ nekúpiš elektráreň s rozumným výkonom za rozumnú cenu. (okolo 1kW turbína stoji cez tisíc eur bez veže a montáže.)
Odpovedať
@siska1313 ... a nemal ten "špecialista na studne" len tak náhodou otočený výkres ? Kedy namiesto diery v zemi videl stĺp veternej elektrárne ?! :-)
Odpovedať
vieš energia z takychto zdrojov musí splnať parametre ,aby ked nefuka naskočila bezna sieť a cely system zdarma nik nebude riešiť . -vypnutie verejnej siete a tvoja turbína bude dodávať -a drôty trasú no to neni len tak mať zdroj pre vlasnu potrebu
Odpovedať
@siska1313 Pred par rokmi som sa o to zaujimal a nie je to lahke spachat. Vtedy bolo vlastne nemozne dostat povolenia na taku stavbu ( i ked teraz to moze byt inak ) Co sa tyka ceny tak pre sebestacnost domu stala taka sranda s montazou od 20 000 + povolenia netusim co by stali. Podla môjho tato technologia je stale skor pre fajnsmekrov. Inak povecsinou to robili skor nemecke firmi tak sus pohladat tam.
Odpovedať
Všetkým veľmi pekne ďakujem ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?