Veľmi úzky pozemok

Profilova fotka
Dobrý deň, píšem opäť, pretože sa nám veľmi zmenila situácia. Aby som išla od začiatku. Máme pozemok na šírku 8m a dĺžku 40m. Darovali nám ho svokrovci. Keďže je veľmi úzky chceli sme od susedov odkúpiť ich polku (tak to bolo povedané starostkou pretože sú to posledné 3 pozemky tak úzke len 8m), aby sa ten jej stredný rozdelil na polku aby sa tam mohli stavať 2 domčeky. Ďalšia vec je, že by sme od nich nekúpili celú polku, ale len vo dvore, pretože celá časť príjazdovej cesty čiže začiatok je náš. Máme to veľmi komplikované. Ale po dvoch mesiacoch sľubov a čakania nám nakoniec povedali, že NIE. Tak sme sa rozhodli, že budeme stavať aj na takom úzkom kúsku. Neviete mi niečo bližšie o tom povedať? Napríklad aké hranice musím dodržať a poradiť nejaký projekt? Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
@kristina156 nech vám dá stavebný úrad podmienky (starostka). Viem ale že by sa tam dal zakomponovať zaujímavý projekt, takže držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@kristina156 nepoteším Vás, odstupové vzdialenosti pri zohľadnení všetkých eventualít sú 4m, a 4m široký dom je problematický (staré domy sa stavali 5,5m), aj dreveniceboli širšie. Dva mesiace rokovaní sú málo, syna na chvíľu odstavte a keď neminutú energiu správne naorientuje , svokra ustúpi.
Odpovedať
Ak ti susedia nedajú súhlas asi sa nedostaneš bližšie ako dva metre od hranice ich parcely z každej strany, v preklade to znamená, že budeš môcť mať max 4 metre široký domček... Skús sem dať radšej situáciu alebo aspoň nejakú schému tých pozemkov, možno sa dá ešte niečo vymyslieť :)
Odpovedať
@jan45 nemá problém so svokrou ale so susedmi
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 už tak dobre nevidím, ale proces je podobný, len sa rozšíri zo svokry na susedu. Naviac ku tým pozemkom sa asi bez ich súhlasu nedostanú, takže princíp, že dva mesiace sú málo zostáva.
Odpovedať
@kristina156 vyhláška 532/2002 tu nájdeš zákonom stanovené podmienky a normy pre umiestnenie stavby na pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
@kristina156 Ono je to až smiešne, že každý dnes chce BUNGALOV - najradšej 10 x 14 m a pritom nemá zodpovedajúcu parcelu. Na Tvoju 8 metrov širokú parcelu konvenčný dom nepostavíš. Zabudni na bungalov, zabudni na úzku parcelu, pokiaľ nie si ochotná ísť do mimoriadnych riešení. Ono "mimoriadne riešenie" by mohlo vyzerať napr. takto: http://www.jaksebydli.cz/2010/01/dum-...
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso @jaro113 toto je naša situácia...volali sme aj s geodetom a tiež sme sa na viacerych miestach a bolo nam povedane ze mozeme stavat aj na hranici ale musia s tym suhlasit susedia a stavebny urad....alebo dodrzat od kazdeho meter a nemusime sa ich pytat ... na foto je nas a susedov pozemok ...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom sme ochotní ísť do iného ..my s manzelom netvrdime ze chceme bungalov cez mrtvoly ...ak by sa dal poschodovy alebo s odkrovím ideme aj do toho
Odpovedať
Profilova fotka
@kristina156 1 mimoriadne riešenie - zo Švédska - som Ti poslal. Nepáči......(?)
Odpovedať
@kristina156 bungalov cez mrtvoly nie, ale bungalov na tomto pozemku je idiotinadaj si do googlu projekt na uzky pozemok a hladaj, je toho dobludy ! pekny poschodovy domcek pohoda
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom zrovna tento sa nám moc nepáči ale určite nejaký projektant by nám vedel pomôcť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ydn no na nete nie je nič cca so 6m na šírku ale projektant by nastal vedel pomôcť
Odpovedať
podla nakresu sa susedom ani nedivim, ze to nechcu odpredat, sak im tam ostane 4m siroky pas. Ak je to len nejaka zahrada, skuste to od nich odkupit cele, alebo im naopak ponuknut na predaj vas pozemok. ziaden rozumny clovek by vam na nieco take nepristupil.
Odpovedať
http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... @kristina156 A videla som aj viac domov, len by som musela popozerat dlhsie.
Odpovedať
@kristina156 do té přední širší části by se něco pravděpodobně nacpat dalo. Ale přízemní dům těžko. Spíš nějaký atipycký patráček :-) .
Odpovedať
@kristina156 http://www.projektypekar.sk/?slim,102 Staci sa inspirovat. Ja osobne by som isla do poschodoveho.
Odpovedať
mas pravdu.. vsak by nemali nic keby to odpredali vam
Odpovedať
@leonardom Ja som chcela dom, aby sme kazdy mali sukromie. Ked deti spia, aby som v pohode mohla v kuchyni varit, nech ich to nerusi. Ked spim ja a manzel ma v obyvacke navstevu, nech to nerusi mna. Ten dom moze byt krasny, ale podla mna je totalne neprakticky a absolutne nepasuje do okolia. A skor mi to pride ako dom pre slobodneho bohema, ako pre rodinu s detmi (co predpokladam, ze je pripad nasej autorky).
Odpovedať
Profilova fotka
@fuska ja chcem ist na dom kvoli dvoru nie kvoli sukromia ...sukromie mat budem ....dceru mame jednu zatial viac neplanujeme ... @fantom_tom @milan_ tie zahrady maju dlzku cez 80m potom maju este velky dvor plus dom vpredu ...cize ak by nam predali 40m zahrady tak by im ostala zahrada este 40m plus dvor a vsetko ....to som si ja nevymyslela to tak nakazala starostka ...oni nam nechcu predat ze by im nic neostalo ale ze sa nevedia dohodnut kto zo surodencov si necha druhu polku lebo ju chcu vsetci aby odkupili este posledny pozemok a stavali aj oni ...prosim chcem rady nie osočovanie
Odpovedať
@kristina156 Ja som myslela sukromie v dome, nie na dvore. Ten dom, co dal ten pan, vyzera, ze to je jeden velky otvoreny priestor, sice odstupnovany schodmi, ale ziadne dvere som tam nevidela. Ja by som taky dom nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuska urcite nie taky dom to mate pravdu, ale maly domcek nam staci ...my aj tak sme stale spolu :D
Odpovedať
@kristina156 "no na nete nie je nič cca so 6m na šírku" - skus google, lebo neviem ako hladas, su rozne projekty na 6m domy
Odpovedať
Profilova fotka
tak pokial vam staci maly tak to je dobre :-)
Odpovedať
@kristina156 pozri napr. album @resoro :-)
Odpovedať
Dnes som videla v Nitre na výstave projekt na šírku domu 4 m. Možno by stálo za to pozrieť názvy vystavovateľov a podľa toho sa mrknúť na ich internetové stránky, aké projekty ponúkajú.
Odpovedať
Profilova fotka
Šikovný architekt by s tým nemal mať problém. Neštandardný pozemok znamená neštandardný projekt....
Odpovedať
Profilova fotka
@ydn googlila som a veru nič zatiaľ @dudrosho jasne malý staci @ajkava v NR je niekde výstava?
Odpovedať
Kde ste si zistovali podmienky stavby? Geodet a "viacere miesta" to su kde? SU s vydava povolenie na stavbu, a oni najlepsie vedia ake vzdialenosti mate dodrzat, potom zacnite hladat vhodny projekt. Uplny idela,ak by vam povolili ist co najviac dopredu a potom uz sikkvny architekt navrhne domcek.
Odpovedať
@kristina156 nedovolia vam stavat na tych 12m sirky v predu? ja by sa to snazil co najviac nalepit na cestu + skosit podla toho, ako ide pozemok a urcite 2 podlazia. a mozno by z toho vysiel zaujimavy dom ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?