Väznikový krov - projekt

Dobrý deň, prosím o informáciu. Ako to je s projektom väznikoveho krovu ak si chcem krov objednať komplet cez firmu čiže projekt, statika, výroba, montáž... Moja otázka znie či mi firma poskytne projekt potrebný k stavebnému povoleniu ešte pred tým ako si zazmluvnim u nich výrobu krovu ci ako to prebieha?
Odpovedať
@miroslav_kezmarok Ahoj...k stavebnému povoleniu stačí, keď si 100% istý, že to bude väzníkový krov, keď ti projektant do výkresu krovu len naznačí, že to bude väzníkový. Nakreslí kde budú väzníky, približne v takých istých odstupoch sú ako krokvy, a napíše tam, že to bude väzníkový krov, a detaily vypracuje firma. Firma to potom navrhne pri realizácii. Poznám ludí ktorí majú len tak , stačilo im to. Ale možno ti to tá firma aj dá, skús sa na to opýtať konkrétnu firmu.
Odpovedať
Len naznacim že to bude vaznikovy krov? Nepotrebujem k stavebnému povoleniu statické posúdenie ani presne rozostupy vaznikovy?
Odpovedať
@miroslav_kezmarok ..projekt na dom uz je hotový?
Odpovedať
@miroslav_kezmarok No neviem, ako je tam u vás na úradoch, tu okolie BA to im stačilo. Aj statické posúdenie bola len správa, tam bolo popísané, že odstupy sú cca tolko a tolko, + pokec / Strešná konštrukcia je navrhnutá ako valbová – konštrukčný systém MITEK napr. Presnú skladbu a tvar nosníkov určí výrobca drevených priehradových konštrukcií so styčníkovými plechmi.// . . Pošli mi mailovú adresu, pošlem ti taký projekt, pôdorys krovu aj rez, bolo to na stavebné povolenie, dom už stojí.
Odpovedať
@y2kba Projekt je ešte v realizácii. Hotový je pôdorys a základy.
Odpovedať
@miroslav_kezmarok ..tak treba povedat projektantovi aby tam dal priehradový nosník, a on už vie ćo ma robiť.netreba sa viacej starať. Iná vec nastane ak to z nejakého dôvodu odmietne spraviť.Vtedy sa treba opýtať aký ma na to dôvod...ale technické zdôvodnenie, nie pocitové
Odpovedať
Projekt si kreslím sam... Potom ho len plánujem posunúť projektantom na posúdenie. Chcem len vedieť či má vôbec zmysel riešiť krov keďže som rozhodnutý pre vaznikovy krov od dodávateľa
Odpovedať
@miroslav_kezmarok ...asi Vam celkom nerozumiem...Vy si sam kreslite projekt domu?
Odpovedať
Áno projekt domu si kreslím sam
Odpovedať
@miroslav_kezmarok ..wau..a vy ste projektant?alebo len amater vystudovany na googli?
Odpovedať
Neviem co sa cudujete. Stredná aj vysoká škola stavebná, pracujem v stavebnej firme. V rodine mam dvoch projektantov + architekta. Nemôžem si kresliť projekt sam?
Odpovedať
@y2kba myslím si , že nie je čo sa čudovať, veď píše , že projekt následne dá projektantovi aby ho spracoval na stavebné povolenie. Ja som si tiež pôdorys zakreslil sám a projektantovi som dal spracovať projekt a prekresliť môj. Mali sme poriešené všetky detaily a rozmery, takže nebolo o čom. Následne aj tak som robil úpravy, tie som si zakreslil aby som vedel dať podklady murárom atď. Zmeny sa zapíšu do denníka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miroslav_kezmarok ..to mozete...treba to napisat..to je o niecom inom...nakreslite projekt ako chcete a oficce projektanto max. skonzultuje , prekresli...ak to je ako má byť napr. v dwg,alebo podobnom..tak to nemusi robit a da peciatku
Odpovedať
@y2kba Presne tak to chcem urobiť. Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?